نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جزئیاتی از جلسه ویژه این کمیسیون برای بررسی افزایش قیمت کالاهای اساسی را تشریح کرد.
به گزارش «تابناک» سیدحسن حسینیشاهرودی، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیات جلسه ویژه این کمیسیون برای بررسی وضعیت افزایش قیمت کالاهای اساسی، گفت: با وجود اینکه از آقای همتی، رئیس کل بانک مرکزی، بههمراه وزرای «صمت»، جهاد کشاورزی و رؤسای اتاقهای اصناف و بازرگانی برای حضور در این جلسه دعوت کرده بودیم، اما رئیس بانک مرکزی در این جلسه حضور نیافت.
وی با ابراز گلایه از اینکه در جلسه ویژه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس، معاونان بانک مرکزی نیز حضور نداشتند، اظهار کرد: آن طور که مطلع شدیم، ظاهراً آقای همتی احساس کرده که جلسه امروز کنسل شده است، اما معاون وی میتوانست در این جلسه حضور داشته باشد، زیرا گلایههایی نیز در این جلسه از سوی تعدادی از نمایندگان و اعضای کمیسیون مطرح شد.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: در این جلسه توضیحاتی از سوی وزیر صنعت درباره وضعیت بازار برنج؛ میوه و لوازم خانگی مطرح شد. با توجه به این توضیحات، تلاش وافری از سوی دولت برای بازگرداندن آرامش به بازار وجود دارد.
** افزایش بالای ۴۰ درصدی برخی کالاهای اساسی
حسینیشاهرودی با تأکید بر اینکه در برنج و روغن ثبات نسبی ایجاد شده است، گفت: افزایش بالای ۴۰ درصدی کالاهای اساسی برای ما غیرقابل قبول است، در گوشت عدم انسجام و هماهنگی مدیریتی در ارکان دستاندرکار این حوزه از جمله وزارتخانههای جهاد و صمت در امر تأمین، توزیع و تنظیم بازار وجود دارد.
وی یکی از مشکلات مطرحشده برای تنظیم بازار در این جلسه را از ناحیه بانک مرکزی عنوان کرد و ادامه داد: بانک مرکزی در تأمین انتقال ارز مشکل جدی برای کالاهای اساسی ایجاد کرده است. دستگاههای نظارتی از جمله سازمان حمایت نیز بهدلیل نبود نظارت بر قیمتگذاری و نداشتن سامانه جهت تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی نیز در زنجیره تولید خلل ایجاد کرده است.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در این جلسه مشخص شد که تولیدکنندگان و اصناف در حوزه توزیع حلقههای منفصلی هستند و باید کارگروه یا سازمانی منسجم با اختیارات ویژه رئیسجمهور تشکیل شود که بتواند این زنجیره را ساماندهی کند.
حسینیشاهرودی با اشاره به تمهیدات و تعهدات وزارتخانههای «صمت» و جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار شب عید، گفت: در این جلسه، وزرای «صمت» و جهاد کشاورزی، عنوان کردند که ذخایر استراتژیک جهت تأمین کالاهای اساسی برای تنظیم بازار قبل و بعد از عید وجود دارد و مشکلی نیست.
وی اضافه کرد: در این جلسه مقرر شد که وزارتخانههای صنعت و جهاد کشاورزی اقدامات لازم پیرو مصوبات مجلس برای تنظیم بازار را انجام دهند و گزارشی از اقدامات را به مجلس تقدیم کنند.
** بیش از ۲۰ هزار تن گوشت در بنادر معطل مانده
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در بخش دیگری از این جلسه مقرر شد تا پایان هفته جاری گزارشی از چگونگی وضعیت تنظیم بازار در کشور و اقدامات دستگاههای اجرایی و کوتاهیهایی که در زمینه بازار آرد، گوشت، میوه و دیگر کالاهای اساسی از سوی کمیسیون اقتصادی به هیئت رئیسه مجلس ارائه شود.
حسینیشاهرودی در پایان یکی از راهکارهای دولت برای تنظیم بازار شب عید و وعدههای وزرای جهاد کشاورزی و صنعت در این باره را، ذخیره ۶۰ هزارتنی میوه دانست و خاطرنشان کرد: در این جلسه نمایندگان اصناف عنوان کردند که بیش از ۲۰ هزار تن گوشت در بنادر معطل مانده که بهدلیل مشکلات ارزی از سوی بانک مرکزی ترخیص نشده است.