درخواست پمپئو از ایران درباره «رابرت لوینسون»، عدم پیشرفت مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر، تأیید برگزاری نشست در برج ترامپ در مورد ایران از سوی مؤسس بلک واتر و سفر سعد حریری به عربستان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افشای جزئیات ترور محمد بن سلمان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ منابع خبری صهیونیستی اعلام کردند که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی ترور شده بود که از این ترور جان سالم به در برد.
«آسف گیبور» کارشناس صهیونیستی با انتشار گزارشی در روزنامه «مکور ریشون» این خبر را اعلام و تأکید کرد، پس از این ترور نافرجام، بن سلمان دستور بازداشت برادرش «بندر بن سلمان» را صادر کرد.
روزنامه «ینی شفق» به نقل از مکور ریشون گزارش داد که این ترور با کمک یکی از افسران گارد پادشاهی سعودی صورت گرفت و برادر بن سلمان به این افسر وعده داده بود که در صورت موفقیت در این عملیات، مبلغی بالغ بر ده میلیون ریال سعودی به وی پرداخت میکند.
این کارشناس صهیونیست ادامه داد: «این مسأله (ترور) بدین معناست که ما در برابر جنگ قبیلهای تازهای قرار داریم و به همین دلیل بن سلمان، گارد حفاظتی اطراف خود را افزایش داده و یک یگان امنیتی ویژه را مسئول حمایت و حفظ جان خود قرار داده است».
گیبور میگوید: این افسر در حال حاضر بازداشت شده و در کاخ بن سلمان حضور دارد.
وی ادامه داد: «بن سلمان یگان امنیتی به نام نیروی واکنش سریع تشکیل داده که شامل نیروهای امنیتی جدید است. این افراد با دقت بالایی انتخاب شده و تحت آموزش های فشرده قرار گرفتهاند. هدف این گروه، حمایت امنیتی لازم از ولیعهد است».
این کارشناس با بیان اینکه این یگان وظیفه دارد هر گونه خطر داخلی و خارجی پیرامون بن سلمان را دور کند، تصریح کرد: «این باور [در دربار سعودی] وجود دارد که وی (بن سلمان) در معرض مجموعهای از تهدیدها قرار دارد، حتی از سوی حلقه کوچک خانوادگی خود و این خطر، از سوی افسران و گاردهای همراه وی وجود دارد».
گیبور با بیان این مطلب افزود: «این گزارش های مطبوعاتی و پیام های منتشره در شبکههای اجتماعی از سوی مسئولان سعودی، مورد تأیید رسمی قرار نگرفته، ولی این گزارش ها در کنار گزارش های مطبوعاتی خارجی قرار میگیرد که پیرامون اختلاف جدیدی است که بین سلمان بن عبدالعزیر پادشاه سعودی و محمد بن سلمان پسر و ولیعهد وی به وجود آمده است، به گونهای که پادشاه از اقدامات اخیر فرزندش اعلام نارضایتی کرده است».
وی درباره سفر سلمان بن عبدالعزیز به شرم الشیخ برای حضور در کنفرانسی که در این شهر برگزار شد، میگوید: «در جریان سفر پادشاه سعودی به مصر، پیام هایی از سوی طرف های نزدیک به ولیعهد دریافت که از اقدامات اجرایی علیه وی حکایت داشت و همین باعث شد، پادشاه برای تغییر بادیگاردهای مخصوص خود، دست به تغییر فوری بزند، به گونهای که سی تن از افراد مورد اعتماد پادشاه به مصر رفتند تا وی را همراهی کنند و گارد مصریِ مسئول حمایت از پادشاه نیز تغییر کرد»، چون ترس آن وجود داشت که «ولیعهد عربستان آنان را مسئول اقدامات خصمانه کرده باشد».
