دکتر جواد بداق جمالی، متخصص هواشناسی کاربردی در گفت وگو با «تابناک»؛

سیل‌های اخیر دو منشأ متفاوت دارند/ شایعاتی که درباره دستکاری در اقلیم ایران مطرح می‌شوند، از سر ناآگاهی و ساده سازی هستند/ ارائه دو پیشنهاد برای تحقق فرمایش رهبری

آیا بارش‌های اخیر که در بسیاری از مناطق کشورمان سیلابی شده، خسارات‌ فراوانی به بار آورده و از همه مهم تر، جان شماری از هم وطنانمان را ربوده است، پشت پرده‌ای از جنس دشمنی دارد؟! این پرسشی است که طی روز‌های اخیر، ذهن برخی را به خود مشغول کرده است؛ پرسشی که یک متخصص کارکشته، پاسخ‌های قابل تأملی به آن داده و از آن فراتر، می‌کوشد راهکاری ویژه برای پایان دادن به این مباحث در آینده ارائه دهد.
کد خبر: ۸۸۹۱۹۵
|
۱۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶ 04 April 2019
|
26246 بازدید
|

آیا بارش‌های اخیر که در بسیاری از مناطق کشورمان سیلابی شده، خسارات‌ فراوانی به بار آورده و از همه مهم تر، جان شماری از هم وطنانمان را ربوده است، پشت پرده‌ای از جنس دشمنی دارد؟!

به گزارش «تابناک»، این پرسشی است که طی روز‌های اخیر، ذهن برخی از ایرانیان را به خود مشغول کرده است؛ پرسشی که انتشار گزارشی در یکی از خبرگزاری‌ها و مطرح کردن گزاره «جنگ اقلیم» و نام بردن از رژیم صهیونیستی به عنوان عامل این جنگ با کشورمان، پررنگ‌تر هم شده است.

گزارشی که بر اساس آن، آنچه بر سر لرستان آمده و چشم انتظار مناطق وسیعی از خوزستان است و از آن مهم تر، در شیراز و گلستان مصیبت آفریده، احتمال دارد، عمد و از سر دشمنی باشد. درست مانند احتمالی که بعد از وقوع زلزله‌های مخرب و مرگبار توسط برخی مطرح می‌شود و عامل آن هارپ معرفی می‌شود.

اما این گزاره‌ها و احتمالا چقدر صحیح هستند و نظر کارشناسان درباره شان چیست؟

برای بررسی این موضوع بهتر دیدیم سراغ یکی از متخصصین حوزه علوم جو و هواشناسی برویم. دکتر جواد بداق جمالی، عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست و دبیر کل انجمن علمی هواشناسی ایران که دوره پسادکتری را در رشته هواشناسی کاربردی در ژاپن گذرانده و سوابق مدیریت و پژوهشی فراوانی در این حوزه دارد.

 
سیل های اخیر دو منشا متفاوت دارند/ شایعاتی که درباره دستکاری در اقلیم ایران مطرح می شوند، از سر ناآگاهی و ساده سازی هستند/ ارائه دو پیشنهاد برای تحقق فرمایش رهبری

استاد دانشگاهی که شروع سخنانش با یادآوری این نکته مهم است که «شرایط جوی و اقلیمی، مبحث پیچیده‌ای است که تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله محلی و تمام کره قرار دارد و نتیجه بر هم کنش‌های غیر خطی از جو-اقیانوس-خشکی است.» مقدمه‌ای که در ادامه آن نکات مفصلی مورد اشاره وی قرار می‌گیرد که هرچند شاید برای عموم چندان قابل فهم نباشد، به جهت حساسیت موضوع، بهتر است عینا نقل شود و قضاوت بر عهده شما قرار گیرد.

