به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هجدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۱۸ اسفند ۱۳۰۸، لایحه تشکیل وزارت اقتصاد ملی و طرق و شوارع به مجلس تقدیم شد.
۱۸ اسفند ۱۳۱۶، وزارت مالیه ایران به وزارت امور خارجه گزارش داد مأموران بریتانیایی در حال فعالیت در معادن خاک سرخ ابوموسی هستند.
۱۸ اسفند ۱۳۲۹، در اجتماع بزرگی که از سوی اقشار مختلف مردم در میدان بهارستان برگزار شد ضرورت ملی شدن صنعت نفت مورد تاکید قرار گرفت.
۱۸ اسفند ۱۳۳۲، دولت ایران اعلام کرد اختلافات نفتی خود با انگلستان را تنها در محدوده قانون ملی شدن صنعت نفت حل خواهیم کرد.
۱۸ اسفند ۱۳۳۶، دانشگاه تهران از بانک ملی برای تکمیل ساختمانهای نیمه کاره خود ششصد میلیون ریال وام گرفت.
۱۸ اسفند ۱۳۵۰، ایران و آلمان در زمینه تاسیس شرکت مختلط نفت به توافق رسیدند.
۱۸ اسفند ۱۳۵۴، بر اساس قراردادی که به امضای منوچهر اقبال مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و دیوید استیل همتای انگلیسی وی رسید، ایران و انگلستان ناوگان نفتکش مشترک تشکیل میدهند.
۱۸ اسفند ۱۳۸۳، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران از کشف دو میدان جدید نفت و گاز در کشور خبر داد. یکی از این دو میدان به نام «رامین» در ۴۰ کیلومتری شمال شرق اهواز و دیگری در حوزه پارس جنوبی و در نزدیکی میدان بلال قرار دارد.
۱۸ اسفند ۱۳۸۹، در جلسه علنی مجلس گزارشی از کمیسیون اقتصادی درباره معوقات بانکی قرائت شد که بر مبنای این گزارش، مجموعا ۷ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۴۸۰ پرونده بدهی معوقه به سیستم بانکی وجود دارد که حجم بدهی۵/۹۹ درصد از این پروندهها زیر ۱۰۰ میلیون تومان است و حدود ۳۹ هزار پرونده هم دارای بدهی معوقه بالای ۱۰۰ میلیارد تومان است.
۱۸ اسفند ۱۳۹۳، نتایج یک پژوهش مستقل حاکی از آن است که طرح هدفمندی یارانهها در فاز نخست در اهداف تعیین شده آن ناکام مانده است. بر اساس برنامه ریزی صورتگرفته مقرر بود که در مرحله اول هدفمندی یارانهها سه هدف «کمک به توسعه کالاهای عمومی»، «بهبود توزیع درآمد و کمک به اقشار هدف (پرداخت یارانه به کالاهای اساسی)» و «کمک به فعالیتها با اثر خارجی مثبت» محقق شود. یافتههای این پژوهش با در نظر گرفتن یک جامعه آماری ۱۹۷ هزار نفری نشان میدهد که دولت نهم در نیل به دو هدف اول هدفمندی ناموفق بوده است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد