نظر نمایندگان موافق و مخالف در خصوص محدودیت دوره نمایندگی؛

کولیوند: این مصوبه خلاف قانون اساسی است/ تابش: باید راه را برای جوانان باز کنیم

چند روز پیش، مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح قانون انتخابات مجلس، ماده ای به تصویب رساند که اتفاقا جزو مواردی بود که با مشارکت بسیار بالایی از سوی نمایندگان روبه رو شد و تنها هشت نماینده مجلس در رأی گیری برای این ماده مشارکت نکردند.
کد خبر: ۸۸۳۵۰۵
|
۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴ 06 March 2019
|
6823 بازدید
|

کولیوند: این مصوبه خلاف قانون اساسی است/ تابش: باید راه را برای جوانان باز کنیمچند روز پیش، مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح قانون انتخابات مجلس، ماده ای به تصویب رساند که اتفاقا جزو مواردی بود که با مشارکت بسیار بالایی از سوی نمایندگان روبه رو شد و تنها هشت نماینده مجلس در رأی گیری برای این ماده مشارکت نکردند.

به گزارش «تابناک»؛ بنا بر این مصوبه، هر فرد حق دارد، سه دوره پیاپی نماینده مجلس شود و یک دوره باید از انتخابات مجلس کناره گیری کند؛ به عبارت دیگر، نماینده ای که سه دوره در مجلس بوده، باید دست کم یک دوره چهار ساله به خود استراحت بدهد و اگر انگیزه ای برای وارد شدن به مجلس دارد، برای انتخابات مجلس نام نویسی کند.

با این حال، برخی نمایندگان مجلس و برخی از سیاستمداران بر این باور بودند که این طرحی برای حذف افراد سرشناس در مجلس است و برخی به دنبال حذف چهره های شناخته مانند لاریجانی در مجلس هستند و به همین دلیل، این طرح را مطرح کردند. اما نکته جالب این است که طراح این طرح خود، جزو نمایندگانی است که شامل این بند می شود.

محمدرضا تابش در خصوص این موضوع گفت: اجرای این پیشنهاد راه را برای جوانان نخبه به مجلس شورای اسلامی باز می کند و این طرح، مصداق «یک سوزن به خودت بزن، یک جوالدوز به دیگران» است. ما باید به جوانان در عرصه های اجرایی میدان دهیم؛ همان طور که قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مجلس تصویب شد. باید کاری کنیم که در قوه مقننه چنین عزمی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید

این نماینده مجلس همچنین ادامه داد: باید راه را برای جوانان باز کنیم و هر کاری که از دستمان برمی آید، انجام دهیم تا جوانان بتوانند در عرصه های مهم سیاسی و اقتصادی و نهادهای اجرایی و تصمیم گیر حاضر شوند.

همچنین یوسفیان ملا، یکی از مشمولان این قانون نیز گفت: ما در مجلس بارها درباره به کار گماردن جوانان در جاهای مختلف دفاع و از دولت نیز به دلیل استفاده نکردن از این ظرفیت ها انتقادهای بسیاری کردیم؛ اما اکنون بسیاری از ما می پرسند: چرا خود شما این کار را در مجلس نمی کنید و محدودیتی برای نمایندگان نیست؟

این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: این باور در میان همه نمایندگان وجود دارد و همه ما می خواهیم عرصه را برای جوانان باز کنیم. خیلی ها به ما انتقاد می کردند که آقایان برای خودشان امتیاز درست کرده و از رانت قانون که دست خودشان هست، استفاده می کنند ولی ما با این کار ثابت کردیم به فکر این کارها نیستیم.

با این حال، این مصوبه با وجود آنکه دولت نیز با آن موافق بود، مخالفانی نیز داشت. مخالفان بر این باورند با این کار حق مردم در انتخاب نادیده گرفته شده و نمی شود این قانون را با قانون ریاست جمهوری مقایسه کرد.

کاظم زاده درباره این موضوع گفت: نظارت در مجلس با نهادهای دیگر متفاوت است و با بحث های اجرا در ریاست جمهوری دو مقوله جدا از هم هستند. در قانون اساسی نیز چنین چیزی وجود ندارد و پیشنهاد استدلال قوی ندارد و این مردم هستند که باید انتخاب کنند و خودشان بهتر از هر کس دیگری می دانند، چه کسی را باید انتخاب کنند.

محمد جواد کولیوند، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس نیز دیگر مخالف این مصوبه است، وی گفته که این قانون مخالف قانون اساسی است و شورای نگهبان با آن مخالفت خواهد کرد. در قانون اساسی هیچ گاه برای نمایندگی مجلس موضوع سن مطرح نشده است.

سیدحسین نقوی حسینی از دیگر نمایندگان مجلس نیز در خصوص این موضوع گفته است: به نظر من، شورای نگهبان باید در این مورد نظر بدهد و اوست که می تواند مشخص کند این قانون منطبق با قانون اساسی است یا نه.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
دیگه جوانی باقی نمانده .