«گاهی نوسانات دمایی روی اقیانوس آرام (پدیده نوسان جنوبی ال نینو یا انسو) می‌تواند در فاصله چند هزار کیلومتر دورتر روی خشکسالی و بارش یک کشور تأثیر بگذارد. لازم به ذکر است که انسو پدید‌های جوی- اقیانوسی است که شکل گیری فاز‌های مختلف آن مستلزم نوسان دمای آب در سطح و اعماق اقیانوس آرام استوایی است که با تحول در جریان‌های بزرگ مقیاس جوی همبستگی دارد.

فاز گرم این پدیده با افزایش دمای سطح آب اقیانوس آرام استوایی همراه است که به نام «ال نینو» شناخته می‌شود و فاز سرد آن «لانینا» نام دارد و عملکرد آن عکس پدیده ال نینو است. انسو دارای سه حالت النینو، خنثی و لانینا بوده و با تأثیر روی امواج بزرگ مقیاس جوی، الگو‌های بارش در بسیاری از مناطق کره زمین به ویژه مناطق حاره‌ای و جنب حاره‌ای را تغییر می‌دهد و به همین علت، پدیده دورپیوندی شناخته می‌شود.

گاهی هم شاخص (فشار جو) نوسانات اطلس شمالی (NAO: North Atlantic Oscillation) می‌تواند رخداد بارش در مناطق مختلف را تحت تاثیر خود قرار دهد. شاخص نوسانات شمالی بر پایه اختلاف فشار نرمال شده سطح دریا (P) بین منطقه حاره (آزور)، و کم فشار جنب قطبی (ایسلند) بنا نهاده شده است. نوسان اطلس شمالی در واقع نماینده تغییرات باد‌های غربی روی اطلس شمالی در فاصله مدار ۴۰ تا ۶۰ درجه است.

ساختار اقلیمی NAO طی ماه‌های سال تغییر چندانی پیدا نمی‎کند و از یک ساختار دو هسته‎ای شمالی ـ جنوبی برخوردار است. یکی از این هسته‎ها روی گرینلند و دیگری با علامت مخالف روی عرض‌های میانه اقیانوس اطلس شمالی بین مدار ۳۵ تا ۴۰ درجه قرار می‎گیرد؛ بنابراین، رفتار جوی متأثر از کل سیستم کره زمین است. در نتیجه وقتی می‌خواهیم درباره اقلیم و شرایط جوی اظهارنظر کنیم، باید تمام ابعاد سیستم کره زمین را کامل بشناسیم و تعاملات بخش‌های مختلف مانند خشکی، اقیانوس و لایه‌های مختلف جو را بر اساس اصول علمی و مدل ریاضی منطبق بر قوانین فیزیک تحلیل کنیم.

یکی از محتمل‌ترین گزینه‌هایی که به عنوان علت بارش‌های حدی اخیر ـ که در دوره آماری صد ساله بی سابقه است ـ در کشور مطرح است، تغییرات جت استریم‌ها (رودبادها) است؛ رودباد‌هایی که در ارتفاعات جو جریان دارند و می‌توان آن‌ها را یک تونل باد پر سرعت در ارتفاعات بالا دانست که این رخداد معمولاً در ارتفاعات حدود ۱۱ هزار متر بالای سطح زمین دیده می‌شود و طی سال‌های اخیر در عرض‌های میانی کمی جابه جا شده اند که علت این جابه جایی، آب شدن یخ‌های قطبی، در نتیجه تغییر اقلیم است.

این احتمال علمی که جابه جایی جت استریم‌ها روی پدیده‌های حدی (تغییرات غیرطبیعی بارش) تاثیر می‌گذارد چند سالی است که مطرح شده و در مراکز علمی مورد بررسی قرار گرفته و اخیرا شواهدی هم در تأیید آن به دست آمده است.

