در معاملات امروز بورس تهران در حالی بیشترین ارزش معاملات در اختیار نماد بانک ملت (وبملت) بود که نمادهای سیمانی که در چند روز اخیر افزایش قیمتهای خوبی را ثبت کرده بودند، در مسیر اصلاح قرار گرفته و نمادهای این گروه بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
به گزارش
بورس تابناک، شاخص کل بورس تهران امروز در حالی که تنها یک ساعت پس از آغاز بازار با عقب نشینی ۷۶۰ واحدی مواجه شده بود، در ادامه با رشد ۸۸۱ واحدی همراه و مسیر رفته را برگشت و در نهایت با قرار گرفتن در ارتفاع ۱۹۶ هزار و ۸۴ واحدی، توانست از قله تاریخی خود در مهر ماه ۹۷ عبور کند. شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز یکشنبه بیستم و پنجم فروردین ماه ۹۸، با ۸۸۱ واحدی معادل ۰.۴۵ درصد به رقم ۱۹۶ هزار و ۸۴ واحد رسید.
در دومین روز کاری هفته جاری، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با ۲۵۴ واحدی معادل ۰.۴۵ درصد در ارتفاع ۵۶ هزار و ۵۵۴ واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۲۵۲ واحدی معادل ۰.۶۵ درصد، عدد ۳۹ هزار و ۱۱۲ واحدی را به نمایش گذاشت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۱۷۶ واحدی معادل ۰.۶۵ درصد در کانال ۲۷ هزار و ۲۹۵ واحدی قرار گرفت و همچنین شاخص سهام آزاد شناور ۱۰۲۴ واحد افزایش معادل ۰.۶۵ درصد را رقم زد و رقم ۲۲۱ هزار و ۴۹۴ واحدی را به نمایش گذاشت.
امروز در حالی شاخص بازار اول با ۱۰۷۶ واحد افزایش معادل ۰.۷۴ درصد به رقم ۱۴۶ هزار و ۵۰۱ واحدی رسید که شاخص بازار دوم نیز، با کاهش ۲۴۸ واحدی معادل ۰.۰۷ درصد همراه بود و عدد ۳۸۰ هزار و ۸۰۱ واحدی را به نمایش گذاشت. در معاملات امروز بازار سرمایه، نماد معاملاتی توسعهمعادنوفلزات (ومعادن)، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان)، گروه مپنا (سهامی عام) (رمپنا) و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) و معدنیوصنعتیچادرملو (کچاد) بیشترین تاثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
در مقابل نیز، نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، بانک ملت (و بملت) و فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) بیشترین تاثیر منفی را در برآورد نماگر کل بورس داشتند.
بر اساس این گزارش، معاملهگران بورس امروز ۲ میلیارد و ۸۵۳ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۲۶۷ هزار و ۵۸۰ نوبت معاملاتی و به ارزش ۹۴۶.۲ میلیارد تومان داد و ستد کردندرفت و امدهای بازار در جریان داد وستدهای آخرین روز معاملاتی هفته، نماد معاملاتی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر تصویب افزایش سرمایه، صنعتی بهشهر (غبشهر) پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی، سیمان شاهرود (سرود)، کارخانجات قند قزوین (قزوین)، قند هکمتان (قهکمت)، داروسازی امین (دامین)، سیمان خزر (سخزر) با توجه به تغییرات بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام، حق تقدم شرکت سیمان خزر (خزرح) با توجه به بازگشایی نماد اصلی بازگشایی شدند و در مقابل نماد معاملاتی شرکت بانک پارسیان (وپارس ۱) با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب.، مارگارین (غمارگ)، سرمایه گذاری ملی ایران (ونیکی) جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی، سیمانهرمزگان (سهرمز ۱) و سیمانفارس (سفار ۱) با توجه به تغییرات بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام، به منظور برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی توسط ناشر، لیزینگ ایرانیان (وایران ۱) با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف. متوقف شدند.
همچنین امروز نماد معاملاتی دو شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران (وساخت ۱) و نوسازی وساختمانتهران (ثنوسا ۱) حداکثر تا تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۰۸ جهت بررسی وضعیت اطلاعاتی ناشرتعلیق شدند. امروز گروه شیمیایی ها، خودروییها و سیمانیها بیشترین حجم و ارزش معاملات بورس تهران را به خود اختصاص دادند.
بر این اساس شاخص زغال سنگ با رشد ۴.۶۷ درصدی معادل ۲۵۳ واحد، سایر معادن با ۴.۴۵ درصد معادل ۱۳۷۰ واحد، محصولات کاغذی با ۳.۹۶ درصد، معادل ۱۰۳۳ واحد، فنی و مهندسی با ۳.۷۵ درصد معادل ۵۰ واحد، اطلاعات و ارتباطات با ۳.۱۳ درصد معادل ۶ واحد، منسوجات با ۳.۱۰ درصد معادل ۵۶ واحد و شاخص غذایی بجز قند با ۲.۸۴ واحد معادل ۱۹۴ واحد بیشترین رشدها را ثبت کردند.
بیشترین افزایش قیمت در نماد شرکتهای صنعتی بهشهر (غبشهر)، داروسازی امین (دامین)، توسعهمعادنوفلزات (ومعادن)، خوراک دام پارس (غدام)، لنت ترمزایران (خلنت)، دشت مرغاب (غدشت) و دارویی لقمان (دلقما) شاهد بودیم ودرمقابل قند هکمتان (قهکمت)، سیمان صوفیان (سصوفی)، سیمان قائن (سقاین)، سیمان شرق (سشرق)، سیمانارومیه (ساروم) سیمان خوزستان (سخوز) و سیمان دورود (سدور) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
بیشترین ارزش معاملات در اختیار نمادهای وبملت، رمپنا، شیران، شپنا، خودرو، وپاسار و فولاد بود. در معاملات امروز شاهد بیشترین صفوف خرید و تقاضا در نمادهای گروه مپنا (سهامی عام) (رمپنا)، تولیدمواداولیهداروپخش (دتماد)، پتروشیمی آبادان (شپترو)، بانکپارسیان (وپارس)، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان)، داده گسترعصرنوین-های وب (های وب) و صنایع کاشی و سرامیک سینا (کساوه) بودیم و بیشترین صفوف عرضه و فروش به نمادهای سیمان خوزستان (سخوز)، اوراق صکوک اجاره خلیج فارس (صفارس ۴۱۲)، بانک انصار (وانصار ۲)، شهد ایران (غشهد)، صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت کیان (کیان)، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) و صکوک مرابحه سایپا (صایپا ۱۱۲) تعلق داشت.