هیات عالی رتبه اروپا درباره اینستکس به ایران می‌آید

کد خبر: ۸۸۲۹۲۲
|
۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۸ 04 March 2019
|
5546 بازدید

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت در آینده ای نزدیک میزبان هیاتی از اتحادیه اروپا که در زمینه سازوکار ویژه مالی (ساحات) مسئولیت دارند ؛ خواهیم بود. این هیات ، هیات عالی رتبه کارشناسی اقتصادی و فنی خواهد بود.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ساز و کار مالی اروپا (ساحات - اینستکس) اظهار داشت: راه اندازی این ساز و کار به عنوان یک گام نخست و دیرهنگام و البته مهمی بود و در داخل ایران دستگاه ذیربط در حال ایجاد ساز وکار متناظر هستند تا بتوانند در ارتباط با سازو کار اروپایی اقدام عملی خود را آغاز کنند.

قاسمی ادامه داد: در هفته های گذشته در سطوح کارشناسی در بخش های مختلف اقتصادی و بانکی تبادلات خوبی داشتیم و در آینده نزدیک میزبان هیات هایی از اروپا که در این سازوکار مسئولیت دارند، خواهیم بود.

وی افزود: در جریان این سفر کارشناسان دو طرف درباره گام های عملیاتی شدن این سازو کار و نهایی کردن آن گفت وگو خواهند کرد. در عین حال این که بگوییم این ساز و کار، اقدام مشخصی انجام می دهد، هنوز به آن مرحله نرسیده ایم، شاید با آمدن هیات اروپایی بتوانیم گام های بلندتری در این خصوص برداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا مقامات سیاسی اروپا در این هیات حضور خواهند داشت، گفت: اراده لازم بین دو طرف در این زمینه وجود داشته و تلاش های لازم انجام شده است، ما امروز نیاز به نشست بین کارشناسان ارشد داریم که بتوانند این دو ساز وکار متناظر را با هم تنظیم کرده و آن را به مرحله اجرا بگذارند و فکر می کنم این هیات، هیات عالی رتبه کارشناسی اقتصادی و فنی است.

روابط بانکی و گروه ویژه اقدام مالی

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات محمد جواد ظریف در دو مقطع پنج ماه قبل و اظهارات اخیر وی درباره تاثیر گذاری FATF اظهار داشت: روابط بانکی خارجی ما نیازمند یک سری ابزارها و نرم های جهانی برای همکاری با سایر کشورها است و این کنوانسیون هم از همین مسائل است.

وی ادامه داد: کنوانسیون هایی که در مجمع مطرح بود، مخالفین و موافقینی دارد و با توجه به مسئولیتی که مجمع دارد، عواقب تصمیمات خود را در هر صورت می پذیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما قطعا برای روابط اقتصادی خارجی ملزم هستیم برخی چارچوب های رایج را بپذیریم چرا که بسیاری از موضوعات علیرغم آن که ممکن است درباره آن ها تحفظ داشته باشیم، می تواند برخی از مشکلات ما را حل کند.

قاسمی یادآور شد: این اعتقاد که پیوستن به این کنوانسیون ها می تواند همه مشکلات و نواقص را حل کند، درست نیست، چرا که این مسائل ریشه های مشخص و تک علتی ندارد.

وی افزود: این ابزارها می تواند روابط بانکی تجاری را تسهیل کند ولی حل کننده همه مشکلات نیست. در شرایط کنونی پیوستن به این کنوانسیون بهتر از نپیوستن است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره عملیات تروریستی که در هفته های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد، گفت: بررسی و پیگیری این حادثه، موضوع مهمی برای حاکمیت، دولت و همه نهادهای ذیربط بوده و به طور جدی دنبال می شود.

قاسمی اضافه کرد: ما با بخش های مختلف در کشور پاکستان اعم از دیپلماتیک و غیردیپلماتیک مذاکرات مان را ادامه می دهیم و تا رسیدن به نتیجه مطلوب این مسیر را دنبال خواهیم کرد.

