پیمانه اقتصادی؛

بازی جدید دلالان با خرید گوشت منجمد از مردم/ روسیه تحریم‌های اقتصادی ترکیه را لغو کرد/ تمدید قرارداد صادرات برق ایران به عراق/ رونمایی از الماس مصنوعی چین/ آمریکا دست از سر هواوی برنمی‌دارد

این پیمانه تیتر‌هایی همچون تغییری در قیمت و سهمیه بندی بنزین نخواهیم داشت، قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت، بانک مرکزی هند، نرخ بهره را به ۶.۲۵ درصد کاهش داد، درخشش فلز زرد با تیره شدن چشم انداز اقتصادی جهان، حساب‌های توتال در ونزوئلا بلوکه شد و نزول طلای سیاه به ۶۱ دلار را در بر دارد.
کد خبر: ۸۷۶۹۵۱
|
۲۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰ 09 February 2019
|
10177 بازدید
|
تابناک اقتصادیپیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.  

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون تغییری در قیمت و سهمیه بندی بنزین نخواهیم داشت، قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت، بانک مرکزی هند، نرخ بهره را به ۶.۲۵ درصد کاهش داد، درخشش فلز زرد با تیره شدن چشم انداز اقتصادی جهان، حساب‌های توتال در ونزوئلا بلوکه شد و نزول طلای سیاه به ۶۱ دلار را در بر دارد.

تغییری در قیمت و سهمیه بندی بنزین نخواهیم داشت

احمد صفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رادیو، از فعال شدن دوباره کارت سوخت در کشور خبر داد و افزود: طی هفته جاری، در تصمیمی که با حضور وزیر نفت در کمیسیون انرژی مجلس گرفته شد، قرار شد در سال آینده بدون هیچ گونه اعمال تغییر قیمت و سهمیه بندی فقط از کارت سوخت استفاده شود. وی خاطرنشان کرد: توزیع هدفمند سوخت در شرایط سخت تحریمی و اقتصادی در کشور، ضرورتی اجتناب ناپذیر است؛ پس بدون شک با احیای مجدد کارت سوخت ضمن توزیع نظام‌مند و مدیریت بهتر فرآورده‌های نفتی موجب کاهش شدید آمار قاچاق سوخت در کشور خواهد شد. صفری افزود: شاید کارت سوخت ۱۰۰ درصد جلوی قاچاق سوخت را نگیرد، اما در کاهش آمار قاچاق سوخت بسیار مؤثر و شکی در این قضیه نیست.

قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت

شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند در ژانویه به ۱۶۴.۸ واحد رسید که در مقایسه با ۱۶۱.۸ واحد در دسامبر افزایش داشت. با وجود این افزایش، شاخص قیمت مواد غذایی فائو همچنان ۲.۲ درصد کمتر از سطح ژانویه سال ۲۰۱۸ است. شاخص قیمت لبنیات فائو ۷.۲ درصد نسبت به ارزش دسامبر جهش یافت و به هفت ماه کاهش خود پایان داد. فائو اعلام کرد، محدود شدن صادرات اروپا که به دلیل تقاضای داخلی بالاتر بوده، عامل اصلی این افزایش بوده است. شاخص قیمت روغن‌های خوراکی فائو ۴.۳ درصد در مقایسه با دسامبر رشد کرد در حالی که شاخص قیمت شکر ۱.۳ درصد افزایش داشت. شاخص قیمت غلات نیز رشد اندکی را نسبت به دسامبر تجربه کرد، اما شاخص قیمت گوشت تغییر چندانی نشد. فائو پیش‌بینی خود از تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۸ را به ۲.۶۱۱ میلیارد تن رساند که اندکی بالاتر از رقم برآورد شده در دسامبر بود و انتظارات برای تولید بالاتر گندم، ذرت و برنج را منعکس کرد. بر اساس گزارش رویترز، با وجود بهبود پیش‌بینی‌های اخیر، همچنان انتظار می‌رود تولید جهانی غلات ۱.۸ درصد کمتر از رکورد بالای سال ۲۰۱۷ بماند.

