«محمدتقی صابری» سفیر ایران در دوشنبه شد

کد خبر: ۸۸۳۹۸۰
|
۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۹ 08 March 2019
|
8127 بازدید

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأیید کرد که «محمدتقی صابری» معاون اداری و مالی وزارت خارجه قرار است به عنوان سفیر جدید ایران طی روزهای آینده کار خود را در دوشنبه آغاز کند.

«محمدتقی صابری» معاون اداری و مالی وزارت خارجه کشورمان قرار است به جای «حجت الله فغانی» به عنوان سفیر جدید ایران طی روزهای آینده کار خود را در دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز کند.

در همین خصوص بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره روابط دو کشور ایران و تاجیکستان با بیان اینکه روابط دو کشور دارای اهمیت بسیار راهبردی است، گفت: این روابط دشمنانی دارد که در سالیان گذشته سعی کردند به هر شکل ممکن و با متوسل شدن به هرگونه ابزاری، این رابطه را از مسیر بالنده و تکاملی خود دور کنند.

قاسمی اضافه کرد: با توجه به رایزنی های مستمر و معمول بین دو کشور و هوشیاری که در تهران و دوشنبه وجود داشت، تا حد بسیاری تلاش های نامبارک و نامیمون عناصر معاند در منطقه و خارج از منطقه تضعیف روابط ایران و تاجیکستان ناکام ماند و دو کشور مصمم هستند که با هوشیاری بیشتر و دقت در برابر هرگونه کارشکنی و سنگ اندازی عناصر ثالث، روابط خود را تعمیق ببخشند.

* معرفی سفیر جدید تاجیکستان

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تاجیکستان به لحاظ اشتراکات تاریخی، تمدنی و فرهنگی با ایران شاید از معدود کشورهایی است که از فاکتورها و المان های مطرح در حوزه فرهنگی، تمدنی و تاریخی، بیشترین شاخص ها را می تواند به خودش اختصاص دهد، اظهار داشت: دولت تاجیکستان اخیرا سفیر جدید خود را که یکی از دیپلمات های عالیرتبه این کشور است و پیش از این قائم مقام وزارت خارجه بوده، به عنوان سفیر جدید در تهران معرفی کرده که به نظر می رسد این اقدام در تهران می تواند با استقبال در خوری مواجه شود.

قاسمی همچنین تایید کرد که «محمدتقی صابری تفرشی» معاون اداری و مالی وزارت خارجه کشورمان نیز به عنوان سفیر جدید ایران طی روزهای آینده کار خود را در دوشنبه آغاز خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ما در حوزه های اقتصادی، تجاری و همچنین رایزنی های سیاسی در موضوعات مختلف با توجه به اینکه دو کشور در یک حوزه جغرافیایی مشخص زندگی می کنند، مسائل مختلفی را برای تبادل نظرهای مستمر خواهیم داشت، اظهار داشت: ضرورت دارد دو کشور به طور دائم در تماس باشند و به صورت مستقیم و از کانال های دیپلماتیک، دیدگاه های طرف مقابل را بشنوند.

به گفته قاسمی ایران و تاجیکستان با توجه به سوابق و اشتراکات در حوزه هایی چون سینما، موسیقی، مطالعات مشترک در مورد تاریخ گذشته، تاریخ منطقه، ادبیات، زبان، شعر، هنر و ... می توانند کارهای مشترک سودمندی را به صورت مشترک انجام دهند.

این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: اخیرا بخش های سینمایی کشورمان در برخی فستیوال های تاجیکستان با جدیت حضور داشته و ارگان های ذیربط سینمایی دو کشور برای همکاری های مشترک به توافقات قابل توجهی دست یافته اند و باید درباره برگزاری هفته های فرهنگی نیز مشترک تلاش بیشتری به عمل آید.

وی عنوان کرد: به نظر می رسد باید بیش از گذشته، دو کشور در جهت برگزاری نشست های مشترک بین صاحبان بنگاه های اقتصادی، تجاری و مالی تلاش به عمل آورند.

*باید شاهد یک گشایش و چشم انداز مثبت تر در روابط فیمابین تهران و دوشنبه باشیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه این گفت وگو با خبرنگار فارس درباره دورنمای روابط ایران و تاجیکستان خاطرنشان کرد: با توجه به درایت، هوشمندی و درک و فهم مشترک از مسائل دوجانبه، مسائل منطقه ای و بین المللی این امکان وجود دارد که با تلاش بیشتر نسبت به گذشته، دو کشور بتوانند در آینده شاهد رشد و نمو هر چه بیشتری در توسعه و تعمیق روابط در تمام زمینه های مورد علاقه باشند.

وی گفت: پروژه های اقتصادی زیادی است که می توانیم درباره آن صحبت کنیم به خصوص با توجه به زمینه های موجود در دو کشور و اینکه تاجیکستان سعی می کند در مسیر توسعه اقتصادی گام بردارد، این موضوع می تواند زمینه های همکاری را برای فعالیت بیشتر شرکت های ایرانی در همکاری با همتایان تاجیک خود تسهیل کند.

قاسمی اضافه کرد: اینکه در یک فاصله زمانی نزدیک دو سفیر در سطوح عالیتر کار خود را آغاز کنند، علیرغم تمام زحمات و تلاش هایی که بی شک سفرای قبلی در این مسیر صورت دادند، باید شاهد یک گشایش و چشم انداز مثبت تر در روابط فیمابین تهران و دوشنبه باشیم.

* نگاه ما به تاجیکستان نگاهی مبتنی بر یک روابط خویشاوندی است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نگاه ما به تاجیکستان نگاهی مبتنی بر یک روابط خویشاوندی است، گفت: روابط ایران و تاجیکستان روابطی عمیق و مبتنی بر ریشه‌های مشترک و کهن است؛ نمی‌توان این پیوندها و پیوستگی‌های به یادگار و ماندگار از گذشته‌های دور را نادیده گرفت.

قاسمی با بیان اینکه سیاست ایران نسبت به همسایگان، سیاستی آشکار و کاملا روشن و بر اساس تعمیق و توسعه هر چه بیشتر همکاری‌هاست، تاکید کرد: ما خواهان تاجیکستانی هستیم که همواره برخوردار از امنیت، ثبات، مقتدر و رو به و توسعه باشد. سیاست و رویکرد ایران در سال‌های بعد از استقلال این کشور همراهی و ایستادن در کنار دولت تاجیکستان بوده و این سیاست و رویکرد کماکان از سوی ما اعمال می‌شود و تغییری نکرده است.

*نیم نگاهی به سوابق سفیر جدید ایران در دوشنبه

به گزارش فارس، «محمدتقی» صابری سفیر جدید ایران در دوشنبه، پیش از این مدیرکل تشکیلات و بودجه وزرات امور خارجه بوده و اسفند ۱۳۹۶ و در پی تغییر ساختار وزارت خارجه به جای مهدی دانش‌یزدی که بازنشسته شد، به عنوان معاون امور اداری و مالی وزارت خارجه منصوب شد.

صابری همچنین پیش از این مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تأمین منابع سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بوده است.

حجت‌الله فغانی نیز 19 آبان 1393 به عنوان سفیر ایران در دوشنبه منصوب شد و از آن زمان تاکنون عهده‌دار این سمت بود.

‌‌پیش از فغانی، «علی‌اصغر» شعردوست عهده دار این سمت بود و با بازگشت شعردوست چندین ماه سید محمود صدری به عنوان سرپرست سفارت عهده‌دار مسئولیت‌ها بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