استعفای ظریف

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره استعفای محمد جواد ظریف و شایعه اختلاف نظر او با رییس جمهور هم گفت: در این خصوص توضیحات لازم داده شده است.مرتبط کردن استعفای دکتر ظریف وزیر امور خارجه به جناح بازی های رایج و بیان اینکه منشا آن اختلاف نظر با رئیس جمهور محترم بوده ، اشتباه است.

وی افزود: این استعفا موضوعی شخصی یا بر اثر اختلاف نظر با آقای روحانی نبود بلکه همانطور که گفته شد تلاشی برای ارتقای جایگاه وزارت امور خارجه بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: آقای ظریف اعتقاد دارند وزارت امور خارجه باید بتواند وظایف ذاتی خود را انجام دهد، ایشان بر این باور هستند که برای برخورداری از سیاست خارجی توانمندی که بتواند از جایگاه واقعی جمهوری اسلامی ایران دفاع کند باید وزارت امور خارجه جایگاه حقیقی خودش را پیدا کند.

وی اضافه کرد: بنابراین مرتبط کردن این استعفا به جناح بازی های رایج و بیان اینکه منشا آن اختلاف نظری با رئیس جمهور محترم وجود داشت، موضوع اشتباهی است.

سفر بن سلمان به پاکستان

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی به پاکستان و اینکه آیا این کشور تعهدات خود را به ایران انجام خواهد داد یا خیر؟ گفت: روابط ما با پاکستان دیرینه است و به‌عنوان دو کشور همسایه حسن همجواری را در روابط خود لحاظ می کنیم.

وی با بیان این که اختلافات پیش آمده خواست حاکمیت آن کشور نیست، تصریح کرد: اگر چه ما از آنها خواستیم با جدیت بیشتری بحث تامین امنیت مرزهای دو کشور را پیگیری کنند و تماس های دائمی در این راستا میان ایران و پاکستان وجود دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اختلافات میان هند و پاکستان و موضع ایران در قبال آن تاکید کرد: افزایش تنش میان هند و پاکستان را از ابتدا مذموم دانسته و با توجه به تحولات منطقه ای و بین المللی آن را به مصلحت هیچ کدام از دو کشور نمی دانیم و از آنها خواستیم از طریق راه های مسالمت آمیز اختلافات خود را حل کنند.

وی تصریح کرد: ایران از هر کمکی در راستای ایجاد صلح و دوستی میان دو کشور هند و پاکستان در صورت نیاز آنها امتناع نخواهد کرد.

با برخی کشورهایی اروپایی در سیاست های منطقه ای اختلاف سلیقه داریم

قاسمی در پاسخ به سوالی درباره ادعای روزنامه الشرق الاوسط مبنی بر این که کشورهای اروپایی شروطی را در مذاکرات با ایران مطرح کرده اند، اظهار داشت: این موضوع درست نیست، البته ما برخی کشورها، از جمله تعدادی از کشورهای اروپایی درباره سیاست های منطقه ای اختلاف سلیقه داریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: تلاش کردیم به این کشورهای تفهیم کنیم نفوذ منطقه ای ایران که رژیم صهیونیستی و امریکا درباره آن مباحثی مطرح می کنند نفوذ ذاتی و معنوی است و ارتباطی به اقدام خاص از جانب ما ندارد.

وی تصریح کرد: در واقع نفوذ ایران ریشه در تاریخ و تمدن ما دارد و نمی توان آن را با خواست و اراده چند کشور کاهش داد.

قاسمی در عین حال گفت: کشورهای اروپایی هم قطعا می دانند که ما کشور شرط پذیری نیستیم و در سیاست های خودمان از دیگران اجازه نمی گیریم.

حاشیه های سفر بشار اسد

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر بشار اسد به تهران و این که آیا دولت از این سفر اطلاع داشته است یا خیر، گفت: چنین سفرهایی در این سطح با توجه به مجموع حواشی که می تواند داشته باشد وهمچین اثرات سیاسی و امنیتی آن از سفرهایی است که درباره آن قبل از انجام خبر داده نمی شود و این کاملا مشخص و منطقی است و باید هم چنین باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در مورد ایشان هم این روش به درستی هم در مرحله ورود و خروجشان از ایران اتخاذ شد و باید هم به همین شکل عمل می شد.