در سال‌های گذشته تأثیر پدیده هایی چون ال نینو، انسو و نائو در تغییرات بارش تأیید شده و حالا موضوع جابه جایی جت استریم‌ها به عنوان عامل اصلی بارش‌های شدید ماه گذشته در خاورمیانه مطرح است. اینکه نهایتا کدام پدیده را عامل بارش‌ها بدانیم، بر اساس دانسته‌های علمی و معادلات ریاضی استوار است و به سادگی و بدون در نظر گرفتن اصول علمی نمی‌توان در این باره اظهارنظر کرد.

گفتنی است، سیل‌های سال جاری در کشور به دو دسته با منشأ طبیعی و انسانی تقسیم می‌شود؛ منشأ سیل شیراز، کاملا انسانی است و حاصل ساخت و ساز‌های کارشناسی نشده است. سیل شیراز، سیل طبیعی نبود؛ حجم بارش آنقدر زیاد نبود که به چنین حادثه‌ای منجر شود، به علاوه سیل، مدتی پس از پایان باران اتفاق افتاد. سیل شیراز، تنها در نتیجه ایجاد آب بندی است که طی سال‌های گذشته در نزدیکی دروازه قرآن احداث شده و از انتقال آب به رودخانه جلوگیری می‌کند.

سیل آق قلا هم ماحصل ساخت و ساز‌های کارشناسی نشده در طبیعت گلستان است. سیل کرخه و کارون، طبیعی است و منشاء انسانی ندارد. بارش شدید باران سبب شد حجم قابل توجهی از آب از بالادست جاری شود که بر اساس پیش بینی‌ها و هشدار‌های بموقع سازمان هواشناسی، وزارت نیرو به موقع واکنش نشان داد و توانست آب را با باز کردن دریچه‌های سد‌ها مدیریت کند و مانع از رخداد یک فاجعه انسانی در خوزستان شد.

در پاسخ به شایعاتی که دستکاری سایر کشور‌ها در اقلیم ایران را عامل سیل‌های اخیر معرفی می‌کنند، باید بگویم دلیل طرح چنین شایعاتی، ناآگاهی از اصول علمی و تلاش برای یافتن پاسخی ساده است؛ شایعاتی که در حد احتمال هم نیست و حاصلی به جز انحراف افکار عمومی از حقیقت ندارد.

بر اساس تجربیات بنده، این دو پیشنهاد را برای تحقق هر چه بیشتر و دقیق‌تر فرمایشات مقام معظم رهبری در پیشگیری از مخاطرات مشابه و کاهش میزان خسارات ارائه می‌شود؛

۱- تأسیس مرکز ملی هشدار مخاطرات جوی و اقلیمی مجهز به پیشرفته‌ترین سوپر کامپیوتر‌ها و سامانه‌های نرم افزاری هشدار به هنگام جفت شده برای انواع مخاطرات
۲- تاسیس مرکز ملی علوم و فناوری جوی، اقلیمی و گرمایش زمین مجهز به پیشرفته‌ترین تجهیزات برای پایش و سنجش تمامی لایه‌های جو زمین»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۸
ناشناس
|
Canada
|
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
بالاخره یک چیز درست حسابی علمی خوندیم.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
خلاصه اینکه خرابی ها و فلاکتها و دردهای این سیل نتیجه اداره کشور با روش بی حساب و کتاب و ناکارآمد بوده است
وقتی هیچ کسی در سر جای خودش نباشد و تخصص و وطن دوستی و دلسوزی و کار علمی در سایه مدیریت اکثرا
متعهد و اخلاقی در ظاهر
مشخص است که نتیجه ای بهتر از این نباید داشته باشد
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
این سیستم مثبلت منفی تابناک کاملا غلط کار میکند

