تلاش پاکستان برای گسترش خط ریلی خود به ایران، ترکیه و روسیه، فرار ابوبکر البغدادی از «باغوز» پس از ترور نافرجام، دیدار یک هیأت «اسرائیلی» با محمود عباس، بازداشت نیم میلیون تن در ترکیه و وام ۳ میلیارد دلاری امارات به پاکستان، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آماده شدن عربستان، اسرائیل و امارات برای درگیر شدن با ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ بنا بر ادعای مؤسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم، امارات، عربستان و رژیم صهیونیستی برای یک درگیری بالقوه با ایران آماده میشوند.
در گزارش جدید مؤسسه تحقیقات صلح استکهلم اعلام شده که طی پنج سال گذشته، تجارت تسلیحات در منطقه خاورمیانه نزدیک ۸۷ درصد بیشتر شده است.
در این گزارش همچنین گفته شده عربستان سعودی بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، به بزرگترین واردکننده تسلیحات جهان تبدیل شده و خرید تسلیحات نظامی توسط ریاض ۱۹۲ درصد به نسبت پنج سال قبل از آن افزایش یافته است.
همچنین مصر، الجزایر، امارات و عراق هم جزو ده کشور بزرگ تسلیحات نظامی در جهان معرفی شدهاند.
بر اساس ادعای مؤسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم امارات، عربستان، رژیم صهیونیستی برای یک درگیری بالقوه با ایران آماده میشوند.
طبق گزارش دوازده صفحهای این مرکز، این تنش در کنار تنش عربستان و قطر قابل توجه است.
حجم خرید تسلیحاتی و نظامی عربستان هم قابل توجه است و در حالی که رهبران ریاض طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ نزدیک به ۹۴ فروند جنگنده مسلح از آمریکا و انگلیس خریداری کردهاند، همچنین قرار است در پنج سال آینده هم عربستان ۹۸ جنگنده، ۸۳ تانک و سامانههای دفاع موشکی از آمریکا، ۷۳۷ خودرو زرهی از کانادا، پنج ناوشکن از اسپانیا و تعدادی موشکهای بالستیک کوتاه برد از اوکراین خریداری کند.
حجم خریدهای تسلیحاتی دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز در این گزارش قابل توجه اعلام و از جمله گفته شده، امارات متحده عربی طی پنج سال منتهی به سال ۲۰۱۸، حدود ۱۷۰۰ نفربر زرهی از آمریکا و همچنین سه ناوچه سبک از فرانسه خریده است.
همچنین قطر در همین زمان ۲۲۵ درصد بیشتر خرید نظامی انجام داده است. گفته شده دوحه همچنین در نظر دارد تا ۹۳ جنگنده جدید را طی چند سال آتی از آمریکا، فرانسه و انگلیس و چهار ناوشکن از ایتالیا وارد کند.
آن چه در این گزارش نیز قابل توجه است، جایگاه آمریکا به عنوان بزرگترین فروشنده سلاح در جهان است. این کشور حتی ۲۹ درصد نیز بیشتر از گذشته فروش داشته و بیش از نیمی از تسلیحات آمریکایی به مشتریان خاورمیانهای فروخته شده است.
علاوه بر آمریکا، فروش تسلیحات انگلیس نیز با رشد ۵.۹ درصدی روبه رو بوده است. ۵۹ درصد تسلیحات انگلیسی نیز راهی خاورمیانه شدهاند.
در این گزارش به جایگاه ترکیه به عنوان چهاردهمین صادرکننده تسلیحات در جهان و دومین صادرکننده بزرگ در خاورمیانه بعد از رژیم صهیونیستی نیز اشاره شده است؛ هرچند همچنان عربستان و امارات بزرگترین مشتریان تسلیحات ترکیه به شمار میرود.
تلاش پاکستان برای گسترش خط ریلی خود به ایران، ترکیه و روسیه
«شیخ رشید احمد»، وزیر راه آهن پاکستان که به تازگی از سفر به ایران بازگشته است اعلام کرد: حقوق تمام کارمندان راه آهن را افزایش خواهیم داد.
وی تصریح کرد: در دوران حکومت حزب نواز هم کارمندان شرکت راه آهن خواستار افزایش حقوق خود شدند، ولی هیچ توجهی به آنها نشد.
شیخ رشید گفت: در تلاش هستیم تا خط ریلی خود را به کشورهای مهم منطقه از جمله ایران، ترکیه، روسیه و افغانستان برسانیم.
رهبر حزب عوامی مسلم لیگ پاکستان اظهار داشت: ایران و ترکیه برای کمک به ما جهت گسترش خط ریلی اعلام آمادگی کردهاند و با کمک این کشورها مسیر توسعه را خواهیم پیمود.
این وزیر فدرال پاکستان ضمن تأکید بر افتتاح خطوط جدید در شبکه راه آهن پاکستان خاطرنشان کرد: در مسیرهای ویژه قطارهای لوکس تازه ای مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.
وی افزود: یکی از مشکلات اصلی راه آهن پاکستان، فساد اقتصادی گسترده بود، ولی از زمان روی کار آمدن دولت جدید، مبارزه با فساد مالی به شدت افزایش یافته است.
شیخ رشید اخیرا به ایران سفر کرده و پیام ویژه «عارف علوی» رئیس جمهور و «عمران خان» نخست وزیر پاکستان را به «علی اکبر ولایتی» مشاور بین الملل رهبر معظم انقلاب ابلاغ کرده بود.
فرار ابوبکر البغدادی از «باغوز» پس از ترور نافرجام
یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد: ابوبکر البغدادی پس از ترور نافرجام در منطقه الباغوز سوریه از این منطقه فرار کرده است.
