هواشناسی ۷۲ ساعت قبل سیل اطلاعیه صادر کرد

کد خبر: ۸۹۱۶۱۱
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴ 14 April 2019
|
6645 بازدید
|
۲

رئیس سازمان هواشناسی یادآور شد: این سازمان ۷۲ ساعت قبل از وقوع سیل های اخیر، اطلاعیه و اخطارهای لازم را صادر کرده است، اما پیش بینی ۱۵ روز قبل انجام نگرفت زیرا صحت آنها قابل اعتماد نیست.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری خانه ملت، سحر تاجبخش در نشست علنی امروز (یکشنبه 25 فروردین) مجلس شورای اسلامی در توضیح گزارش عملکرد سازمان هواشناسی در سیلاب های اخیر گفت: از 25 اسفند 97 تا 13 فروردین سال جاری، سه سامانه جوی فعال در کشور منجر به رخداد سیلاب، آبگرفتگی، رانش زمین و بارش برف در برخی از مناطق شدند. سامانه اول در روزهای 26 تا 29 اسفندماه گذشته قسمت های عمده ای از مناطق شرقی دریای خزر را تحت تاثیر قرار داد و در بخش هایی از نیمه غربی نیز فعال بود، اما عمده خسارت ها در استان گلستان ایجاد شد.

رئیس سازمان هواشناسی تصریح کرد: سامانه دوم از 4 تا 6فروردین جاری در غرب کشور فعال و بخش های عمده ای از استان واقع در حاشیه رشته کوه زاگرس را تحت تاثیر قرار داد و در نهایت موجب سیلاب و طغیان رودخانه در این مناطق و اختلال در تردد در مسیرهای کوهستانی شد.

وی افزود: سامانه سوم نیز در روزهای 11 و 12 فروردین ماه در همین مناطق و متاثر از بارش های قبلی، کشور را تحت تاثیر قرار داد.

تاجبخش در توضیح شرایط جوی و بارشی کشور گفت: سال زراعی 97 مجموعه بارش کشور 24 میلیمتر بوده که در مقایسه با بلندمدت آن حدود 22 درصد افزایش داشته است، هر چند در 6 استان بارش کمتر از حد نرمال بوده است. میزان بارش کشور در فصل زمستان حدود 119 میلیمتر بود که نسبت به بلندمدت 13 درصد افزایش داشته است. از لحاظ خشکسالی شاخص SPI که براساس تبخیر و تحرک برآورد کردیم، نشان می دهد که به طور تقریبی برای بازه یک ساله 65 درصد کشور تحت تاثیر خشکسالی است و برای بازه 10 ساله تقریباً 90 درصد کشور تحت تاثیر خشکسالی هستند، بنابراین به نظر می رسد که همچنان کشور تحت تاثیر خشکسالی است و هنوز وارد ترسالی نشده ایم.

بارش ها ناشی از پیامدهای گرمایشی جهانی و تغییرات اقلیمی است

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه اساساً بارش ها ناشی از پیامدهای گرمایشی جهانی و تغییرات اقلیمی است، گفت: سهمیه بندی حوزه بارش ها در زمستان حدود 450 میلیمتر برای مناطق غربی و سواحل شمالی کشور برآورد شده که انحراف آن از میانگین بلندمدت 320 میلیمتر بوده است.

وی تصریح کرد: برآوردها از نقطه نظرات بارش ها نشان می دهد که تا پایان فروردین ماه بر اساس اطلاعات آماری که در شورای عالی آب در تاریخ 29 بهمن 97 اعلام شد، بارش قابل ملاحظه ای می توانیم داشته باشیم و استان ایلام حدود 170 درصد، خوزستان 150 درصد و لرستان هم حدود 130 درصد بارش در یک سال داشته باشند.

تاجبخش در پاسخ به سوال دکتر علی لاریجانی مبنی بر اینکه آیا سازمان هواشناسی از قبل، بارش ها را پیش بینی داشته و این اطلاعات را در اختیار چه نهادی قرار داده است، گفت: سازمان هواشناسی در بازه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت پیش بینی می کند که پیش بینی های بلندمدت براساس حل معادلات دیفرانسیل و اساس آن اصل عدم قطعیت است، بنابراین پیش بینی های احتمالاتی در آن کاملا محتمل است. در مورد پیش بینی های بلندمدت باید گفت که نرم بین المللی و اطلاعات بلندمدت برای آنها در نظر گرفته می شود.