در برخی کامنتها با یکبار کلیک 2 تا مثبت می آید و در برخی بالعکس

در برخی کامنت ها هر چقدر روی مثبت کلیک میکنیم اصلا تغییر نمی کند

ظاهرا شما صداقت ندارید
ناشناس
| China |
۰۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
متأسفانه در مملکت ما مدیریت و مسئولیت یعنی درآمد بالا، زندگی مرفه، احترام، چرا؟؟؟ چون دستگاههایی که باید مسئولین و مدیران را جوابگو کنند یا وجود ندارند و یا خود آنها هم زیر بار مسئولیت جواب کشی نمیروند، اگر مانند بقیه کشورها مدیران و مسئولان در بی کفایتیشان جوابگو و تنیه زندان و حتی اعدام وجود داشت، هر نالایقی جرأت نمی‌کرد برای رسیدن به پستهای مدیریتی و مسئولیت دار هر کاری بکنه تا به آن برسه و الان اینهمه بدبختی در مملکت نداشتیم
ناشناس
| Thailand |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
پیشنهاد برای مهار قدرتمند سیل و بهره گیری از آن


چرا ما از ظرفیت خالی سفره های زیر زمینی و قنات ها هم برای مهار و جلوگیری از وقوع سیل و هم برای پُر کردن سفره های زمینی و قنات ها که سالها در حسرت آن بودیم بهره نمی گیریم !؟


یک مسیل در واقع یک کانال افقی سیل است، یک حلقه چاه هم میتواند یک مسیل و کانال عمودی سیل باشد.


اگر سدهای استانهای سیل خیز پُر است، سفره زیر زمینی که خالیست! چرا آنها را پر نمی کنیم !؟ چرا ما این آبهای ارزشمند را که سالها حسرت آن را می کشیدیم روانه سفره های خالی شده زیر زمینی و قناتهای خالی نمی کنیم !؟


همانطور که سد، یک مخزن آب است، سفره زیر زمینی هم یک مخزن آب است، تنها تفاوت شان روی زمین و زیر زمین بودن آنهاست علاوه بر این ما نیاز مبرم داریم سفره ها، قنات ها و سدها را پُر کنیم پس چرا آنها را ضمن صدمه و قربانی شدن مردم در مسیر سرازیر کردن آبهای سیل آسا به خیلج فارس این آبهای ارزشمند را حیف و نابود می کنیم؟


بدین منظور ما میتوانیم بسترهای تجمع آب را که از آنجا تبدیل به سیل ميشوند یافته و با طراحی و ساخت مسیلی کوتاه آبهای روان سیل گون را به نواحی مورد نظر هدایت کرده و در آنجا با حفر چاههای دهانه وسیع (دهانه قطور) به تعداد و فراخور پیش بینی و نیاز یا تونل هایی با شیب زیاد بسوی سفره ها زیر زمینی و قناتها روان کنیم.


اگر از اينکار اباع دارید لااقل در مسیر سیل بنیان کن چاه های دهانه قطور بزنید به سفره ها و قناتهای مذکور برود.


اگر فکر می کنید دهانه وسیع چاه هم برای این حجم وسیع سیل جاری کم است، خیل خوب میتواند در مسیر سیل وسیع و حجیم ده تا یا بیست حلقه چاه دهانه وسیع حفر کنید که هر کدام بخشی از این روان آب ها را هورت، هورت بکشند پائین. 


سد یکی از راههای نگهداری و تلانبار آب است، راه دوم تل انبار و نگهداری آب در سفره های زیر زمینی و قناتها است که اتفاقاً بسیار خالی و تشنه پُر شدن هستند.


با طراحی و ساخت چاههای دهانه وسیع و هدایت آبهای سیل آسا از طریق این چاهها به سفره های زیر زمینی و قنات ها جان، مال، احشام و زمین های کشاورزی مردم به بهترین وجه حفظ می شود، برای عبور آبهای سر ریز سدها و بارانهای سیل آسا نه تنها نیاز به صدمه زدن به مزارع مردم نیست بلکه با این راهکار سفره ها و قناتهای تشنه و خالی سرشار از آب میشوند.


