هشتمین روز بهار فرارسید و بهار در کوی و برزن رخ نمایان کرده اما برای برخی از مردمان نوروز فرانرسیده و فرازِ زندگی و سختی معاش آنها را به نقطهای رسانده که چرخش ایام بر حیاتشان توفیری نکند و بدین سان حال بهتری با فرارسیدن بهار نیابند. این یک حقیقت است که باید حیات از دلمان آغاز شد، واگرنه تغییر در آب و هوا به خودیِ خود منتهی به بهبود احوال نمیشود.
به قول محمد صالح علا، «نوروز من چندان نوروز مفصل و تشریفاتی نبوده است. نوروز من کبوتری است که خواب می بیند ماهی می شود... من در ایماژها و زندگی ذهنی خودم نوروزهایم اینگونه است که دایم برای من سال تحویل است. جهان من دایما در تغییر است. در این جهان همه دور هم میگردند، ماه دور زمین میگردد، زمین دور خورشید می گردد، خورشید دور کهکشان شیری میگردد همه در حال دور هم گردیدن و در حال تغییر هستیم. به نظرم کسانی که تغییر نمیکنند محکوم به زوال هستند. ما دایناسور نیستیم، از دایناسورهای طلفکی هیچ چیز باقی نمانده است چون تغییر نکردند.»
با امید به اینکه شرایط کشور در سال جدید به سمتی رود که هر روز حقیقتاً نوروز باشد، کلام را با بهاریهای از خواجوی کرمانی به پایان میرسانیم و دعوتتان میکنیم تا مجموعه ویدیویی امروز را تماشا کنید.
عید آمد و آن ماه دل افروز نیامد
دل خون شد و آن یار جگر سوز نیامد
نوروز من ار عید برون آمدى از شهر
چونست كه عید آمد و نوروز نیامد
مه مى طلبیدند و من دلشده را دوش
در دیده جز آن ماه دلافروز نیامد
آن ترك ختائی بچه آیا چه خطا دید
كامروز علی رغم بدآموز نیامد
خورشید چو رسمست كه هر روز برآید
جانش هدف ناوك دلدوز نیامد
تا كشته نشد در غم سوداى تو خواجو
در معركه عشق تو پیروز نیامد
شور انگیز نام آلبومی است به آهنگسازی حسین علیزاده و آواز شهرام ناظری که در سال 1367 اجرا و در سال 1368 منتشر شد. در این آلبوم که در آواز بیات ترک و دستگاه شور اجرا شده از اشعار حافظ، مولوی و نظامی گنجوی استفاده شدهاست. شور انگیز اثری است که به دلیل استفاده از فرمها و ابداعات تازه در موسیقی ایرانی کاری نو و متفاوت است و از ذهن پیچیده و خلاق حسین علیزاده در این کار خبر میدهد. این اثر ابتدا در تالار وحدت اجرا شد و عواید آن هم به زلزله زدگان استان گیلان اختصاص یافت و علاوه بر شهرام ناظری، صدیق تعریف هم آن را خواند اما وقتی آلبوم شور انگیز منتشر شد، تنها صدای شهرام ناظری شنیده میشود. قطعه ترکمن مشهورترین قطعه آلبوم شورانگیز است که یکی از شاهکارهای این استاد موسیقی محسوب می شود. اجرای زنده قدیمی این قطعه را در تابناک میبینید و میشنوید.
استاد مجید درخشانی موزیسن و نوازنده تار، همنوازی با شاهد عندلیبی نوازنده نی، امیرعباس زارع نوازنده سه تار و دف و آرمان سیگارچی نوازنده عود داشته است. این ویدیو را در «تابناک» می بینید.
منم محو خیال او ؛ نصرت فاتح علی خان
«منم محو خیال او» یکی از اشعار امیرخسرو دهلوی است که نصرت فاتح علی خان خواننده و استاد سبک قَوّالی اهل پاکستان به زیبایی اجرا کرده است. این قطعه را در تابناک میبینید و میشنوید.
روشنایی روح ؛ کیتارو
«روشنایی روح / The Light Of The Spirit» یکی از آلبومهای «کیتارو / Kitaro /喜多郎» است و نام یکی از قطعات این آلبوم است. کیتارو با نام اصلیاش «ماسانوری تاکاهاشی / Masanori Takahashi /高橋 正則»، آهنگ ساز و نوازنده ژاپنی است که در ژانرهای موسیقی بومی، الکترونیک و نیوایج و تلفیق این ژانرها موفق عمل کرده و طرفداران فراوانی دارد. اجرای زنده قطعه «روشنایی روح» در مکزیک که کیتارو در آن «سازدهنی / هارمونیکا / Harmonica» میزند را در تابناک میبینید و میشنوید.
تصاویر رنگی خیابان لاله زار در 1335
خیابان لاله زار در تهران قدیم یکی از شریانهای اصلی شهر بود؛ خیابانی مملو از سینما، کافه و مغازههای جذاب. اکنون تصاویر رنگی کمیابی از این خیابان در سال ۱۳۳۵ را در «تابناک» میبینید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.