پارلمان انگلیس روز جمعه به برگزاری همهپرسی مجدد در مورد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) رأی منفی داد.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، نمایندگان پارلمان انگلیس امروز پنجشنبه به دو طرح درباره برگزیت رأی دادند.
قانونگذاران انگلیسی در نخستین رأیگیری با برگزاری همهپرسی مجدد در خصوص برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) مخالفت کردند.
در دومین رأیگیری هم نمایندگان انگلیسی با ۴۱۲ رأی موافق و ۲۰۲ رأی مخالف با طرح دولت این کشور برای تمدید «ماده ۵۰ معاهده لیسبون» و موکول کردن برگزیت به بعد از تاریخ ۲۹ مارس موافقت کردند.
این رأی به معنی آن است که دولت انگلیس اکنون بایستی برای موکول کردن برگزیت به بعد از تاریخ یادشده موافقت اتحادیه اروپا را جلب کند.
پارلمان انگلیس روز گذشته (چهارشنبه) هم به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق با این اتحادیه رأی منفی داد. رأیگیری روز چهارشنبه یک روز بعد از آن بود که پارلمان، توافق دولت «ترزا می» با اتحادیه اروپا برای خروج را رد کرده بود.
واژه «برگزیت» کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است. در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیهایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم میزند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگیهایی مواجه شده است.
همهپرسی برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا روز ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ (مصادف با سوم تیر ۱۳۹۵) برگزار شد و در آن مجموعاً ۵۱.۹ درصد از رأیدهندگان به خروج از این اتحادیه رأی دادند.
چند ماه بعد از همهپرسی برگزیت، مذاکراتی از ۲۹ مارس سال ۲۰۱۷ (نهم فروردین ۱۳۹۶) برای به جریان انداختن «ماده ۵۰ معاهده لیسبون» که قواعد خروج یک عضو اتحادیه اروپا را تعیین میکند، آغاز شد.