نگید که ما موشک بالستیک و شهرک نظامی، پانصد متر زیر زمین میتوانیم بسازیم، نفت را از اعماق چند کیلومتری زمین میتوانیم گلوپ، گلوپ بالا بکشیم و فورت، فورت انبار نفتکش ها را پُر بکنیم اما متأسفم، چاه یا تونل شیب دار بسوی قنات و سفره های زیر زمینی برای در امان ماندن مردم و بهره گیری از نعمت آب را نمیتوانیم بسازیم!


لطفا اقدام منتج از حس احساس مسئولیت بکنید. 
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۷
با سلام
به آقای دکتر اطلاع دهید که در اینترنت این عبارت را بزند " مستند ممکن و ناممکن" و نبرد آب و هوا را ملاحظه نماید. بعد به فکر چاره باشد. تست کنند با روش علمی نه اینکه همه چیز را زیر سوال ببرند. اگر از هارپ استفاده شده یا نشده می توان با آزمایش مشخص کرد. ببینید امواجی که در این فیلم اشاره می کند را می توانید رصد کنید و دریافت کنید؟ اگر امواجی در کار بود در مسیر انتقال جت استریم به ایران، پس کار هارپ است اگر نبود که هیچ. با حدش و گمان نمی شود کار کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
آقا نمیشه هر حادثه را به دشمنان ربط داد.اینقدر در طبیعت دست بردیم.جنگلها را ازبین بردیم .کوهها را با خاک صاف کردیم رودها خشکاندیم .معلومه یا سیل داریم یا خشکسالی.خاک راهم صادر میکنیم .طمع آز وزیاده خواهی است .طبیعت هم سهم خودش را میگیرد.با سیل طوفان خشکسالی ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
بزرگترین دشمنان ما اکثرا در صندلی های مدیریت ها نشسته اند و فقط بفکر خود و خانواده و جناح خود هستند
و اصلا و ابدا علاقه ای به کشور و مردم ندارند و فقط بفکر دلار و یورو و فرار از کشور هستند
و نه کاری بلد هستند و نه اجازه میدهند تا نیروهای دلسوز و کاربلد و متخصص کار بکنند
داستان آن چوپان حقه باز است ( که ۴۰ سال آب ریخت در شیر و به مردم به جای شیر غالب کرد و بالاخره روزی همان آبها شدند سیلی و تمام گوسفندان و خودش و خانواده اش
( را نابود کرد
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
با یک کلیک 2 منفی اضافه شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
بسیار از توضیح روشن آقای دکتر جمالی سپاسگزارم. همچنین از سایت تابناک. ایکاش در سال نو بیشتر بسراغ متخصصین هر رشته بروید و بجای گفتگو هی متعدد با مدعیان کم دانش و سیاسی، از اساتید بنام در هر رشته نظیر ایشان استفاده کنید تا سطح اطلاعات عمومی جامعه بالاتر برود. ضمن اینکه با احترام به محققان نشان می دهیم که قدر زحمات ایشان را می دانیم و از راهنمایی ایشان بهره می بریم.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
هرچقدر روی منفی کلیک میکنیم تغییری نمیکند همچنان منفی ها صفر است؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Sweden |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۱
مثبت هم عمل نمی کند.
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
علت این سیلاب ها ساخت شهر ها در مسیر آبراهه ها و حذف ظاهری آنها است اما سیل حافظه دارد و همیشه از مسیر سابق خود عبور می کند وچاره ای جز خرابی ندارد.
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
خسته نباشین با این طرح خیلط عالیتون فقط نفرمودین این پیشرفته ترین سوپر کامپیوتر ها و تجهیزات پایش رو که فقط دست یکی دو نفر دو دنیاست رو چطور تهیه کنیم اونن با بودجه ۱۰ میلیاردی ستاد بحران ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۰۷:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
این از بی سوادی و یا کمبود اطلاعات شماست که نمیدونی در مملکتمان تاکنون چند سوپر کامپیوتر ساخته شده، بهتره اول تحقیق کنی و بعد نظر بدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
برداشتن نزدیک دریا خونه ساختن میخوان سیل نیاد امیدوارم دیگه خشک سالی تمام شده باشه و ایران عزیز هر روز سرسبز تر بشه حداقل برای خورد خوراک محتاج هیچ کشوری نباشیم
پاسخ ها
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
ازلحاظ خوردوخوراک محتاج هیچ کشوری نیستیم
فقط عده ای شکم سیره سودجو،خوردوخوراک مردم راصادرمیکنه
ناشناس
|
Sweden
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