رئیس سازمان هواشناسی یادآور شد: پدیده های حدی و سیلاب در پیش بینی های بلندمدت دیده نمی شود، بلکه برای پیش بینی های سیلاب باید در قالب پیش بینی های میان مدت، اطلاعات ارائه شود که این پیش بینی ها در دنیا هم حدود 65 تا 70 درصد صحت دارد. سازمان هواشناسی اخطار و اطلاعیه ها را براساس نوع مشخص در شرایط رخداد صادر می کند و 72 ساعت قبل از وقوع رخداد اطلاعیه را در شرایط مخاطره آمیز صادر می کند و 48 ساعت قبل از آن هم پیش بینی ها را صادر می کند.

وی ادامه داد: پیش بینی ها براساس سیلاب اخیر بر اساس همین منوال انجام گرفت، بدین معنی که 72 ساعت قبل وقوع سیلاب و بارش های شدید و 48 ساعت قبل از آن در حوزه هایی که منجر به بروز رخداد می شد، پیش بینی ها را صادر کردیم.

تاجبخش در پاسخ به سوال رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه سازمان هواشناسی با توجه به امکاناتی که دارد امکان انجام پیش بینی های میان مدت را ندارد، گفت: پیش بینی های میان مدت در بازه 15 روز است، سازمان هواشناسی توان پیش بینی 15 روزه را دارد، اما آنچه که مهم است هر چه از زمان رخداد پدیده دور شویم، صحت این پیش بینی ها کمتر می شود.

رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به سوال دکتر لاریجانی مبنی بر اینکه سازمان هواشناسی 15 روز قبل از سیل هشدار لازم را داده است یا خیر؟ افزود: سازمان برای بارش ها این کار را انجام نمی دهد، زیرا صحت آنها قابل اعتماد نیست و در فصل بهار و ماه های مارس و آوریل ، مدل ها هر 12 ساعت با تغییرات زیادی همراه است.

وی در پاسخ به سوال رئیس قوه مقننه مبنی بر اینکه اخطار و اطلاعیه ها 72 ساعت قبل از وقوع سیل صادر شد یا خیر؟ گفت: سازمان هواشناسی 72 ساعت قبل اطلاعیه ها را صادر و 48 ساعت قبل از آن اخطارها را صادر می کند. سازمان هواشناسی اطلاعیه و اخطارهایی را در 9 مرحله صادر می کند که در بخش ستادی با 192 نفر ساعت، نیرو و در مراکز استانی 30 نفر ساعت نیروی انسانی همکاری می کنند.

رئیس سازمان هواشناسی یادآور شد: سازمان هواشناسی در راستای پیش بینی های نقطه ای در 3 نقطه گرگان رود، قمرود و کارون پیش های ها را صادر و در اختیار کاربران قرار داد. امکان پیش بینی ملی اما نیاز به حمایت و همکاری مجلس و دولت دارد، در حوزه اطلاع رسانی عمومی نیز مجموعاً 150 اطلاعیه و 90 اخطاریه به دستگاه های اجرایی و بیش از 1900 گزارش رادیویی و تلویزیونی به عامه مردم انجام دادیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
از سازمان هواشناسی خواسته شود کلیه مشخصات هشدارهای هواشناسی را برای سال آبی 98-97 منتشر کند. این مشخصات می تواند شامل تاریخ اطلاعیه- تاریخ پیش بینی وقوع سیل- میزان و شدت سیل مورد پیش بینی- ارزیابی درجه صحت پیش بینی (غلط- کاملا درست- پیش بینی نسبتا خوب- پیش بینی نسبتا بد و...)- ضمنا باید این سازمان جزئیات و تعداد سیلهائی را که نتوانسته پیش بینی کند و اطلاعیه هشدار آمیز نداده را هم مشخص کند زیرا مثل چوپان دروغگو را هم داریم!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
اطلاعیه 72 ساعت قبل سازمان هواشناسی در مورد هشدار برای سیل شیراز منتشر شود!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