بازی جدید دلالان با خرید گوشت منجمد از مردم

فروشندگان گوشت تازه می‌گویند که عرضه گوشت تازه در سطح شهر بسیار کاهش یافته و با رشد قیمت، میزان تقاضا از سوی خانواده‌ها کمتر شده است. اگر در سوی دیگر بازار گوشت سری به واحد‌های توزیع گوشت یخ زده بزنید، متوجه خواهید شد که گوشت منجمد دولتی با کارت ملی تا سقف پنج کیلو برای مصرف یک سال یک نفر به قیمت ۲۹ هزار تومان عرضه می‌شود که برای دریافت این گوشت باید در صف انتظار ایستاد؛ اما نکته قابل توجه آن که در کنار افراد متقاضی گوشت یخ زده، دلالانی هستند که هر کیلو گوشت یخ زده را از افراد به قیمت ۴۰ هزار تومان خریداری می‌کنند.
 
بازی جدید دلالان با خرید گوشت منجمد از مردم/ روسیه تحریم‌های اقتصادی ترکیه را لغو کرد/ تمدید قرارداد صادرات برق ایران به عراق/ رونمایی از الماس مصنوعی چین/ آمریکا دست از سر هواوی برنمی‌دارد
 
بررسی‌ها نشان از آن دارد که این دلالان گوشت منجمد را در برخی از مراکز فروشگاهی و واحد‌های صنفی در قالب گوشت چرخ کرده به قیمت کیلویی ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان عرضه می‌کنند. حال با همه این تفاسیر، گویا برخی افراد که قیمت گوشت را کیلویی ۱۲۰ هزار تومان اعلام می‌کنند، به دنبال آن هستند تا با ایجاد فضای روانی، متقاضیان را برای خرید گوشت کیلویی ۱۲۰ هزار تومانی آماده کنند تا هر چه سریع‌تر قیمت گوشت را از محدود ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان به بیش از ۱۰۰ هزار تومان برسانند. /ایسنا

بانک مرکزی هند نرخ بهره را به ۶.۲۵ درصد کاهش داد

بانک مرکزی هند در اقدامی غیر منتظره، نرخ بهره را کاهش داد و به موضع خنثی خود برای تقویت اقتصاد کُند این کشور بعد از کاهش قابل توجه نرخ تورم تغییر رویه داد. کاهش نرخ بهره خبر خوبی برای دولت این کشور محسوب می‌شود که خواهان تقویت وام دهی و افزایش رشد اقتصادی هند در آستانه انتخابات پیش رو ماه "می" است. البته دولت هند به کشاورزان یارانه می‌دهد و همچنین کاهش مالیات برای طبقه متوسط به هزینه بیشتر شدن کسری بودجه و افزایش بدهی تمام شده است. بر همین اساس، کمیته سیاست پولی رزرو بانک هند نرخ بهره را به ۲۵ نقطه پایه کاهش ۶.۲۵ درصد اعلام کرد. ۴ نفر از ۶ عضو کمیته سیاست پولی بانک مرکزی هند به کاهش نرخ بهره رای دادند و ۲ نفر دیگر به تغییر موضع از سیاست پولی سفت و سخت به خنثی رأی دادند.