هشدار به چه دردی می خورد ؟همینطور هم با ابزار ساده مثلا یک بلندگو هشدار دادند. نتیجه ویرانی استان لرستان شد.چه راهکار هایی برای به حداقل رساندن خسارات و تلفات انسانی دارید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
ممکن است شرایط آب و هوایی با علم شما قابل دستکاری نباشد ولی شرایط اقلیمی که شامل ساخت غلط سد و راه است را که انجام داده آید. سد ساخته اید و با پیمانکار حال کرده آید کانالهایی انتقال آب را نسا خته آید. خط راه آهن کشیده اید ولی پلهای انتقال آب از این طرف به آن طرف زیر ریل را احداث نکرده آید و بعد راه را منفجر می کنید . همینطور توی مجنون شهید دادیم چون سنگر نساخته بودیم . اجنبی ها می گویند علم اندک خطر نام است . ما قرآن مبنایی علم را داریم بگویید کدامیک از شما روزی یک آیه می خوانید .
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
چرا توضیحات دکتر را دقیق نخوندی، دقت کن که دکتر گفت منشأ این سیلها بعضی انسانی یعنی اشتباهات انسان در طراحی مدیریت و ساخت ، و بعضی هم طبیعی است که طبیعی را نمیشه کاریش کرد اما بیمه منازل بهمین درد میخوره که باید خسارات را بیمه جبران کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
آقای دلال بیمه ، آدم اول فکر می کنه که کارش به شما بیمه ای ها نیافته. پول بیمه که از هوا نمی آید، سرمایه ملی است . این دکتر شما هم که فکر ماهیگیری و ایجاد انستیتو برای خودش است .
علی
|
Germany
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
جناب آقای دکتر جواد بداق جمالی، عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست و دبیر کل انجمن علمی هواشناسی ایران، دام الاقباله.
شما حق دارید زمانیکه میگویید برای پیش بینی رسیدن ابرهای باران ساز باید حرکت حلزونی ابرها را از قطب شمال ... با محاسبات پیچیده با چند ساعت و یا حتی نیم روز محاسبه کرد. کاری که ما در ایران و آلمان... در رسانه ها شاهد آنیم.
ولی بحث آقای سردار سلامی در باره ابری که در مکانی مشخص که استعداد زیادی برای ایجاد باران سنگین دارد درحال گذار را میتوان با تخلیه های الکتریکی و یا شیمیایی از آن باران بوجود آورد چیزدیگری است.
این امکان‌پذیر بوده مثلا در آلمان جزو کارهای شق القمری نیست.
بلی ابرهایی که از ناحیه غربی وارد ایران میگردند را میتوان زمانش را باکمی تقریب محاسبه و پیش بینی کرد و میتوان ابری که از شرق کشور خارج میشود را در داخل ایران کم یا زیاد باران زا کرد. منتها برای اینکار بایستی ابتدا چنین ابرهایی موجود باشند و سپس باید شرایط جوی مساعدی بوجود آید تا بارندگی آغاز گردد. تا اینجا کاملا یک پدیده طبیعی میباشد. ولی شما اگر شرایط تخلیه را بتوانید مهیا کند که خود یک فن مانند همه فنون دیگر باید فرا گرفت میتوانید با این فن ابرهای موجود را در نقطه ای باران ساز نمایید.
این را من شخصا چندین بار که هواپیماهای شکاری کشور آلمان که در بعضی از روزها که زمین از خود مه تولیدمیکند، بمحض عبور این هواپیماها و خط سپیدی که بصورت نمایشی تولید میکنند(دود یا بخار ؟؟) پس از ساعتی بیکدیگر تنیده و مهی که توسط زمین تولید میشود را بخود جذب کرده و بخش بزرگی از آسمان را ابری کرده و خورشید دیگر سایه ای از خود در ناحیه بزرگی ندارد. بخصوص روزهای سرد باهوای صافِ پیشا بهاری!
همانطور که علتهای سیل را بیان کرده‌اید در آلمان هر چند سالی یکبار بارندگی زیاد از سویس تا اواسط آلمان رودخانه راین را به طغیان وا می‌دارد که تاکنون خسارت های زیادی در شهر کلن، دوسلدرف... بوجود آورده است. علتش را هم از بین بردن پیچ و خم ها و آبگیرهای«AU» رودخانه راین و ساخت ساز غلط شرکت های بزرگ و سیاستا توانمند دانستند که در برطرف کردن آن میکوشند و مصنوعا مکان های بزرگ با دریچه بوجود آورده‌اند و زمانیکه باران زیاد می‌آید آب را به این مکان ها هدایت میکنند تا سطح آب پایین بماند.
مراکز پیشنهادی شما برای جلب متخصصین رده بالا با حقوق های آنچنانی خیلی خوب هستند ولی فعلاً باید جلوی سیلاب فساد در اقتصاد که خود را در لواسان ها برملا میسازند گرفت!
هر کس بفکر خویشه ...
ارادتمند علی
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
نظر شما کاملا درست است