همه چیز از جوانان گرفته شد اینم روش .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
جالب اینه که نماینده ای که اینجا شعار باز کردن راه برای جوانان و جوانگرایی می دهند خودشان از اینکه کاندیدای جوان اصلاح طلب در حوزه انتخابی ایشان رد صلاحیت شده بود استقبال کرده بودند
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
آقای کولیوند دنیال نمایندگی دائم خود است .
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
جناب اقای نماینده مجلس،جنابعالی در این سه دوره حضور در مجلس شورای اسلامی هر چه در توان داشتید از خود بروز داده اید لازمست جای خودرا به دیگران واگذار کنید شاید بقیه مردم نیز ایده ای داشته باشند...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
اونایی که موافق محدودیت نمایندگی ان اگر برای خودشونه راهش اینه که سری بعد شرکت نکنند اگر برای دیگرانه به بقیه چکار دارند
حسنعلی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
اصل 63 قانون اساسی: دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی 4 سال است. من کلمه کاندیداتوری و نمایندگی مادام العمر ندیده ام.
بر اساس مصوبه جدید، فردی پس از سه دوره پیاپی نمایندگی باید یک دوره از انتخابات مجلس کناره گیری کندو پس از استراحت 4 ساله مجدداً خود را کاندید نماید.
این مصوبه فقط امکان کاندیدا شدن افرادی را فراهم می کند که از 40 سال پیش تا کنون بوده اند و صراحتاً مانع حضور افراد جدید و جوان، بهره مند از دانش و علم روز خواهد بود.
سن آقایان که بالا می رود، جوانب احتیاط را بیشتر مد نظر قرار می دهند، جناحی عمل می کنند (اصلاح طلب، میانه رو، و ...)، و سعی دارند برای دوره بعد رای بیشتری اتخاذ نمایند. همه می دانیم که آب حتماً و باید جریان داشته باشد. سکون آب سبب فساد آن خواهد شد.
هدف فقط باید افتخار، سربلندی، موفقیت ایران، و تصویب قوانینی و لوایحی باشد که قابلیت اجرا داشته باشد. این آقایان نمایندگان ملت ایران هستند و نه جناحی خاص.
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
مشکل اصلی را فراموش نکنیم!
شیوه انتخابات استصوابی موجب آن می شود، که افراد مشخصی مرتبا نماینده می شوند.
اینکه نمایندگی محدود باشد ویا نباشد در حل مشکل کارساز نیست.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
چه پر مدعا...
قانون که استغفرالله, حکم خدا نیست که نشه تغییرش داد...
آذرماهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
متاسفانه از تقریباحداقل یکدهه قبل همه چیزو بعضیا فقط سیاسی میبینن. آخه این چه مصوبه ایه که باعث میشه نخبگانیکه با قانونگذاری ومسائل حساس کشور وملت آشنا شدن بهمین راحتی حذف بشن اگرتوسط ملت حذف بشن هیچ مشکلی نیست یا اگر توسط نهاد نظارتی بخاطر تخلفات بابررسی دقیق وبدوراز حاشیه وسلیقه خاص بازم حذف بشن که جز وظایفه نهاد نظارتیه. اما کدام عقل سلیمی قبول میکنه این سرمایه ها از مدیریت حذف بشن
شاید یکعده مجلسو واقعا میخان از راس امور بندازن وبسمت مجلسی فرمایشی حرکت کنن.
اگربرای جوانان میخاییدکارپیداکنید جوانان یک ملت 20یا 30نماینده حتی 300نفرفقط نیستن واونا بکار شغل ومسکن نیازمند
هرچند هموناهم میتونن اگرتخصصی دارن وشرایط نمایندگی ملت خودشونودرمعرض انتخاب بگذارن
واقعاکه کاش میشد رکتر حرف زد هرچند همینقدرم احتمالا غیرقابل انتشارمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
قانون میگه افزایش حقوق باید دقیقا به مقدار تورم باشه. نمایندگان محترم ، چند بار این قانون رو اجرا کردید ؟
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
"باید راه را برای جوانان باز کنیم و هر کاری که از دستمان برمی آید، انجام دهیم تا جوانان بتوانند در عرصه های مهم سیاسی و اقتصادی و نهادهای اجرایی و تصمیم گیر حاضر شوند." امیدواریم شعار نباشد. الان نسل عمده در ایران جوانان 20 تا 40 سال هستند. اما به حاشیه رانده شده اند. الان در بسیاری از کشورها جوانان وزیر و مدیران شرکتهای بسیار موفق هستند. اما در ایران جوانان فقط کارمند شده اند و وزرا همگی پیر هستند. ما در کادر سازی بسیار ضعیف بوده ایم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
به جای این کارها باید شرط نماینده شدن تست آی کیووو باشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