در حالی که برقراری تماس مجدد با تماسهای بینالمللی ناشناس میتواند هزینههای بسیاری برای مشترکان داشته باشد، اخیراً بدافزاری یافت شده که به ارسال پیامکهای بینالمللی ناخواسته اقدام میکند و هزینههای بسیاری را برای مشترکان و خصوصاً کسانی که دارای خطوط دائمی هستند، میتراشد.
به گزارش ایسنا، طی سالهای اخیر مشکلی با نام «Wangiri Fraud» یا «Wangiri Scam» برای اپراتورها به وجود آمده که در آن، مهاجم، یکسری شمارههای ویژه یا پرمیوم (premium) تهیه میکند (شمارههای پرمیوم شمارههایی هستند که جهت ارائه سرویس خاصی ایجاد شدهاند و هزینهی تماس با آنها بیشتر از حالت معمولی است) و از آنها بهصورت رندوم با شمارههای سراسر دنیا تماسهایی را برقرار و بلافاصله قطع میکنند تا یک تماس از دسترفته (Missed Call) در گوشی قربانی مشاهده شود.
در چنین شرایطی، ممکن است شخصی که تماس از دسترفتهای روی گوشی خود مشاهده کرده، به برقراری تماس مجدد با شمارهی ناآشنا اقدام کند که این موضوع میتواند هزینهی بسیاری برایش داشته باشد. بدینترتیب اگر مشترک به برقراری تماس مجدد (Call Back) با مهاجم اقدام کند، یک پیام ضبطشده برای وی پخش شده و بدون اینکه فرد متوجه باشد، درگیر قبوض بالا میشود.
اغلب مهاجمان سعی میکنند با طرح موضوعات جذاب مانند برنده شدن مشتری در لاتاری و غیره قربانی را جهت صحبت بیشتر ترغیب و هزینه بیشتری را به وی تحمیل کنند. به همین دلیل، مسؤولان این هشدار را دادند که افراد در صورت مشاهده تماس از سوی شمارههای بینالمللی ناآشنا و نامتعارف از کشورهای مختلف، از برقراری تماس با آنها جدا خودداری کنند. خصوصاً در صورتی که مشترکی دارای سیمکارتهای دائمی باشد، تماس با این شمارهها میتواند هزینه زیادی را به کاربر تحمیل کند و در صورت گرفتار شدن مشترک به این مشکل، پرداخت قبوض بر عهدهی مشترک است.
ارسال پیامکهای ناخواسته و هزینه برای مشترکان
در راستای دریافت تماسها و پیامکهای بینالمللی همچنین پلیس فتا اخیراً از شناسایی بدافزاری در گوشی برخی از مشترکان خبر داد که به صورت ناخودآگاه به ارسال پیامکهای بینالمللی اقدام کرده و هزینههای بسیاری را برای کاربران و خصوصاً کسانی که دارای خطوط دائمی هستند، بوجود میآورد؛ این موضوع از جایی آشکار شده که برخی از کاربران، پس از دریافت قبوض تلفن همراه خود، با رقمهای گزاف و خیلی بیشتر از حالت عادی مواجه شدند.
در بررسیهای انجامشده از گوشیهای تلفن همراه هوشمند قربانیان، بدافزاری شناسایی شده که بهصورت ناخودآگاه به ارسال پیامکهای بینالمللی کرده است. با توجه به تعداد زیاد این پیامکها، هزینههای گزافی را به مالکان سیمکارتهای دائمی تحمیل کرده و برای افرادی که سیمکارت اعتباری داشتهاند نیز به محض شارژ تلفن، شارژ آنها ناخواسته به پایان رسیده است.
به منظور پیشگیری از آلوده شدن گوشیهای تلفن همراه به بدافزار، به شهروندان توصیه میشود روی لینکهای ناشناس به ویژه در شبکههای اجتماعی کلیک نکرده و در صورت نیاز به اپلیکیشن و برنامههای موبایلی، آنها را از منابع معتبر تهیه کنند. همچنین لازم است برنامههایی را که وعدههای جذاب و غیرقانونی میدهند، نصب نکنند، زیرا مجرمان برای مجاب کردن قربانیان از وعدههای اغراقآمیز و دروغین استفاده میکنند که فرد قربانی را کرده و به سمت تله خود هدایت کنند.
کاربران گوشیهای هوشمند همچنین لازم است روی تلفن همراه خود از یک آنتیویروس مناسب و بهروز استفاده کنند تا از حمله اینگونه بدافزارها جلوگیری شود؛ از دیگر نکات قابل توجه در این نوع از کلاهبرداریها، ملاحظه دورهای ریز مکالمات و قبض تلفن همراه است که به محض رؤیت موارد مشکوک، بتوان مسئله را پیگیری کرد.