قاسمی خاطرنشان کرد: فکر می کنم کسانی که باید در جریان این سفر قرار می گرفتند، در جریان قرار داشتند و چنین سفری نمی تواند از دید مقامات عالی پنهان بماند، بنابراین حاشیه سازی ها و تفاسیر و تحلیل هایی که با نگاه جناحی به این مسئله دامن زده می شود را نباید جدی تلقی کرد.

وی با بیان این که ما در شرایط کنونی نیاز به یک همدلی و همزبانی و بیان یک صدای واحد داریم، خاطرنشان کرد: سفر آقای بشار اسد سفر مهمی بود که آثار بسیار مهمی خواهد داشت و در جریان این سفر رایزنی های خوبی صورت گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: یکی از اهداف این سفر تشکر دولت و ملت سوریه از جمهوری اسلامی ایران برای کمک های مستشاری و کمک به این کشور در مبارزه با تروریسم بود.

بحران یمن نیاز به سفردرمانی ندارد

قاسمی در پاسخ به سوال دیگر درباره بحران یمن اظهار داشت: بعد از اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران با چهار کشور اروپایی داشت، تلاش هایی برای آتش بس و ایجاد فضای مناسب کمک رسانی و همچنین رسیدن به یک گفت وگو انجام شد و در این راستا نشست استکلهم برگزار شد.

وی ادامه داد: این فرآیند باید زیر نظر سازمان ملل ادامه داشته باشد تا بحران بشری که در یمن در جریان است، به پایان خود برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر وزیر خارجه انگلیس به یمن، گفت: تصور می کنم حل بحران یمن نیاز به سفر درمانی و گفتار درمانی ندارد و بهتر است کشورهایی که علاقه مند هستند به حل بحران کمک کنند، از روش های دیگر استفاده کنند و کاری کنند که متجاوزین دست از تجاوز بردارند.

برجام نیاز به رفراندوم ندارد

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر پیشنهاد برگزاری رفراندوم درباره برجام اظهار داشت: در کشور افراد نظرات خود را مطرح می کنند و مطالبی می گویند که برخی از این مطالب از سر عدم آگاهی است. ما قرار نیست درباره هر سخنی که در رسانه ها مطرح می شود و یا مطالبی که توسط نمایندگان بیان می شود، اظهار نظر کنیم. ضمن این که این نوع مباحث بحث های کلانی است که در سطوح عالی تر درباره آن تصمیم گیری می شود و ما درباره برجام بعنوان یک موفقیت در عرصه سیاست خارجی نیازی برای رفراندوم نداریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مقاله نشریه آتلانتیک و این که عربستان سعودی به دنبال ایجاد تنش در روابط ایران و پاکستان است، گفت: روابط ایران و همسایگانش بسیار مهم است . اولویت نخست سیاست خارجی ایران ارتقای همکاری با همسایگان است و ما با جدیت تمام این روابط را رصد می کنیم. در عین حال این روابط از معاندینی در سطح منطقه و جهان برخوردار است که سعی می کنند آن را به هر شکل ممکن دچار مشکل کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تصور می کنم با خردمندی که پایتخت های هر دوکشور دارند و درایت دولت ایران این تلاش های مذبوحانه راه به جایی نمی برد.

سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به روسیه

قاسمی در پاسخ به سوال ایرنا درباره سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به روسیه و تشکیل کارگروهی برای خروج نیروهای نظامی از سوریه، اظهار داشت: مقامات رژیم اشغالگر قدس عادتی دارند که نمی توانند آن را ترک کنند و برای تحت تاثیر قرار دادن روابط ایران و روسیه و ایجاد جنگ روانی دروغگویی و دروغ پراکنی می کنند.

وی ادامه داد: مقامات این رژیم برای تحت تاثیر قراردادن روابط مستحکم ایران و روسیه که در سال های اخیر موفقیت هایی را در سوریه کسب کرده اند، این نوع سخنان را بیان می کنند که تا کنون هم از این سخن پراکنی های بی ربط داشته اند.

سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: روابط ایران و مسکو مستحکم تر از هر زمان دیگری است و ما در تماس و مشورت با یکدیگر هستیم.

قاسمی در عین حال گفت: البته ما نه یگان و نه پادگانی در سوریه نداریم و حضور ما در این کشورمستشاری است و تا زمانی هم که دولت سوریه برای حضور ما نیاز داشته باشد، در کنار دولت، ملت و نیروهای نظامی این کشور با تروریست ها مبارزه خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مقاله نشریه آنتلانتیک و این که عربستان سعودی به دنبال ایجاد تنش در روابط ایران و پاکستان است، گفت: روابط ایران و همسایگانش بسیار مهم است و اولویت نخست سیاست خارجی ایران ارتقا همکاری با همسایگان است و ما با جدیت تمام این روابط را رصد می کنیم. در عین حال این روابط از معاندینی در سطح منطقه و جهان برخوردار است که سعی می کنند آن را به هر شکل ممکن دچار مشکل کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تصور می کنم با خردمندی که پایتخت های هر دوکشور دارند و درایت دولت ایران این تلاش های مذبوحانه راه به جایی نمی برد.

وضعیت دیپلمات بازداشت شده ایرانی در هلند

قاسمی در پاسخ به سوال دیگی درباره آخرین وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده در هلند عنوان کرد: روند پیگیریها ادامه دارد. وکلای ذیربط کارشان را دنبال می‌کنند و امیدواریم این تلاش‌های دیپلماتیک و قضایی به نتیجه مطلوب برسد.

وی ادامه داد: از تحول جدیدی در این باره اطلاع ندارم ولی این پرونده به عنوان یک مسئله مهم در دستگاه‌ دیپلماسی و بخش‌های ذیربط در جریان است و امیدواریم بی‌گناهی ایشان ثابت شود و هرچه زودتر به ایران بازگردند.

سفر رییس جمهور به عراق

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر رییس جمهوری به عراق هم گفت: این سفر از پیش تعیین شده و در ادامه رایزنی‌های گسترده ایران و عراق است.

قاسمی اضافه کرد: ما در سطوح و حوزه‌های مختلف، تلاش‌های بسیاری داشتیم و رفت و آمدهای بسیاری میان مقامات دو کشور وجود داشته است. در یک سفر طولانی و بسیار پر ثمر که آقای دکتر ظریف به عراق داشتند، زمینه‌های این سفر بیش از گذشته فراهم شد. ما موضوعات زیادی درباره انرژی اقتصاد و فرهنگی و تجاری خواهیم داشت و این سفر می تواند نقطه آغاز دیگری برای جهش در ارتقای همکاری های دو کشور باشد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تازه ترین ادعاهای عادل الجبیر وزیر خارجه پیشین عربستان سعودی گفت: وقتی اسم عادل الجبیر می آید دیگر پاسخی نداریم. وی در مقاطعی ناچار شد این عادت را ترک کند و کار خوبی هم بود ولی وی به عادت خود برگشته و سخنان بی ربطی گفته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: فجایعی که توسط دولت متبوع ایشان در سال گذشته اتفاق افتاد تا حد زیادی باید به ایشان دیکته می کرد که سکوت کند . اگر این کار را می کرد شاید برای ایشان عاقبت بهتری می توانست داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: سیاست ایران درباره همسایگان و کشورهای مطقه روشن است و این سخن پراکنی ها مشکل ایشان و دولت عربستان را نمی تواند حل کند و نهایتا حقایق بیش از آن روشن است که بتوانند آن را پنهان کنند.

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره قرار دادن حزب‌الله در لیست گروه‌های تروریستی از سوی دولت انگلیس گفت: در یک حالت خوشبینانه لندن در این زمینه دچار اشتباه فاحش راهبردی شد و بسیاری از کشورهای اروپایی این موضع را تایید نکردند. از سوی دیگر و در حالت بدبینانه، این اقدام در راستای سیاست‌های زیاده‌خواهانه این کشور برای جلوگیری از ثبات، امنیت و آرامش در منطقه است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد:حزب‌الله بخش مهمی از کشور لبنان و حاکمیت این کشور و همچنین پارلمان لبنان است که طی سال‌های گذشته توانسته مقابل تروریسم ایستادگی کند و به سرکوب تروریسم و جلوگیری از اشاعه و سرایت آن به منطقه و حتی اروپا کمک کند.

