رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از دیدار جمعی از نمایندگان با رئیس دولت اصلاحات گفت: این عمل حمایت از طغیان است؛ از دستگاههای نظارتی انتظار میرود اقدامات لازم را انجام دهند.
به گزارش ایسنا، محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس گفت: از رهبر انقلاب در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب تشکر میکنم؛ امیدوارم همه حوزههای سیاستگذاری و اجرایی کشور در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند تا شاهد بسترسازی برای ایجاد یک تمدن اسلامی باشیم.
وی افزود: اخیراً شاهد یک سری ناهنجاریهای فرهنگی و سیاسی در دانشگاهها هستیم که این موضوع موجب تأثر دانشگاهیان شده است. وزارت علوم به ویژه معاونت فرهنگی وزارتخانه باید در این حوزه مراقبتهای لازم را داشته باشد. سفر رئیس جمهور به کشور عراق را به فال نیک میگیریم. ای کاش این سفر خیلی زودتر انجام میشد. انشاءالله شاهد حضور ایشان در سایر کشورهای همسایه باشیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: به دولتمردان و رئیس جمهور توصیه اکید دارم که نگاه برجامی و FATF را کنار گذاشته و ضمن نگاه و توجه به ظرفیتهای درون کشور نگاه به شرق را تقویت کنند و برای ارتقای سطح روابط در حوزه اقتصادی با این کشورها را مورد نظر قرار دهند. به یاد داشته باشیم که غرب در عمل نشان داد که به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.
زاهدی خاطر نشان کرد: حدود ۱۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای ضروری هزینه کردیم. بر بازار آزاد حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، اما نظارت کافی بر ورود و توزیع آن نداریم. بخشی از این کالاها یا از دورن کشور مجدداً به خارج قاچاق میشوند و یا اصلاً وارد کشور نمیشوند که این خود موجب رانتخواری عدهای خاص شده است. ضمن کنترل و نظارت دقیق بر تخصیص ارز به افراد باید بر ورود کالا و بر نحوه توزیع آن نظارت کافی وجود داشته باشد. تا این کالا به دست مصرف کننده داخلی برسد و باید با رانت خواران این حوزه برخورد شود.
نماینده مردم کرمان در مجلس با اشاره به موضوع افزایش حقوق کارکنان دولت در بودجه سال ۹۸ اظهار کرد: در مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۹۸ در خصوص افزایش حقوق یک سری ابهامات اساسی وجود دارد که اگر روشن نشود مشکلاتی را برای همه حقوق بگیران ایجاد میکنند. ما افزایش حقوق را از ضریب خارج کردیم حسب اطلاع موثق (به) اضافه کاری هم تعلق نمیگیرد و اثربخشی در حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت نیز ندارد که ضرر اصلی را حقوق بگیران زیر ۲ میلیون تومان در این خصوص میبیند. روز گذشته رئیس مجلس گفت که افزایش ۴۰۰ هزار تومانی در ضریب اعمال شود. اما کدام ضریب؟ مگر ما ضریب مشخص کردهایم؟ ما از صفر تا ۱۰ درصد را مورد اشاره قرار دادیم. وقتی ۴۰۰ هزار تومان در نظر بگیرم باید توجه کنیم که این موضوع برای حقوقهای زیر دو میلیون تومان بیش از ۲۰ درصد است. دولت باید چه کند؟ این ابهامات باید رفع شود. برای حقوقهای بالاتر نیز ابهاماتی وجود دارد با افزایش ۳۵ درصدی مالیات برخی حقوق بگیران یک کاهش حقوق نسبت به سال ۹۷ ایجاد خواهد شد که این به صلاح کشور نیست. برخی از نخبگان، دانشگاهیان، قضات، خلبانان و مهندسین نفتی شامل این موضوع خواهند شد. پیشنهاد میشود در این مصوبه مجلس تجدیدنظر شود زیرا سال آینده ممکن است همه اقشار حقوق بگیر اعم از شاغل و بازنشسته اعتراض و نگرانی خود را نسبت به این موضوع اعمال کنند.
وی در بخش دیگر از اظهارات خود بیان کرد: دیدار جمعی از اهالی مجلس با فردی که با تعبیری در فتنه ۸۸ باقی بر انقلاب بوده حمایت از طغیان است؛ امیدوارم که این نمایندگان منافع ملی را به منافع جناحی ارجح دانسته و همراهی لازم را با آرمانهای امام (ره) و رهبری انقلاب داشته باشند. از دستگاههای نظارتی انتظار میرود اقدامات مقتضی را اتخاذ کنند.
زاهدی در پایان خطاب به رئیس جمهور بیان کرد: آقای رئیس جمهور و وزیر صنعت پنجشنبه گذشته از بازار سنتی کرمان بازدید داشتم جالب است بدانید هم اهالی بازار و هم مردم از افزایش ناگهانی قیمتها نگران هستند بازار رونق لازم را ندارد. یک کالا با یک برند با سه قیمت در فروشگاههای مختلف به فروش میرسد و زمانی که علت آن را جویا شدیم گفتند که این کالا با یک برند به دلیل خرید در زمانهای مختلف با قیمتهای مختلف اکنون با قیمتهای مختلف به فروش میرسد. این خود موجب بی اعتمادی مردم میشود. دو سال است برنامه ششم گذشته اما هنوز نظام رتبه بندی فرهنگیان به مجلس ارائه نشده است دو سال است که در خصوص هم ترازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در قانون تصریح شده ولی هنوز کاری انجام نگرفته است. کارکنان جهاد کشاورزی بیش از دیگر کارکنان دولت در مضیقه هستند به این موضوع توجه شود.