جواب رد آلمان به آمریکا در مورد خروج از برجام، تنش در روابط اسرائیل و لهستان با پایان کنفرانس ورشو، پیشبینی «وندی شرمن» درباره ماندن یا خروج ایران از برجام و دفاع تمام قد امارات از اسرائیل در برابر ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افشای سفر مخفیانه نتانیاهو به چهار کشور عربی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ شبکه دو رژیم صهیونیستی فاش کرد، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی مخفیانه به چهار کشور عربی سفر کرده است.
این شبکه تلویزیونی به نقل از خبرنگار اعزامی خود به نشست ورشو، که نتانیاهو را همراهی میکرد، شامگاه دیروز اعلام کرد، نخستوزیر رژیم صهیونیستی قبل از بازگشت از این نشست به او گفته، طی یک سال گذشته به چهار کشوری که هیچ روابط رسمی با این رژیم ندارند، پنهانی سفر کرده است.
خبرنگار شبکه دو از گفتن نام چهار کشوری که نتانیاهو به آنها سفر داشته، امتناع کرده است.
سفر مخفیانه نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس به این چهار کشور، همزمان با جنجال بر سر حضور وزرای خارجه برخی کشورهای عربی در کنار نتانیاهو رسانهای شده است.
این خبرنگار همچنین مدعی شده است که سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی توانسته «چهار عملیات ایران» برای انفجار در پنج کشور اروپایی را خنثی کند.
نشست ضد ایرانی ورشو روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این هفته در لهستان به میزبانی این کشور و آمریکا برگزار شد.
وزرای خارجه بحرین، سعودی، امارات و دولت مستعفی یمن در این نشست حضور داشتند که این حضور و نشستن در کنار نتانیاهو، اعتراض و خشم افکار عمومی در کشورهای عربی را در پی داشته است.
«خالد بن احمد آل خلیفه»، وزیر خارجه امور بحرین در این نشست گفته است، مقابله با ایران بر موضوع و آرمان فلسطین ارجحیت دارد.
جواب رد آلمان به آمریکا در مورد خروج از برجام
روز جمعه، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ، از توافق هسته ای با ایران دفاع کرده و به تقاضای مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا برای خارج شدن اروپایی ها از برجام پاسخ منفی داد.
ماس تأکید کرد: ما به همراه انگلیسی ها، فرانسوی ها و کل اتحادیه اروپا راه هایی پیدا کرده ایم تا ایران را تا به امروز در توافق هسته ای نگه داریم. وزیر خارجه آلمان اعلام کرد، هدف کشورش حفظ ایرانی بدون سلاح های هسته ای است.
وی مدعی شد، بدون برجام منطقه امن تر نخواهد بود و عملا یک گام به یک رویارویی علنی نزدیک تر خواهد شد.
مایک پنس روز پنجشنبه در سخنانی در کنفرانس ورشو، از اعضای اروپایی برجام به خاطر همکاری با ایران انتقاد کرده و خواهان خروج فرانسه، آلمان و انگلیس از توافق هسته ای شده بود.
پنس همچنین از ابتکار این سه کشور برای راه اندازی کانال مالی ویژه تبادلات تجاری با ایران برای دور زدن تحریم های آمریکا به شدت انتقاد کرده بود.
تنش در روابط اسرائیل و لهستان با پایان کنفرانس ورشو
دولت لهستان، آنا ازاری، سفیر رژیم اسرائیل در ورشو را فرا خواند تا او را به خاطر گفتههای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم توبیخ کند. نتانیاهو پیش از ترک ورشو، لهستانیها را به "همکاری با نازیهای" آلمان متهم کرده بود.
رسانههای لهستانی نوشتند: سفیر اسرائیل در مسیر فرودگاه برای بازگشت به تل آویو بود که مسئولان لهستانی او را برای توبیخ به خاطر گفتههای نتانیاهو به وزارت خارجه احضار کردند. گفتههای نتانیاهو طوفانی در لهستان به پا کرد.
نتانیاهو ساعاتی س از پایان کنفرانس آمریکایی ورشو گفت: لهستانیها با نازیهای آلمان (در جریان جنگ دوم جهانی) همکاری کردند.
این گفتههای نتانیاهو یادآور اختلافات سال گذشته بین دو طرف در سایه مخالفت ورشو در ارتباط قائل شدن بین لهستان و جرایم نازیها بود و تل آویو این رویکرد ورشو را "شانه خالی کردن از مسئولیت" قلمداد کرده بود.
در پی وقوع این تنش، ماتیوس موراویسکی، نخست وزیر لهستان سفرش به تل آویو در هجدهم فوریه جاری برای شرکت در اجلاس ویسگارد را لغو کرد.
اندریه دودا رئیس جمهور لهستان نیز با شدت بیشتر گفت: اگر نتانیاهو این حرف را زده باشد، لازم است اجلاس برگزار نشود.
وی افزود، آماده است که میزبان اجلاس در مقر اقامت خود باشد. در اجلاس ویسگارد که قرار است در تل آویو برگزار شود، سران مجارستان و چک و اسلواکی شرکت میکنند.