درخشش فلز زرد با تیره شدن چشم انداز اقتصادی جهان

رویترز نوشت: به علت نگرانی در مورد جنگ تجاری میان آمریکا و چین که می‌تواند رکود اقتصادی جهان را بدتر کند، قیمت طلا در معاملات دیروز افزایش یافت، اما تقویت دلار سبب شده است تا این فلز گرانبها در مسیر ثبت نخستین هفته کاهشی در سه هفته گذشته قرار بگیرد. هر اونس طلا با یک دلار و ۱۵ سنت افزایش ۱۳۱۱.۲۶ دلار فروخته شد. فلز زرد روز پنج شنبه به ۱۳۰۲.۱۱ دلار، کمترین قیمت از ۲۹ ژانویه رسیده بود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه گفت: برای ملاقات با رئیس جمهور چین پیش از اول مارس (مهلت قرار داده شدت توسط دو کشور برای عقد توافق تجاری) برنامه‌ای ندارد. دو کشور یک وقفه نود روزه در جنگ تجاری شان ایجاد کردند تا روی یک توافق کار کنند.

روسیه تحریم‌های اقتصادی ترکیه را لغو کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حکم رفع ممنوعیت برخی از محدودیت‌های اقتصادی علیه ترکیه را امضا کرد. این سند در پورتال اینترنت رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شده است. به موجب این حکم، برخی از شهروندان ترکیه‌ای که پیش از این در نوامبر ۲۰۱۵ میلادی مشمول تحریم‌های روسیه شده بودند، اکنون شامل محدودیت‌ها نمی‌شوند؛ ضمن اینکه برخی از شهروندان ترکیه‌ای برای سفر به روسیه دیگر مشمول محدودیت نخواهند شد. این رفع محدودیت‌ها شامل رانندگانی که در جاده‌های بین المللی به ترانزیت کالا می‌پردازند، دارندگان روادید‌های معتبر خاص که برای سفر‌های کوتاه تجاری به روسیه سفر می‌کنند و افرادی‌که برای مأموریت دیپلماتیک به روسیه سفر می‌کنند، می‌شود.
 
همچنین در این حکم آمده  است: این محدودیت‌ها درصورتی‌که طرف ترکیه‌ای هم چنین تصمیمی بگیرد، برطرف خواهد شد. بر پایه این گزارش، محدودیت‌های اعمال شده علیه آنکارا به دنبال سرنگونی هواپیمای جنگده روسی توسط ترکیه از سوی رئیس جمهور روسیه در بیست و هشتم نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی در جهت حفظ منافع امنیت ملی و حفاظت از شهروندان در برابر اقدامات مجرمانه اجرا شد؛ ضمن اینکه یکسری اقدامات تجاری خاص هم علیه ترکیه اعمال شده است.   

حساب‌های توتال در ونزوئلا بلوکه شد

گروه انرژی فرانسوی توتال اعلام کرد که آخرین کارکنانش در ونزوئلا را از این کشور خارج کرده و حساب‌هایش در نتیجه تحریم‌های آمریکا بلوکه شده است. به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه، مدیرعامل توتال در کنفرانس اعلام درآمد‌های مالی توتال به سرمایه‌گذاران گفت: اولویت ما مسلماً سلامت کارکنان است که همه آن‌ها از دوشنبه از ونزوئلا خارج شده‌اند.  طبق اطلاعات درج شده در وب سایت توتال، این شرکت ۵۰ کارمند در ونزوئلا داشت، اما یک منابع آگاه از فعالیت‌های توتال به رویترز اظهار کرد که شمار کارکنان توتال در این کشور تنها به چند کارمند بخش اداری تقلیل پیدا کرده بود. آمریکا برای محروم کردن ونزوئلا از درآمد‌های نفتی خود، ۲۸ ژانویه شرکت نفتی دولتی PDVSA را هدف تحریم قرار داد. مدیرعامل توتال اظهار کرده است توتال فعالیت‌هایش در ونزوئلا را از اروپا به جای آمریکا مدیریت خواهد کرد.

رویترز: نزول طلای سیاه به ۶۱ دلار

به دنبال نگرانی در مورد رکود اقتصادی جهانی، قیمت نفت در معاملات دیروز کاهش یافت هرچند کاهش تولید اوپک و تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا مانع از کاهش بیشتر قیمت‌ها شد. هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۳۲ سنت کاهش ۵۲.۳۲ دلار فروخته شد. هر بشکه نفت خام آمریکا با ۲۳ سنت کاهش ۶۱.۴۰ دلار معامله شد. آنچه بر بازار‌های مالی نظیر بازار فروش آتی نفت خام تأثیر گذاشته، نگرانی‌ها در مورد حل نشدن اختلافات تجاری میان آمریکا و چین است که به چشم انداز رشد اقتصادی در جهان صدمه زده است.

تمدید قرارداد صادرات برق ایران به عراق

قرارداد صادرات برق ایران به عراق با حضور وزیر نیروی ایران و وزیر برق عراق بین شرکت توانیر و طرف عراقی تمدید شد.  روز جمعه رضا اردکانیان، وزیر نیروی ایران و «لوی الخطیب»، وزیر برق کشور عراق برنامه اجرایی تفاهمنامه گسترش همکاری‌های دو کشور در زمینه تولید، صادرات و انتقال تکنولوژی صنعت برق را در محل پژوهشگاه نیرو امضا کردند. همچنین در این جلسه معاونان دو وزیر تفاهمنامه اجرایی را به امضا رساندند و در ادامه شرکت توانیر قرارداد تأمین برق با شرکت عراقی را منعقد کرد. به گزارش ایرنا، قرارداد رسمی صادرات برق میان ایران و عراق در سال ۲۰۰۵ و با حجم ۱۵۰ مگاوات در این زمینه به امضا رسید که هر سال تمدید شده است.  بر اساس آخرین توافق میان دو طرف، ایران سالانه ۱۲۰۰ مگاوات برق از طریق سه خط انتقالی در بصره، دیاله و عماره به عراق صادر می‌کند. برای دریافت پول صادرات برق، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در هفته‌ای که گذشت تفاهمنامه‌ای با وزیر دارایی عراق به امضا رساند که بر اساس آن، سازوکار پرداخت مالی جدید میان دو کشور تعیین شده و پرداخت بدهی‌های برق و گاز عراق به ایران تسریع می‌شود.

رونمایی از الماس مصنوعی چین

شرکت‌های چینی به فناوری‌های ساخت الماس در حجم زیاد و طی زمانی کوتاه دست یافته اند. محصولات این شرکت‌ها عملا در مقایسه با الماس‌هایی که از زمین استخراج می‌شوند، غیر قابل تشخیص هستند. لیو یونگکی، مدیرعامل سینو کریستال گفت که شرکتش در حال حاضر بین ۲ تا ۳ میلیون قیراط الماس در سال تولید می‌کند که نیمی از آن مخصوص جواهرات است. طبق گفته پال زیمنیسکی، یک تحلیلگر مستقل الماس در نیویورک: «مهم است که بدانیم حتی اگر الماس مصنوعی اولیه کیفیت کمی داشته باشد، می توان کیفیت آن را با فرآیند‌هایی به سطحی بسیار بالا رساند». او توضیح داد، حتی اگر بخشی از تولید چین به ساخت الماس جواهر ارتقا یابد، تأثیری قابل توجه بر عرضه جهانی خواهد گذاشت. متخصصان می‌گویند الماس‌های مصنوعی تنها ۳ تا ۵ درصد از بازار را دارند، ولی این رقم رو به افزایش است. به نقل از تسنیم، زیمنیسکی پیش بینی می‌کند بازار جواهرات الماس ساخته دست انسان ۲۲ درصد سالانه رشد می کند و از ۱.۹ میلیارد دلار به ۵.۲ میلیارد دلار تا ۲۰۲۳ می‌رسد.

