همراه با تصاویر؛

اقدام دیرهنگام اما مثبت میراث فرهنگی و رونمایی از مظلومیتی تاریخی

البته ما اکنون نیز که این اقدام خوب صورت گرفته است، آن را قابل تحسین دانسته، اما این انتظار از بقایی می‌رود که با تشکیل کمیته‌ای ویژه و حتی به نظر ما با همکاری دادستانی کل کشور بررسی نمایند که رؤسای سابق موزه ملی و مدیران مرتبط با آن در سال‌های گذشته، به چه سبب چنین کوتاهی کرده و ضربه جبران ناپذیری به بخشی از هویت تاریخی این مرز و بوم زده‌اند.../ هنوز هم گمان می‌کنیم شجاعت اقای بقایی برای تجدید نظر در انتصاب جدید، می‌تواند به عنوان اقدامی ماندگار در پرونده مدیریتی وی ثبت شود.
کد خبر: ۸۸۳۱۰
|
۱۱ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۵:۳۷ 02 March 2010
|
22655 بازدید
سرویس فرهنگی ـ گویی جنجال‌های انتصاب رئیس جدید و جوان موزه ملی، کمترین خیری که داشت باز شدن درهای انبار موزه ملی پس از سالیان طولانی بود. روز گذشته با ورود خبرنگاران و زیر نظر دکتر خوش‌نویس، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، به نوعی از سال‌ها مظلومیت آثار باستانی و اکتشافی کشورمان در انبارهای موزه ملی رونمایی شد.



                      معاون سازمان و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در حال توضیح به خبرنگاران

به گزارش «تابناک»، این اقدام هرچند دیر، سرانجام انجام گرفت تا درهای انبار موزه ملی باز شده و به گفته مدیران این سازمان پس از سالها اجازه بازدید از اکتشافات تاریخی و باستانی که بخشی از هویت ملی ایرانیان است داده شود؛ کاری که آغاز آن قابل تقدیر است و امید می‌رود وعده‌های داده شده در این مراسم هم به شکل تقدیر آمیزی عملی شود.

هرچند ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم مدعی است، تاکنون سه بار در سال‌های قبل از این انبار بازدید کرده و خواهان رسیدگی به وضع نامناسب اشیای موجود در انبارهای موزه ملی شده، به نظر نمی‌رسد این موضوع خیلی پذیرفتنی باشد که قائم مقام سابق و رئیس کنونی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قدرت آن را نداشته است که بتواند با فوریت دستور رسیدگی و اعلام نتایج حاصل از آن را به افکار عمومی بدهد.



                                           انواع گچبری های دوره های مختلف تاریخ ایران


البته ما اکنون نیز که این کار خوب انجام گرفته است، آن را قابل تحسین دانسته و تلاش نداریم به تخطئه آقای رئیس بپردازیم، اما این انتظار از وی می‌رود که با تشکیل کمیته ای ویژه و حتی به نظر ما با همکاری دادستانی کل کشور بررسی کنند که رؤسای سابق موزه ملی و مدیران مرتبط با آن در سال‌های گذشته به چه سبب چنین کوتاهی کرده و ضربه جبران ناپذیری به بخشی از هویت تاریخی این مرز و بوم زده‌اند؛ بنابراین، رسیدگی جدی به این موضوع و ارایه گزارش کامل و البته فوری در این زمینه، می‌تواند درسی باشد برای دیگرانی که چنین با میراث هویتی یک ملت برخورد می‌کنند.



                                      بسته بندی نامناسب و سفال های تاریخی شکسته شده


این گزارش می‌افزاید: اقدام شایسته دیگری که در این مراسم صورت گرفت، استفاده از دکتر خوشنویس بود برای دادن توضیحات و روایت آنچه بر این آثار رفته است. وی که معاون سازمان و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی است، از نیروهای علمی و متخصص در حوزه میراث فرهنگی به شمار می‌رود و دارای دکترای معماری است و البته بیان این موضوع به آن سبب بود تا به آقای بقایی بار دیگر یادآوری کنیم که حوزه میراث فرهنگی و از جمله موزه ملی ایران به افرادی متخصص و فنی نیاز دارد و این دقیقا، موضوعی است که سبب شد تا آقای بقایی برای مراسم بازدید از انبارهای موزه ملی ترجیح دهد به جای رئیس تازه کار و غیر متخصص موزه ملی از یکی دیگر از مدیران متخصص سازمان استفاده کند.