وی افزود: بجای قرار دادن چنین گروهی در لیست تروریست ها که دخالت اشکار در مسائل لبنان تلقی می شود حزب الله باید مورد تشویق قرار بگیرد. در یک حالت متفاوت تروریسم کور می تواند در اروپا مشکلات عدیده ای برای مردم بیگناه این کشورها فراهم کند همانطور که در گذشته شاهد چنین اتفاقاتی در اروپا بودیم.

قاسمی یادآورشد: این اقدام یک خطای بدبینانه و راهبردی است که به ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه کمک می‌کند و در آینده لندن باید نسبت به این اقدام خود و پیامدهای آن پاسخگو باشد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره درگیری‌های ایران و اسرائیل در بلندی‌های جولان طی شب گذشته ابراز داشت: من اطلاعی موثقی از این موضوع ندارم.در گذشته در ادامه آن سیر و سلوک جنگ روانی رژیم اسرائیل با این نوع خبرسازی‌ها مواجهه بودیم. من فکر می‌کنم این خبر نیز در ادامه جنگ روانی اسرائیل و ایجاد اخلال در همکاری‌های ایران، ترکیه و روسیه و حتی مسئله‌ای برای کمک کردن به دولت اشغالگر باشد.

لوایح مرتبط با اف. ای.تی. اف

وی در پاسخ به سوالی درباره عدم تعیین تکلیف لوایح مرتبط با اف ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این مهم است اعضای محترم مجمع با توجه به استدلالهایی که در این زمینه مطرح است به یک جمع بندی خیراندیشانه برای کشور برسند ولی اینکه تا مقطع بعدی به تفاهم می رسیم یا نمی رسیم و اگر تفاهم حاصل نشود چه خواهد شد، مسائلی است که صحبت درباره آنها صرفا گمانه زنی است و بهتر است بازهم کمی صبر کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعای حمله جدیدی به مواضع ایران در سوریه از سوی رژیم صهیونیستی گفت: در ادامه همان سیر و سلوک جنگ روانی رژیم اسرائیل با این نوع خبرسازی ها مواجه هستیم و تصور می کنم این خبرسازی در ادامه جنگ روانی است.

قاسمی افزود: رژیم اشغالگر قدس برای ایجاد شکاف در روند آستانه و همکاری های ایران روسیه و ترکیه وارد می کند و محملی است برای مشکلات داخلی دولت رژیم اشغالگر و مسائلی که درباره انتخابات شخص نخست وزیر وجود دارد و این خبرسازی ها را در این فضا مورد ارزیابی قرار داد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مستند «ایستگاه پایانی دروغ » که در روزهای اخیر در صداوسیما پخش شد،گفت:ما در وزارت خارجه با دوربین و مستند کار نمی کنیم. قطعا از حیثیت، حاکمیت، استقلال و کیان کشور در هر شکل ممکن دفاع خواهیم کرد و در قبال هرگونه تجاوز و تعرض با توان کامل و بی دریغ برخورد لازم با خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این مستند را به طور کامل ندیده ام.اگر موضوع مشخصی باشد از سوی دستگاه‌های امنیتی به اطلاع وزارت امور خارجه باشد و وزارت خارجه هم بر اساس وظایف ذاتی خود اگر نیاز باشد موضوعات را دنبال می کند.

هیات ایرانی در ساعات آینده به مسکو می رود

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره درباره آخرین تحولات در ونزوئلا و دخالت های آمریکا در این کشور گفت: ما تحولات ونزوئلا را رصد می‌کنیم. اخیرا معاون وزارت امور خارجه این کشور در تهران بود و گزارش مبسوطی از آخرین تحولات این کشور را برای مقامات ایرانی تشریح کرد.

