سرانه روزانه استفاده ایرانیها از شبکههای اجتماعی حدود یک ساعت و چهار دقیقه است و ۹۴ درصد از اعضای فعال در این شبکهها از تلگرام استفاده میکنند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا آماری که اخیراً مرکز آمار از وضعیت فرهنگی رفتاری خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۶ منتشر کرده نشان میدهد که ۴۷ درصد از افراد ۱۵ ساله و بیشتر در شبکههای اجتماعی عضو بودهاند و ۵۳ درصد نیز در این شبکهها عضویتی ندارند.
این در حالی است که از افرادی که در شبکههای اجتماعی عضو هستند ۹۴.۵ درصد از تلگرام، ۴۳.۱ اینستاگرام، ۲۴.۳ واتسآپ و ۱۵.۴ درصد در سایر شبکهها فعال هستند.
موسیقی پاپ اولویت ایرانیها
در رابطه با وضعیت گوش دادن به موسیقی در افراد ۱۵ ساله و بیشتر نیز آمار از این حکایت دارد که ۶۸ درصد ایرانیهای در این سن موسیقی گوش میکنند و ۳۲ درصد باقیمانده موسیقی گوش نمیدهند.
سرانه هفتگی گوش کردن به موسیقی در کشور دو ساعت و ۲۹ دقیقه است، اما نوع موسیقی که گوش داده میشود ۷۱.۱ درصد سهم موسیقی پاپ ایرانی، ۴۹.۲ سنتی، ۳۶.۸ محلی ایرانی، ۱۲.۲ رپ، کلاسیک غربی ۹.۳، غیرفارسی ۷.۳ و ۱.۶ نیز برای سایر انواع موسیقی است.
در مورد وضعیت مطالعه کتابهای غیردرسی در افراد ۱۵ ساله و یا بیشتر باسواد آمار نشان میدهد که سرانه ماهانه مطالعه در این بخش هفت ساعت و ۴۱ دقیقه است که در بین جمعیت حدود ۵۸ درصد مطالعه کتاب غیردرسی نداشته و ۴۲ درصد مطالعه دارند.
موضوعات مورد مطالعه این افراد نیز از این قرار است که ۸۱.۶ قرآن و کتب ادعیه، ۳۳ درصد رمان و داستان کوتاه، ۲۵.۲ دینی، ۱۵.۹ روانشناسی و تربیتی، ۱۲.۳ کتب شعر، ۱۲ درصد اجتماعی، ۴۴.۶ درصد سایر کتب را مطالعه میکنند.
سرانه ۲۰ دقیقهای ورزش
اما سرانه روزانه ورزش در ایران ۲۷ دقیقه است و وضعیت ورزش کردن افراد ۱۵ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۵۱ درصد اصلاً ورزش نمیکنند و ۴۹ درصد هستند که ورزش انجام میدهند.
رشتههای ورزشی افرادی که ورزش میکنند نیز از این قرار است که ۶۲.۴ درصد نرمش و پیادهروی، ۱۵.۱ فوتبال، ۱۴.۸ آمادگی جسمانی و ایروبیک، ۱۰.۴ والیبال، ۹.۶ پرورش اندام، ۷.۷ شنا، ۳.۶ درصد کوهنوردی و ۱۶.۳ درصد سایر ورزشها را انجام میدهند.