عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با تابناک اقتصادی مطرح کرد

عرضه ناکافی و حداقلی مواد اولیه پتروشیمی ها در بورس کالا / تولید کننده داخلی مواد اولیه را گرانتر از رقبای خارجی می خرد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: عرضه ناکافی مواد اولیه در بورس کالا و عدم رعایت کف عرضه از سوی پتروشیمی‌ها به عنوان یکی از چالش های صنایع پایین دستی مطرح بوده و برای حل این مشکل در حال حاضر بسته حمایت از رقابت پذیری صنایع پایین‌دستی از سوی اتاق بازرگانی ارائه شده و در دستور کار شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی قرار دارد.
کد خبر: ۸۷۷۹۱۰
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۳ 12 February 2019
|
7996 بازدید
|
۱

عرضه ناکافی و حداقلی مواد اولیه پتروشیمی ها در بورس کالا / تولید کننده داخلی مواد اولیه را گرانتر از رقبای خارجی می خردعضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: عرضه ناکافی مواد اولیه در بورس کالا و عدم رعایت کف عرضه از سوی پتروشیمی‌ها به عنوان یکی از چالش های صنایع پایین دستی مطرح بوده و برای حل این مشکل در حال حاضر بسته حمایت از رقابت پذیری صنایع پایین‌دستی از سوی اتاق بازرگانی ارائه شده و در دستور کار شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی قرار دارد.

علی لشگری در گفت و گو با خبرنگار بورس تابناک اقتصادی عمده‌ترین مسئله مطرح شده در بسته حمایت از رقابت‌پذیری صنایع پایین‌دستی را، جلوگیری از خام‌فروشی و حمایت از صنایع پایین دستی به منظور صادرات محصولات با ارزش افزوده و اشتغال‌زایی بیشتر عنوان کرد.

چالش صنایع پایین دستی مواد پلمیری در بورس کالا

وی ادامه داد: در حال حاضر چالشی که در بورس کالا برای صنایع پایین دستی در حوزه مواد پلیمری وجود دارد، تغییر مبنای قیمت گذاری نرخ پایه از متوسط قیمت خرید نیمایی در طول ۱۴ هفته گذشته به متوسط قیمت فروش نیمایی بوده که باعث آدرس غلط به بازار تامین مواد اولیه شده است.

لشگری افزود: این آدرس غلط که ازسوی کارشناسان دفتر صنایع تکمیلی بورس کالا اعلام شد در شرایطی که بازار محصول نهایی با کاهش تقاضا مواجه بوده و در رکود به سر می برد و پایین آوردن قیمت پایه با هر نیتی، آن هم در غیاب سقف رقابت منجربه افزایش نسبت قیمت معامله به قیمت پایه شد و به عبارت ساده تولید کننده ایرانی باید مواد اولیه پتروشیمی ها را با قیمت های گران تر از رقبای خارجی خریداری کند.

وی تاکید کرد : برای برون رفت از چالش‌های فعلی میان صنایع بالادست و پایین دست باید قوانین و سازوکاری وجود داشته باشد که تعادل را بین این دو برقرار کند و بسته پیشنهادی اتاق ایران درخصوص تکمیل زنجیره ارزش، همین کارکرد را ایفا خواهد کرد.

لشگری ادامه داد: موضوع مهمی که می تواند به صنایع پایین دستی کمک کند تغییر سیاست های مالیاتی در صادرات مواد اولیه است که یکی از آنها لغو معافیت مالیات بر درآمد صادرات مواد اولیه پتروشیمی، پالایشی و فلزات پایه است تا شیب قیمت مواد اولیه تولید صنایع بالادستی کشور، به سمت تامین و تقویت صنایع مکمل برگردد.

وی تاکید کرد: همچنین استرداد مالیات بر ارزش افزوده در صادرات مواد اولیه ای مثل نفت، گاز، پتروشیمی، مس، فولاد و آلومینیوم کلا یا جزیی متوقف شده و دولت نیز با بازنگری در نرخ خوراک یا سایر حقوق دولتی صنایع بالادستی شرایط عدم افزایش هزینه در صنایع پایین دستی به منظور سودآوری متعارف این بنگاه های اقتصادی را فراهم آورد.

لشگری در پایان نیز گفت: با اعمال تخفیف های خوراک به میزان 15 الی 20 درصد برای ایجاد صنایع بزرگ جدید یا توسعه تولید صنایع بزرگ موجود ، می توان کشور را به جذاب ترین قطب سرمایه گذاری صنایع پالایشی و فلزات پایه تبدیل و ماندگار کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سید رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
اصلا بورس کالا منشا رانت هست یه جوونکی اونجا گذاشتند بجز شعار دادن هیچ کاری ازش برنمیاد تعطیلی نصف واحدهای صنایع پایین دستی تقصیر بورس کالا است جنس نمیدن نظارت ندارند یه شرکت از طریق زیر مجموعه خودش کالایی رو که انحصاری میفروشه تو بورس کالا جمع میکنه علنا قیمتا رو نجومی میبرن بالا شب عید چند هزار کارگر در نتیجه فساد اینها پیش زن و بچشون شرمنده هستند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