این منبع بیان نمود: یکی از سرکردههای داعش که عراقی است به نیروهای سوریه دموکراتیک گفت، بمبی در مسیر حرکت ابوبکرالبغدادی در اطراف الباغوز کار گذاشته شده بود که تا وی ترور شود؛ اما البغدادی متوجه شد و به دنبال آن فوراً از منطقه الباغوز گریخت.
منبع امنیتی عراقی فاش کرد: البغدادی به شدت احساس خطر میکند، به ویژه که مشکلات داخلی داعش افزایش یافته و همه به دنبال کشتن وی و جانشینی اش هستند.
گفتنی است، روز گذشته یک منبع امنیتی عراقی فاش کرده بود: بسیاری از کسانی که طی روزهای گذشته از منطقه الباغوز سوریه خارج شدهاند، بیعت خود را با ابوبکر البغدادی شکستهاند که برخی علنی آنرا اعلام و برخی دیگر هنوز آنرا کتمان میکنند.
این سرکرده داعشی به وضعیت خفتباری که داعشی ها در نتیجه تحولات الباغوز دارند، اشاره کرده بود.
منبع امنیتی عراقی بیان کرده بود: خروج داعشی ها از الباغوز سوریه در وضعیتی فلاکتبار تأثیر شدیدی بر روحیه داعشی ها گذاشته است.
همزمان اخباری از ترور سرکردههای داعش توسط خود داعش قبل از خروج از الباغوز به گوش میرسد.
دیدار یک هیأت «اسرائیلی» با محمود عباس
«تمار زاندبرگ»، رئیس حزب «مِرِتص» روز یکشنبه با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، عباس در این دیدار به کاهش بودجه تشکیلات خودگردان توسط رژیم صهیونیستی پرداخت و اعلام کرد، این رژیم مسئول بحران اقتصادی کنونی تشکیلات خودگردان است.
در مردادماه امسال (1397) کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) طرح کسر مستمری خانوادههای اسرا و شهدا از درآمدهای مالیاتی تشکیلات خودگردان را با ۸۷ رأی موافق و ۱۵ رأی مخالف تصویب کرد. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مدعی است که تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۲۰۱۷، مبلغ ۱۹۸ میلیون دلار به خانوادههای شهدا و ۱۶۰ میلیون دلار به زندانیان فلسطینی پرداخت کرده است.
در همان زمان، استرالیا نیز کمکهای نقدی مستقیم به مقامات فلسطینی را قطع کرد. به نوشته سایت ای.بی.سی نیوز، استرالیا دلیل این اقدام را افزایش امکان دادن این کمکها به افرادی در فلسطین دانست که انگیزه خشونت دارند.
در واکنش، «صائب عریقات» عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) اعلام کرد، کسر حقوق خانوادههای شهدا و اسرا از بودجه تشکیلات خودگردان بخشی از توطئه آمریکا برای نابودی تشکیلات، همزمان با جداسازی نوار غزه از کرانه باختری است و همه اینها به «معامله قرن» ارتباط دارد.
عضو کمیته اجرایی ساف تأکید کرد: همه این اقدامات انجام شده، زیرا پروژه آمریکایی ـ اسرائیلی مطرح (معامله قرن) نمیخواهد موضوع قدس، آوارگان و شهرکسازی روی میز مذاکره باشد.
بازداشت نیم میلیون تن در ترکیه
روز یکشنبه «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه اعلام کرد، از زمان کودتای نافرجام در این کشور در جولای ۲۰۱۶ تا کنون نزدیک به ۵۱۱ هزار تن در این کشور بازداشت شدهاند.
وزیر کشور ترکیه همچنین افزود، هم اکنون بیش از ۳۰ هزار تن از افراد بازداشتی پس از سال ۲۰۱۶، در زندان هستند.
گفته شده، شمار بسیاری از بازداشتیها را کارمندان نهادهای دولتی به ویژه در بخشهای امنیتی و اطلاعاتی و دادگستری تشکیل میدهند، هرچند در میان آنها اعضای دانشگاهها و رسانهها نیز دیده میشود.
وزیر کشور ترکیه همچنین از اخراج نزدیک به ۳۹ هزار کارمند در نتیجه کودتای ۲۰۱۶ خبر داده، که بیش از پنج هزار از آنان از وزارت کشور ترکیه و ۳۱ هزار تن نیز از میان نیروهای پلیس این کشور بودهاند.
سلیمان سویلو همچنین با تروریستی عنوان کردن گروه گولن، از ادامه تحقیقات پیرامون شناسایی وابستگان و اعضای این گروه در ترکیه خبر داده است.
وام ۳ میلیارد دلاری امارات به پاکستان
پاکستان در آیندهای نزدیک، دو میلیارد دلار را از سوی امارات به عنوان بخشی از وام نقدی که هدف آن تقویت منابع مالی اندک اسلامآباد است، دریافت خواهد کرد.
عابد قمر، سخنگوی بانک مرکزی پاکستان اعلام کرد، این کشور عملا یک میلیار دلار را به عنوان بخشی از وام سه میلیارد دلاری توافق شده میان صندوق توسعه ابوظبی و بانک دولتی پاکستان دریافت کرده است.
عابد در ادامه افزود: پیشبینی میشود، مابقی این وام را امروز یا فردا تحویل بگیریم. این وام نقدی با هدف حمایت از اقتصاد و نظام مالی پاکستان داده میشود.
بلومبرگ گزارش داد، پاکستان درصدد دریافت وامهایی از کشورهای دوست است تا با کسری در حسابهای جاری خود که به حدود ۱۲ میلیارد دلار در سال مالی جاری رسیده است، مقابله کند.
این خبرگزاری اعلام کرد، پاکستان پیش از این نیز از عربستان وامی به ارزش سه میلیار دلار دریافت کرده بود.