قاسمی نباید اجازه داد سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه و دخالت های نابجا با موفقیت همراه باشد، گفت: دولت ونزوئلا، ملت و ارتش این کشور پایداری بسیاری تاکنون داشته‌اند.ما با دولت قانونی ونزوئلا در تماس هستیم و همچنین با سایر کشورهایی که می‌توانند نقش موثری در وضعیت کنونی این کشور داشته باشند، در تماس هستیم

وی در ادامه از سفر یک هیات سیاسی از تهران به مسکو در این باره خبر داد و اظهار داشت: طی ساعت‌های آینده مدیرکل آمریکا ما به مسکو سفر می‌کند و دستور کار مشخص این هیات، ونزوئلا خواهد بود. ما در این زمینه با روس‌ها در این باره رایزنی خواهیم داشت و با دیگر کشورها هم در تماس هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اقدام آمریکا توسط جامعه جهانی باید محکوم شود و هیات حاکمه آمریکا و جان بولتون این حق را ندارند از این دخالت بعنوان یک دخالت مشروع صحبت کنند و در امری که به آنها ربطی ندارد و مربوط به یک حاکمیت قانونی و کشور مستقل است، به این شکل دخالت بکنند.

اسرائیل جرات برخورد با ایران را ندارد

قاسمی درباره سفر نتانیاهو به مسکو و حملات لفظی بین ایران و اسرائیل و اینکه آیا سفرهایی از این دست باعث دوری روسیه از تهران نمی شود، گفت: در گذشته نیز سفرهایی اینچنینی وجود داشته است.روسیه کشور مستقلی است و از هوشمندی و خرد لازم برای منافع ملی خود برخودار است. علاوه بر این روسیه کشوری نیست که بخواهد از فرامین بی‌ربط رژیم اشغالگر قدس پیروی کند و روابط تهران و مسکو هم آنقدر مستحکم است که این سفرها و حرف‌ها، تاثیری بر آن ندارند.

وی درباره احتمال تنش میان ایران و اسرائیل هم گفت: اسرائیل به دلیل مشکلات عمیق خودش توان و جرات برخورد با ایران را ندارد و در گذشته نیز شکست‌های پی در پی را تجربه کرده است.لذا بحث تنش را رد می کنیم و رژیم اشغالگر قدس در چنین حد و توانی نیستند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات اخیر مولود چاووش اوغلو درخصوص تحریم های آمریکاعلیه ایران و عدم تبعیت ترکیه از این تحریم ها اظهار داشت: اراده آنکارا و تهران برای همکاری ها اراده بالایی است و از گذشته این اراده وجود داشته و در حد بهتری در آینده ادامه خواهد یافت.

وی یادآورشد: بسیاری از کشورها اعلام کردند که در صورتی که سازوکار اروپایی بتواند به مرحله اجرا دربیاید، آمادگی دارند آنها هم از این سازوکار برای همکاری با ایران استفاده کنند و این چیزی است که توسط بسیاری از کشورها مطرح شده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: ما با دولت ترکیه تماس‌های زیادی برای ادامه همکاری‌ها داشته‌ایم و صحبت های لازم انجام شده است. همکاری‌ها هم ادامه می‌یابد ولی مکانیزم های دوجانبه میان ما و ترکیه برای برخی همکاری ها طراحی شده است نیازی به تشریح و توضیح در شرایط کنونی ندارد .

امارات دنباله رو کشورهای دیگر نباشد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سوء استفاده امارات از اجلاس اخیر سازمان همکاری اسلامی بیان کرد: در نشست سازمان همکاری‌ اسلامی، وزیر امور خارجه امارات هم در افتتاحیه سخنان نامربوطی را مطرح کرد و هم در تهیه سند پایانی که نوعی سندسازی بود، کینه‌ورزی کرد.

قاسمی گفت: در این نشست سخنان گزافی مطرح شد که پاسخ لازم هم از تهران و هم از هیات اعزامی ایران دریافت کردند. قطعا برخوردهای دیپلماتیک را خواهیم داشت ولی توصیه می‌کنیم امارات دنباله‌رو کشورهایی نباشد که فکر می‌کند می‌توانند برایش امنیت ایجاد کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