در چند ساله اخیر تغییرات غیر طبیعی ذر بارش مناطق همجوار مشاهده میشود

برای مثال در حالیکه مقدار بارش در مناطق همجوار مثل مناطق شمالغرب و غرب کشور عادی یا حتی بیش از نرمال است

بارشها در استانهای شمالی گیلان و مازندران بشدت کم شده

در چند سال گذشته برخی مواقع ، گرمای بی سابقه ای در زمستان و اوایل بهار در سواحل خزر بوجود آمد که حتی برخی مواقع حتی به 37 و 38 درجه هم رسید
اینها طبیعی هستند ؟

یقینا همانطور که گفتید رطوبت ابرها و توده های هوا که از غرب و شمالغرب وارد میشوند ، قبل از رسیدن به سواحل خزر ، بطور مصنوعی با مواد شیمیایی یا الکتریکی تخلیه می شوند
Henrik Svensmark
| United States of America |
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
این دانشمند دانمارکی عقیده دارد ذرات و پرتوهای باردار کیهانی مهمترین نقش را در تشکیل هسته های اولیه ابرها دارند

فکر نمیکنید در سیل اخیر با همین الگو سعی شده با ارسال پرتوهای باردار ، فرایند تشکیل ابر از توده های هوا تسریع شود
آنگاه با استفاده از مواد شیمیایی تخلیه زودهنگام رطوبت ابرهایی که بدین طریق تشکیل شدند صورت بگیرد
چون قاعدتا مسیر طبیعی این توده های هوا سواحل جنوبی خزر بخصوص گیلان بوده ،ولی بارش قابل ملاحظه ای آنجا رخ نداد
و در ادامه این توده هوا باید از مسیر دریای خزر به قزاقستان میرسید
البته هدف این کار افزایش بارش روی کوهها بوده ، که
ناخواسته منجر به سیل شده ،
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
لطفا به کامنت های با عنوان تغییرات اقلیمی ... هم توجه کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
اگر این کشورها میتونستند توی اقیلم اینگونه که توهمات شماست دست بردارند باید الان کالیفرنیا خشک نمیشد و هرسال طوفان کلی به آمریکا خسارت نمیزد اینقدر این مطالب توهمی باعث شده ما کار علمی نکنیم
ناشناس
| China |
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
خدا شفات بده، از روی معده صحبت کردن اونهم مثلاً با ادعای احمقانه علمی که از خواندن دوتا گزارش اینترنتی سرچشمه گرفته کاری نداره، حالا برو تو توهمات خودت غلط بزن.
در مورد کامنت ناشناس 02:18 مورخ 98/01/16
| United States of America |
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۷
اولا این کامنت بی ادبانه است

