مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سیاست وزارتخانه انحلال مؤسسات نیست و تنها حدود ۵۰ مؤسسهای که طی پنج سال اخیر به کمیسیون ماده ۹ رفتهاند منحل شدهاند. همچنین به ۷۰ مؤسسه که اصلاً اقدامات ثبت خود را انجام نداده بودند فرصت داده شده تا ۱۵ اردیبهشت ۹۸ کارهای رسمی خود را انجام دهند.
به گزارش «تابناک»، فرزانه شمیرانی در گفتوگو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب عنوان کرد: در سالهای اخیر با کاهش دانشجو مواجه بودهایم که به دلیل نرخ رشد جمعیت کشور است و کسی هم نمیتواند جلوی آن را بگیرد و در تمامی مقاطع این کاهش وجود دارد.
وی تصریح کرد: بنابراین دانشگاهها باید رسالت خودشان را عوض کنند و به سمت فناوری، پژوهش، ارتباط با صنعت و … پیش بروند تا بتوانند در سایه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد آموزشی کلان، خود را حفظ کنند. تکیه دانشگاهها نباید بر اساس جذب دانشجو و شهریه آنان باشد. امروز حتی دانشگاههای دولتی هم نمیتوانند پاسخگوی نیازهای مالی خود باشند.
شمیرانی با بیان این مطلب که همیشه ضعف دانشگاههای غیرانتفاعی گفته شده در حالیکه مؤسسات آموزش عالی بسیار خوبی هم در این مجموعه وجود دارد، اظهار کرد: مهمترین مسئلهای که با آن روبرو هستیم و باید اقدامات خود را مبنای آن تنظیم نمائیم، اقتصاد مقاومتی است و طبق این مسئله، دولت باید هر چه بیشتر کارهای خود را به بخش خصوصی واگذار کند و این واگذاری به نفع خود دولت هم است و فقط وزارتخانه باید به این مؤسسات آموزشهایی دهد و راهکارهایی مشخص کند که صرفاً از بخش دانشجویی هزینههای خود را تأمین نکنند.وی تاکید کرد: یقیناً سیاست وزارتخانه هم حمایت از مؤسسات غیرانتفاعی است.
شمیرانی درباره تغییر عبارت غیرانتفاعی به غیردولتی خاطرنشان کرد: این مسئله را از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر آن پیگیری میکنیم و فضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مثبت است و این همراهی در آنجا وجود دارد.وی ادامه داد: اتحادیه دانشگاهها یا مؤسسات غیرانتفاعی-غیردولتی تقاضا دارند تا عبارت غیرانتفاعی تغییر یابد چرا که در آموزش و پرورش و حوزه مدارس مشابه این اتفاق افتاده است و بیان میکنند تفاوتی در این مسئله وجود ندارد و دانشگاهها هم از غیرانتفاعی به غیردولتی باید تغییر یابند.
شمیرانی درباره مؤسسات آموزش عالی دارای کیفیت پایین، گفت: ما باید به سمت مؤسسات آموزش عالی با کیفیت حرکت کنیم؛ بر همین اساس آئیننامه ادغام دانشگاهها را در دست تهیه داریم که مراحل آخر خود را سپری میکند.
وی افزود: این آئیننامه هم به خواست خود مؤسسات تهیه شده و داوطلبانی وجود دارند که تقاضا میکنند از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است تا موسسهشان با مؤسسات دیگر ادغام شود و از نظر کیفی هم ارتقا مییابند. همچنین در حوزه ادغام دانشگاهها شرایط ویژه و امتیازاتی هم برای دانشگاهها در نظر گرفتهایم.
شمیرانی بیان کرد: سیاست وزارتخانه انحلال مؤسسات نیست و تنها حدود ۵۰ مؤسسهای که طی پنج سال اخیر به کمیسیون ماده ۹ رفتهاند منحل شدهاند. همچنین به ۷۰ مؤسسه که اصلاً اقدامات ثبت خود را انجام نداده بودند فرصت داده شده تا ۱۵ اردیبهشت ۹۸ کارهای رسمی خود را انجام دهند.
وی عنوان کرد: در زمینه ایجاد رشته در مقطع دکترا به دلیل سطح علمی آن، سختگیری بیشتری صورت میپذیرد اما محدودیتی در این زمینه برای مؤسسات آموزشعالی غیردولتی وجود ندارد.