در همین حال شبکه تلویزیونی روسیا الیوم اعلام کرد: وزارت خارجه لهستان پس از دریافت پیام کتبی سفارت اسرائیل بیانیهای صادر کرد و گفت، توضیحات طرف اسرائیلی درباره اظهارات نتانیاهو را میپذیرد و این تنش به خاطر "دستکاری مطبوعاتی" در سخنان او بوده است.
پیشبینی «وندی شرمن» درباره ماندن یا خروج ایران از برجام
«وندی شرمن»، سرپرست تیم آمریکایی در مذاکرات هستهای در یک مصاحبه که با حضور دو مقام سابق شورای امنیت ملی دولت «باراک اوباما» برگزار شد، درباره خروج ایران از برجام، تلاش اروپاییها برای حفظ این توافق و کاستیهای «اینستکس» صحبت کرد.
در این مصاحبه که توسط یک رسانه آمریکایی به نام «کِروکِد مدیا» (Crooked Media) گرفته شده و سیزدهم فوریه (۲۴ بهمن) نسخه صوتی آن منتشر شده، شرمن به پرسش های «بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت اوباما و «تامی ویتور» سخنگوی شورای امنیت ملی دولت سابق آمریکا درباره مسائلی از قبیل کره شمالی، ایران و مواضع اروپاییها پاسخ داد.
وندی شرمن که در دولت «بیل کلینتون» جزو تیم مذاکره آمریکا با کره شمالی بود و در حصول به توافق سال ۱۹۹۴ موسوم به «چارچوب برای توافق» نقش داشته، در ابتدا درباره تفاوتهای مذاکرهکنندگان کره شمالی و ایران اظهارنظر کرد.
او گفت: «مذاکرهکنندگان کره شمالی بیشتر معاملهمحور و ایرانیها مذاکرهکنندگان بسیار پیچیدهتر و خبرهتری هستند و واضح است که آنها با هم تفاوت دارند».
شرمن سپس به قیاس مذاکرات آمریکا با کره شمالی و آمریکا با ایران از منظر زبان مورد استفاده مذاکرهکنندگان این دو کشور پرداخت و گفت: «کره شمالی از طریق مترجم مذاکره میکند البته اکنون برخی مقامهای کره شمالی هستند که به خوبی زبان انگلیسی صحبت میکنند. درباره ایران باید بگویم زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، سعید جلیلی مذاکره کننده بود و آنها فارسی صحبت میکردند و ما انگلیسی حرف میزدیم، واقعا شکنجه بود، در جریان مذاکرات هستهای ایران بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور، محمدجواد ظریف، مسئول مذاکره شد. او سی سال در آمریکا زندگی کرده بود و با تک تک مذاکرهکنندگان عالی انگلیسی صحبت میکردند».
«تامی ویتور» سخنگوی شورای امنیت ملی در دولت اوباما پرسید: «سازمانهای اطلاعاتی آمریکا اخیرا گفتند که علیرغم اقدام ترامپ در خارج کردن آمریکا از توافق هستهای ایران، ایران همچنان به این توافق پایبند مانده و اروپاییها هم با ناامیدی در تلاش برای زنده نگه داشتن این توافق از راه تأمین برخی مزایای اقتصادی برای ایران هستند. سؤال اولم این است، آیا این موضوع که آنها (ایران) در توافق ماندند، شما را شگفتزده کرده است؟ سوال دوم، آیا به نظر شما عمر این توافق به بعد از دولت ترامپ هم خواهد رسید؟»
شرمن افزود: «علیرغم بدگویی وزیر خارجه مایک پامپئو درباره اینکه با ایرانیها بعد از خروج از دولت آمریکا دیدار کردهام، درک و حس من از این دیدارها، آن است که آنها اگر فکر کنند ترامپ فقط تا پایان دور اول ریاست جمهوری در مقام خود میماند، دوست دارند برای باقی ماندن در توافق تلاش کنند و اینکه شاید آنها بتوانند به باقی ماندن در برجام ادامه دهند و سپس با دولت جدید در آمریکا دوباره کار را شروع کنند، به نظر من، اگر آنها فکر کنند که احتمالا ترامپ چهار سال دیگر رئیسجمهور میماند، آنها در این توافق نخواهند ماند».
دفاع تمام قد امارات از اسرائیل در برابر ایران
عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات در نشستی در ورشو، پایتخت لهستان از حق رژیم صهیونیستی برای دفاع از خودش در برابر آنچه خطر ایران خوانده شد، سخن گفت.
در جریان نشست سه جانبه وزیران خارجه امارات و بحرین و وزیر مشاور در امور خارجه عربستان که در ورشو برگزار شد، آنها بر ضرورت مقابله آنچه نفوذ ایران خواندند، تأکید کردند.
این وزیر اماراتی در این نشست پشت درهای بسته ـ که دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، فایل ویدئویی آن را منتشر کرد و پس از مدت اندکی آن را از روی صفحه خود برداشت ـ در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در سوریه ضد ایران و حزب الله در کمال وقاحت گفت: هر کشوری حق دفاع از خود را آن هنگامی که از سوی کشور دیگر هدف قرار گیرد، دارد!