                                  استفاده از گونی های معمولی برای نگه داری اشیاء تاریخی

همانگونه که در توضیحات معاون سازمان در هنگام بازدید از اشیای موجود در انبارهای موزه ملی آمده است، متأسفانه برخی از این اشیا و آثار اکتشافی نابود شده یا آسیب جدی دیده است و همچنین هیچ طبقه‌بندی مناسبی وجود ندارد و همانگونه که بقایی نیز افزوده است، لیست‌برداری نیز از این اشیا و آثار صورت نگرفته که امیدواریم سازمان یادشده به قولی که داده هرچه سریعتر عمل کرده و به ساماندهی آنچه در انبارها وجود دارد بپردازد.


                                بسته‌های اشیایی که مشخص نیست متعلق به کدام دوره تاریخی است‌



                        نمونه‌ای از جعبه‌های نگهداری اشیای تاریخی و باستانی ایران زمین!



                                  كارتن‌هاي مادربرد برای حفاظت از بقایای شهر سوخته!



                                         گچبری‌های تاریخی در جعبه های معمولی مقوایی 
 


                                سرنيزه‌ها متعلق به كاوش‌هاي تپه حسنلو در سال 1353





                                                                     بدون شرح!



                                    بسته‌بندی فله‌ای و چیدمان اشیای تاریخی و باستانی




                                      بسته‌بندی فله‌ای و چیدمان اشیای تاریخی و باستانی



                                      چینش نامناسب و درهم اشیای تاریخی در بسته‌های مقوایی

اما اشاره به چند نکته نیز در این باره خالی از لطف نیست؛ نخست این که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر خلاف وعده‌ای که در جوابیه‌اش به یکی از خبرهای «تابناک» درباره انتصاب رئیس جدید موزه ملی داده بود، هیچ دعوتی از «تابناک» برای حضور در این بازدید نکرده و نشان داد که نقد دلسوزانه این پایگاه خبری ـ تحلیلی بر سازمان یادشده سخت آمده است.

دوم آنکه «تابناک» بر پایه رسالت خود، همانگونه که هر اقدام نامناسبی را نقد می‌کند در قبال اقدام‌های خوب و مناسب نیز وظیفه خود می‌داند تقدیر کند؛ بنابراین، ما این از این کار شایسته تقدیر کرده و البته بر خلاف ادعای ناجوانمردانه آن سازمان، مبنی بر باجگیری «تابناکٱ در نقد عملکردها در پیشگاه خداوند شهادت می‌دهیم ـ همچون همیشه و درباره هر شخص و سازمانی ـ برای این تقدیر و تشکر، ریالی از سازمان متبوع آقای بقایی نگرفته‌ایم و فکر می‌کنیم ایشان نیز این موضوع را تأیید کنند.

 و نکته آخر این که نقد «تابناک» به انتصاب خانم اردکانی نه مبتنی بر دشمنی شخصی یا منفعت طلبی بوده، بلکه تنها از سر دلسوزی بیان شده است و هنوز هم فکر می‌کنیم شجاعت آقای بقایی برای تجدید نظر در این انتصاب، می‌تواند به عنوان اقدامی ماندگار در پرونده مدیریتی وی ثبت شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
چه عجب بالاخره فهمیدین کارتن مادر برده و جعبه شیرینی نیست!
شهرزاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
واقعا نمیدونم چی بگم در کجای دنیا با میراث فرهنگیشون اینطور برخورد میشه ما اینجا داریم برای سید سیوند و تنگه بلاغی توی سرمون میزنیم دریغ که هزاران سفالینه و گنجینه در زیر زمین به اصطلاح موزه ایران باستان با مدیریت بی نظیر آقایون نابود میشه واقعا مایع سرافکندگی و شرمساریه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
بهتر نیست بزاریم خارجی‌ها ببرن فکر کنم از سازمان میراث فرهنگی بهتر نگهداری میکنند شاید برای آیندگان چیزی بمونه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
چرا مسولين ما اينقدر بي تفاوت هستند؟ اخه ما چه گناهي كرديم كه اين افراد مسولين ما شدن؟!
ناشناس
|
-
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
این تنها خبر خوبی بود که در چند وقت اخیر در مورد میراث فرهنگی خواندم حداقل انکار نشد امیدوارم بقیه اثار تحت تخریب سالم بمانند و فکری به حالشان شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
ارزش تاریخ کشورمون رو فهمیدیم.
وقتی سازمان میراث فرهنگی اینطوری از این اشیا مراقبت میکنه بهتره بدیم به موزه های خارجی
اونا هم بیشتر به این چیزا علاقه دارن هم بهتر نگه میدارن
حنان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
سلام كاركنان محترم تابناك خسته نباشيد قضاوت عجولانه پيامدهاي ناخوشايندي دارد اگر خوب دقت كنيد اين بسته ها داراي شماره و كد هستند و هر بخش از دوره هاي تاريخي افراد با سابقه اي داشته كه بعنوان پژوهشگر ان دوره از تاريخ جمعدار اشيائ و نگهدار چك ليستهاي اين اموال بودند . اگر نگهداري اين اثار در شرائط غير فني اشكال دارد كه واقعا دارد نبايد يكطرفه قضاوت كرد . اگر به درخواستهاي ميراث فرهنگي از زمان تشكيل ان كه از سازمان مديريت و مجلس و دولتهاي گذشته داشته مراجعه كنيد متوجه خواهيد شد كه سازمان هميشه دچار فقر در بودجه وكارشناس و امكانات بوده و هنوزم ادامه دارد .اين گناه كشوري است كه داراي پهنه وسيع حيات فرهنگها و تمدنهاي دورههاي مختلف تاريخ بوده و مظلوم واقع شده.انشااله شما همت كنيد و ميراث فرهنگي را دريابند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
دوست عزیزی که گفتن یک طرفه قضاوت نکنید.
کمبود بودجه و همه مشکلات درست. ولی حداقل میشد این اشیا منطم تر چیده بشه یا حداقل درست حسابی بسته بندی بشه.

بعید می دونم این چیزا به بودجه ربطی داشته باشه.
يك دلسوز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
بنده هم يك زماني از اينكه فقط 1 طبقه در موزه لوور پاريس بطور كامل به ايران اختصاص دارد تاسف ميخوردم اما وقتي كه اينگونه مسائل را بارها ديده ام و الان در عكسهاي بالا نيز تاييد ميشود بسيار خوشحالم كه آثار ما با بالاترين استانداردها لااقل در آنجا حفظ ، مرمت و نگهداري ميشود. در نظر بگيريد خداي ناكرده زلزله اي ، آتش سوزي چيزي رخ بده اونوقت اين آثار مهم و بخش مهمي از حافظه تاريخي ما يكجا ازبين ميرود. راستي مطلب مهم ديگري هم هست ، از آثار سرپا و موجود در بيرون مانند تخت جمشيد، پاسارگاد ، پلهاي اصفهان و غيره چطور نگهداري ميشود؟! آيا ميدانيد كه حفاريها و لرزه ها در سبزه ميدان اصفهان كه طرح احياء ميدان عتيق نام دارد ، در حال نابودي مسجد جامع اصفهان است! براي ماشين TBM كه در عمق خاك در 40 متري 33پل رها شده چه فكري و چه اقدامي نمودند!! دوستان در ايران باور كنيد كه آثار تاريخي اصلا حفظ و نگهداري نميشود و فقط شعار داده ميشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۱
خدا را شکر که این رئیس جوان ، جسارتی به خرج داد که سیاستمداران پیر از بازگو کردن و دیدن این صحنه ها ، فراری بودند ، چشم دولتمردان فعلی و به خصوص قبلی روشن .
هرچند شاید قصد خروج آن را داشته اند و فرصت نکردند آنها را از هم جدا کرده و درست بسته بندی کنند.
از رئیس جمهور محترم و معاونین وی درخواست می کنیم که هرچه زودتر در این مورد اقدام کنند .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