این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که سلمان از مصر به عربستان بازگشت، ولیعهد به استقبال پدرش نرفت، بلکه از نبود پدرش در کشور استفاده کرد و تغییراتی در داخل کاخ به وجود آورد... از جمله تعیین برادرش خالد بن سلمان به عنوان معاون وزیر دفاع و ریما دختر بندر بن سلطان به عنوان سفیر ریاض در ایالات متحده؛ هر چند این تغییرات از مدتها پیش مد نظر قرار گرفته بود، بدون صدور فرمان پادشاهی صورت گرفت» و پادشاه سعودی نیز در جریان این مسأله قرار نداشت.
درخواست پمپئو از ایران درباره «رابرت لوینسون»
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در این پیام که در توئیتر منتشر شده از تهران خواسته تا «رابرت لوینسون» مأمور سابق پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) را که ادعا میشود در ایران زندانی است آزاد کند.
این در حالی است که در دی ماه سال ۱۳۹۴ «جاش ارنست»، سخنگوی وقت کاخ سفید ایالات متحده اعلام کرده بود، مقامات آن کشور اعتقاد دارند، «رابرت لوینسون» مأمور پیشین پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، دیگر در ایران نیست.
ادعا میشود، لوینسون در جزیره کیش مفقود شده است. جاش ارنست در آن زمان به خبرنگاران گفته بود، دولت ایران در مورد جستجوی لوینسون اطمینان داده است.
ارنست افزود: واشنگتن تلاش میکند تا ایران تعهد خود را در این زمینه عملی کند.
لوینسون در نهم مارس سال ۲۰۰۷ میلادی (اسفند ۱۳۸۵) ناپدید شد و مشخص نیست در حال حاضر کجاست. گزارشهای گوناگونی در مورد فعالیت و ناپدید شدن او منتشر شده است. آسوشیتدپرس پیشتر گفته بود، او در مأموریتی تأیید نشده برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا / سی. آی. ای) کار میکرده است.
لوینسون از کارکنان بازنشسته پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) بوده که رسانههای غربی مدعی هستند، وی در سال ۲۰۰۷ میلادی در سفر به جزیره کیش مفقود شده است. تا اواخر سال ۲۰۱۴ میلادی اعلام میشد که لوینسون برای امر تجارت و کار شخصی به کیش سفر کرده، اما آسوشیتدپرس در گزارشی اعلام کرد، وی به طور محرمانه برای سازمان سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) کار می کرده و برای جمع آوری اطلاعات به ایران سفر کرده بود.
از زمانی که این موضوع در دولت آمریکا فاش شده، یکی از جدی ترین رسواییها را در تاریخ سیا به وجود آورده است. کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که رابرت لوینسون برای امور تجاری شخصی به جزیره کیش سفر کرده بود. سفر تجاری برای پوشاندن اصل ماجرا بوده و سازمان سیا مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به خانواده لوینسون پرداخت کرده تا از تشکیل پرونده در خصوص وی خودداری کنند.
در همین رابطه، «جان مک کین» از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا، با متهم کردن سیا گفته بود: سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) حقیقت را در مورد لوینسون به کنگره نگفته و اعضای کنگره را فریب داده است.
از سوی دیگر، خانواده لوینسون، دولت آمریکا را متهم به کم کاری برای یافتن و نجات وی کردند. خانواده لوینسون از مدتها قبل میدانستند وی برای سازمان سیا کار میکرد اما بنا بر درخواست دولت از فاش کردن این موضوع خودداری میکردند چون به آنها گفته شده بود که افشای این موضوع وضعیت لوینسون را بدتر میکند.
دن لوینسون فرزند رابرت لوینسون در این رابطه چندی پیش به سی ان ان گفت: امیدوارم آنها (دولت آمریکا) درخواست ما را بشنوند و بگویند که در این مدت برای پدر من چه اقداماتی را انجام داده اند ما اکنون به این اطلاعات نیاز داریم. ما معتقدیم که اقدامات مثبت بیشتری را برای بازگرداندن او به خانه میتوان انجام داد.