آمریکا دست از سر هواوی برنمی‌دارد

بعد از فشار‌های واشنگتن به کانادا برای بازداشت مدیر مالی شرکت «هواوی» به اتهام ادعایی دورزدن تحریم‌های ایران، اکنون وزیر خارجه آمریکا به دنبال بدبین کردن کشور‌های اروپای مرکزی نسبت‌ به این غول فناوری چینی است. یک مقام آمریکایی روز جمعه گفت که «مایک پامپئو» وزیر خارجه این کشور در سفر هفته آینده خود به کشور‌های مجارستان، اسلواکی و لهستان، نگرانی واشنگتن از افزایش حضور و نفوذ شرکت هواوی در اروپای مرکزی را به آن‌ها ابلاغ خواهد کرد. به نوشته رویترز این اولین سفر مقام وزارت خارجه آمریکا به اسلواکی طی بیست سال اخیر خواهد بود و پامپئو در جریان این سفر تلاش خواهد کرد روابط امنیتی با این کشور و مجارستان را تقویت کند. این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، درباره اقدامات پامپئو علیه شرکت هواوی گفت: «وزیر خارجه در مجارستان به‌طور خاص روی نقش چین در اروپای مرکزی تمرکز کرده و نگرانی ما از حضور فزاینده هوایی در مجارستان را تشریح خواهد کرد». این در حالی است که شرکت فناوری هواوی قصد دارد در سال جاری، یک مرکز تدارکاتی و لجستیکی در مجارستان تأسیس کرده و ظرفیت تولید خود در این کشور را افزایش دهد. این شرکت همچنین برنامه دارد یک مرکز امنیت مجازی نیز در لهستان ایجاد کند. /فارس
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
تابناك واقعا واسطه ها چه كساني هستند؟ مردم عاديند ،نه برادر فقط با يك جستجوي ساده ، مي رسي به همان رانت خواراني كه تا امروز همه كار كردند ، واردات ماشين - چاي-برنج -شكر و هزاران چيز ديگر
نعمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
مسولین لطفا به مردم گوشت بدهید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
از دست اندر کاران گوشت و دولت محترم ، استدعا داریم . حتما به کیفیت گوشت های یخ زده کنترل بیشتری داشته باشند . و همچنین به گوشت های رستورانها . با توجه به اوضاع کمبود گوشت و حذف تعرفه الان هر کسی با یه کارت بازرگانی میتونه گوشت وارد کنه . خدای نکرده . گوشت سگ ، گوشت خوک ، گوشت خر و یا گوشت فیل به خورد مردم ندن . بابا ما مسلمانیم ، اگه گوشت سگ بخوریم زندگیمون نجس میشه و عباداتمون باطل . از روزی که در فضای مجازی کشتارگاههای صنعتی و اتوماتیک ذبح خر در برزیل و استرالیا
رو به نمایش گذاشتن و بسته بندی منجمد شان رو دیدم . کلا دیگه نمی تونم به گوشت منجمد فکر کنم !
پاسخ ها
ایرانی
| Germany |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
فعلا سیری به وقتش میخوری حتی.
ناشناس
|
Pakistan
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
تمدید قرارداد صادرات برق ایران به عراق.

تابستان امسال با برق رفتن های جدید.
علی رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
این نتجیه برخورد نکردن با دلالان در کشور است که برایشان مهم نیست و هم اکنون مثل یک ویروس به جان کشور افتاده اند و به نظر می رسد باید هر چه زودتر در حوزه نظامی کشور برای برخورد با دلال بازی وارد شود و از ابزارهای آنلاین برای فروش اجناس استفاده شود که صف ایجاد نشود و فروش ها قابل رصد باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
ما چقدر باید به عراق باج بدهیم پول گاز و...نمی دهند دوباره صادر می کنیم که چه بشود
ناشناس
|
Armenia
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
دولت همه جور ادعایی میکنه ولی هنوز نتونسته طی این چند سال این دلالها رو که ضربه به معیشت مردم و اقتصاد میزنند بگیره!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
اگر نتونستي حق رو بگی یا حق تو بگیری پس سکوت کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
میشه بگید گوشت یخ زده گوشت کدام یک از جانداران است من نمی دانم.
ضمنا ذبح آن اسلامیست؟؟؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات