محمدعلی وکیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، با یادآوری نقش تودههای مردمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: در سالهای انقلاب حزب مردمی فعال در جامعه نداشتیم اما اسطورهها به صورت فردی و توده مردم در کنار نقش کلیدی هیتهای مذهبی و مساجد رد پیروزی انقلاب تاثیر بسار داشتند.
شمکلگیری احزاب دولت ساخته و سیاسی بعد از پیروزی انقلاب
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حزب به رغم اینکه شاخص توسعه است بعد از پیروزی انقلاب شکل نگرفت و جایگاه خود را نیافت زیرا احزاب ما عمدتا دولت ساخته، سیاسی و موسمی بودند. این احزاب اجتماعی و برخواسته از بطن جامعه نبودند.
وی افزود: از این رو احزاب تاثیرگذار ماندگار در ساختار اجتماعی نبودند، ساختار سیاسی ما مانند انتخابات هم به گونه ای است که خیلی احزاب را به بازی نمیگیرد و بر بودن احزاب به عنوان یک ضرورت تاکید ندارد.
استانی شدن انتخابات مجلس میتواند ضرورت به کارگیری احزاب را به جامعه دیکته کند
وکیلی ادامه داد: از این رو استانی شدن انتخابات مجلس ساختاری است که میتواند احزاب و ضرورت به کارگیری احزاب را بر ما دیکته کند، به هیمن جهت استانی شدن برداشتن گام مقدماتی ضروری است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، تاکید دارد: استانی شدن انتخابات مجلس مقدمه تاثیرگذاری احزاب در فرایندهای سیاسی و اجتماعی بوده و این گام میتواند روند تاثیرگذاری نقش حزب را در جامعه سرعت میبخشد.