عدم پیشرفت مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر
در حالی که مذاکرات آمریکا با طالبان وارد دهمین روز شده است، سخنگوی رئیس جمهور افغانستان اعلام کرد که درباره آغاز مذاکرات مستقیم طالبان با دولت افغانستان در مذاکرات قطر پیشرفتی صورت نگرفته است.
«هارون چخانسوری»، سخنگوی ارگ ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به این موضوعات تصریح کرد، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا با رئیس جمهور افغانستان در تماس است.
وی تصریح کرد، دولت افغانستان از هر اقدامی که در هماهنگی با برنامههای صلح این کشور صورت گرفته و زمینه مذاکرات مستقیم دولت با طالبان را فراهم کند حمایت میکند.
سخنگوی رئیس جمهور افغانستان اظهار داشت: در زمینه آغاز گفتوگوهای مستقیم بین دولت افغانستان و طالبان در مذاکرات آمریکا با طالبان پیشرفتی صورت نگرفته است.
چخانسوری در حالی از عدم پیشرفت درباره یکی از محورهای اصلی مذاکرات صلح در قطر خبر میدهد که آمریکا به لزوم آغاز مذاکرات مستقیم طالبان با دولت افغانستان تأکید میکند.
تأیید برگزاری نشست در برج ترامپ در مورد ایران از سوی مؤسس بلک واتر
مؤسس شرکت بدنام «بلکواتر» برای اولین بار دیدار با «دونالد ترامپ جونیور»، پسر ارشد ترامپ و فرستاده عربستان سعودی و امارات در «برج ترامپ» قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا را تأیید کرد.
پرینس در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره، در پاسخ به سوالی در این باره گفت حاضران در آن جلسه برای رایزنی درباره سیاستها در قبال ایران هم گرد هم آمده بودند. او گفت: «برای صحبت کردن درباره سیاستها در قبال ایران آنجا جمع شده بودیم.»
رسانههای آمریکا پیش از این گزارش داده بودند پرینس ترتیب برگزاری این دیدار را در آگوست سال ۲۰۱۶ میان پسر ارشد ترامپ با «جورج نادر»، تاجر لبنانی ـ آمریکایی داد.
نادر که سالهاست در امارات زندگی میکند و در تمام این سالها به عنوان مشاور «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی فعالیت کرده در نشست برج ترامپ و در نشست محرمانه دیگری که در جزیره سیشیل با حضور یک تاجر روس و یکی از مشاوران ترامپ برگزار شده بود، خود را به عنوان فرستاده امارات و عربستان معرفی کرده و اعتماد طرف آمریکایی را جلب کرده بود.
اریک پرینس که برادر وزیر آموزش و پرورش فعلی آمریکاست در یک جلسه استماع که یک سال قبل در کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا برگزار شد از ارائه اطلاعات درباره نشست برج ترامپ خودداری کرد.
اعتراف جدید اریک پرینس واکنشهای گستردهای به ویژه در میان نمایندههای کنگره داشته است. شماری از قانونگذاران آمریکایی پرینس را به دروغگویی به کنگره و کتمان حقیقت متهم کردهاند.
هیچ یک از حاضران در جلسه برج ترامپ تا کنون درباره این نشست سخنی بر سر زبان نیاورده است. اعتراف پرینس درباره اینکه ایران محوریت این جلسه بوده هم موضوعی تازه به شمار میرود.
سفر سعد حریری به عربستان
منابع در ریاض در مصاحبه با خبرگزاری آلمان اعلام کردند، سفر سعد حریری، نخست وزیر لبنان به عربستان دو روز به طول میانجامد که طی آن با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دیدار میکند.
منابع خاطرنشان کردند، حریری طی این سفر در مورد پارهای از مسائل مهم از جمله وضعیت کنونی داخل لبنان گفت وگو خواهد کرد و در این سفر بر مذاکرات اقتصادی به دلیل مشکلات اقتصادی لبنان متمرکز خواهد شد.
پیشتر سعد حریری گفته بود که عربستان به لبنان در عرصه اقتصادی به محض تشکیل دولت جدید کمک خواهد کرد.