ثانیا تغییرات اقلیمی مصنوعی اصلا راندمان بالایی
، ندارند

فقط باعث ایجاد تغییرات ناچیز و مقطعی در بارندگی و درصدهای کم در افزایش بارش حداکثر حدود 15 درصد
، میشوند

درمقابل این در صدهای ناچیز افزایش در بارش مناطقی که ظاهرا بنفع آنها این تغییرات مصنوعی آب
، و هوایی صورت گرفته

دهها برابرکاهش در بارندگی مناطقی که ابرها و رطوبت هوا از آنجا ها به سمت مناطق مقابل انتقال داده
شده ایجاد میشود ، و خشکسالی های وخیم و
،گسترده در این مناطق ایجاد میشود

مثل همین چیزی که در شمال کشور در چند سال گذشته روی داده و بر اثر خشکسالی های غیر
، طبیعی
، ناشی از کاهش زیاد و غیر طبیعی در بارندگی

طبیعت آنجا ، جنگلها ، منابع آب زیرزمینی آنجا وغیره
، رو به اضمحلال رفته

البته اینها فقط گوشه کوچکی از عواقب این تغییرات
، مصنوعی مخرب است

پس حالا باید مشخص شده باشد چرا در مناطقی
، مثل کالیفرنیا از این روش استفاده نمی شود

در مورد جلوگیری از طوفان ها هم که این کار با این
، شیوه امکان پذیر نیست
چون اینگونه تغییرات اقلیمی خود باعث ایجاد طوفان هستند ، نه جلوگیری کننده از آن
نعمت
|
Netherlands
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
بنبنددر مورد سیل اخیر با چندین راننده تاکسی گفتگو و مصاحبه داشتم در این تحقیق دقیق میدانی که حدود ده هزار نفرساعت بود 63 درصد رانندگان تاکسی ها اذعان داشتند که بحران سیل کار خودشونه
و ازطرفی دیگر 67 درصد هم اعلام کردند کار کارِ انگلیسه
2.53 درصد باقی هم گفتند چیزی نمیدانند که مشکوک بود و من شماره آنها را برداشته و تحویل دستگاه قذایی دادم
پاسخ ها
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
تو رو خدا نعمت! اسماشونو نده به دستگاه قذایی!! بده به دستگاه غذایی!!!! اگرنه تحویلت میدم به دستگاه قضایی س
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
نعمت غلط نکنم
تو یه کاره ای هستی
خودتو زدی به اون راه
ناشناس
| France |
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
اینا که 168درصد کلا
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
آهای نعمت

من بخاتر ازهارات اوام فریبانه تو

خیلی اسبانی ام
نعمت
| France |
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
به امریکا بگویید از دست ما عصبانی باش مهم نیست
ناشناس
| Sweden |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۱
با مزه ای نعمت جان
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
البته اگر بستر رودخانه ها و مصب آنها در دریا لایروبی شده بودند و حریم رودخانه ها و کانال کشی فاضلاب شهری و خیلی کارهای دیگر فنی و استاندارد رعایت میشد ند ، قطعا این حجم خرابی را شاهد نبودیم
متاسفانه اکثر انرژی و بودجه کشور صرف نابودی اسرائیل و زدن مشت محکم به دهان ترامپ و اروپا و هر کسی که چون ما فکر نمی کند شده است
و هیچ کسی در جای خودش نیست .
و حتما اینطور بلایا و بدبختی ها بارها تکرار خواهد شد و کسی جوابگو نخواهد بود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