تاجرنیا: حمایت اصلاح طلبان از «رئیسی» را نمی‌فهمم

کد خبر: ۸۸۳۵۲۰
|
۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۴ 06 March 2019
|
6159 بازدید
سید ابراهیم رئیسی تا چند روز دیگر بر کرسی ریاست قوه قضاییه نشسته و جای آملی لاریجانی را می‌گیرد. خوشحالی اصولگرایان از این انتصاب قابل درک است، اما استقبال برخی چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح طلب از سمت جدید رئیسی باعث تعجب شده است. آنقدر که روزنامه جوان یادداشت شهاب طباطبایی در مدح رئیسی که در روزنامه شرق منتشر شده بود را «مشکوک» می‌داند. با این وجود حمایت اصلاح طلبان از رئیس جدید دستگاه قضا ادامه دارد و مثلا فاضل میبدی می‌گوید «من تا الان چیز بدی از آقای رئیسی ندیده‌ام. رفتارش هم در آن زمان با مردم ملایم بود و اصلاً روحیه خشنی نداشت.»

به گزارش «آزادی/Azaditoday.ir»، رویکرد حمایتی اصلاح طلبان و برخی از رسانه هایشان از گزینه‌ای که در انتخابات ۹۶ مقابل آن‌ها ایستاده بود، این سوال را به ذهن می‌رساند که رئیسی تغییر کرده یا اصلاح طلبان؟ علت خوشبینی‌ها آن‌ها به رئیسی از کجا نشات می‌گیرد؟

پاسخ احمد زیدآبادی به سوالاتی از این دست آن است که «رئیسی در انتخابات به دور از کلک‌های انتخاباتی و رقابتی وارد کارزار شد و به همین دلیل مورد استقبال قرار گرفته است.» او در یادداشتی که به اعتقاد برخی کاربران فضای مجازی نوعی بیعت با رئیسی است، نوشت: «رئیسی در آن انتخابات این فرصت را یافت تا با افکار عمومی، بی‌واسطه رودررو شود و به مناظره با رقبای انتخاباتی‌اش برخیزد. او در مناظرات به خلاف افرادی دیگر چندان خود را با دوز و کلک‌های سیاسی آشنا نشان نداد و به عنوان فردی بی‌شیله‌پیله نمود و ظهور پیدا کرد. برخی از مردم حتی دیدارش با امیر تتلو را نیز حمل بر همین موضوع کردند و از رأی دادن به او منصرف نشدند. به واقع راز رأی ۴۰ درصدی رئیسی در انتخابات نیز عمدتاً همین بود و نه آنطور که اصولگرایان آن را به پایگاه ۴۰ درصدی که به واقع ۱۰ درصد هم نیست، نسبت می‌دهند! به نظرم همین موضوع به صورت ناخودآگاه بر برخی چهره‌ها اثر گذاشته است تا رئیسی را برای ریاست قوه قصاییه مناسب‌تر از اسلافش فرض کنند. این فرض تا چه اندازه می‌تواند قرین حقیقت باشد؟ بهتر است در این زمینه خاص، به جای پیش‌بینی منتظر عملکرد او بمانیم.»
 
تاجرنیا: حمایت اصلاح طلبان از «رئیسی» را نمی‌فهمم
 


برخی دیگر از چهره‌های اصلاح طلب، اما معتقدند که رویکرد حمایتی مورد اشاره عمومیت ندارد و نباید به آن پرداخت. علی تاجرنیا فعالی سیاسی اصلاح طلب و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی از جمله این افراد است و در گفتگو با «آزادی/Azaditoday.ir» در باره انتصاب رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه، گفت: «انتصاب افرادی که رای مردم را کسب نکرده اند در پست‌های دیگر مسبوق به سابقه است. مثلا فردی که در انتخابات مجلس مورد اقبال افکار عمومی قرار نگرفته اند در نهاد بالاتر یعنی مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفته اند و ... این امر به ساختار موجود در کشور ما برمی گردد و بعضا تعارضاتی ایجاد می‌کند.»

وی افزود: «نمی دانم چه کسانی و چرا از این انتصاب حمایت کرده اند، اما معتقد هستم که اعمال صحیح قانون و مبارزه با فساد در کشور مستلزم این است که دستگاه قضا، مسئولان ارشد و بدنه آن کاملا از جریانات سیاسی مستقل باشد. آقای رئیسی، اما یک چهره شناخته شده سیاسی است و طی سالیان گذشته جهت گیری به نفع یک جریان سیاسی خاص داشته است.»

تاجرنیا تاکید کرد: «به نظر من اخلاق فردی افراد نمی‌تواند ملاک مناسبی برای ارزیابی افراد باشد. اگر دوران مسئولیت داشتن آقای رئیسی در سازمان بازرسی کشور یا معاونت اول قوه قضاییه را بررسی کنیم مشخص داده می‌شود که همیشه جهت گیری‌های سیاسی داشته اند».

این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره چرایی حمایت برخی از اصلاح طلبان از رئیسی گفت: «ممکن است برخی افراد در مقایسه یک فرد با دیگر گزینه‌های مطرح برای این سمت نسبت به او ابراز تمایل بیشتری کنند، اما به نظر من این صحیح نیست. رئیسی یک چهره شناخته شده اصولگرا است و چنین افرادی نمی‌توانند موجب استقلال قوه قضاییه به معنای واقعی کلمه باشد».

وی با اشاره به اینکه «من هم به عنوان یک اصلاح طلب دلیل حمایت برخی اصلاح طلبان از رئیسی را نمی‌فهمم» گفت: «فکر نمی‌کنم این حمایت‌ها خیلی عمومیت داشته باشد و بهتر است آن را زیاد پررنگ نکنیم».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