جلال میرزایی، نماینده مردم ایلام در گفت وگو با «تابناک»؛

رقابت میان وزرا برای دریافت اعتبار بیشتر رونق گرفته است/ برخی با بزرگ‌نمایی سیل، به دنبال افزایش اعتبارات وزارت‌خانه‌های خود هستند

سیل که می آ‌ید، با خود خرابی‌های بسیاری می‌آورد؛ خرابی‌هایی که علاوه بر خسارات مالی، خسارات‌ روحی و روانی بسیاری نیز بر مردم سیل زده وارد می‌کند و در این میان، دولت‌ها معمولا تلاش می‌کنند تا جایی که می‌توانند با برآورد خسارات‌ و جبران آن تا حد ممکن از دردهای مردم آسیب دیده بکاهند.
کد خبر: ۸۹۱۷۰۶
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۴ 14 April 2019
|
6859 بازدید
|

رقابت میان وزرا برای دریافت اعتبار بیشتر رونق گرفته است/ برخی با بزرگ‌نمایی سیل، به دنبال افزایش اعتبارات وزارت‌خانه‌های خود هستند سیل که می‌آ‌ید، خرابی‌های بسیاری با خود می‌آورد؛ خرابی‌هایی که علاوه بر خسارات مالی، خسارات روحی و روانی بسیاری نیز بر مردم سیل زده وارد می‌کند و در این میان، دولت‌ها معمولا تلاش می‌کنند تا جایی که می‌توانند با برآورد خسارات و جبران آن، تا حد ممکن از درد‌های مردم آسیب دیده بکاهند.

به گزارش «تابناک»؛ اما در این میان، برخی دولتمردان از فرصت سوءاستفاده می‌کنند و با برآورد‌های کلی و ناقص به فکر دریافت اعتبار بیشتر برای وزارت خانه‌های متبوع خود هستند. در این باره باید گفت، تا کنون هیچ نهاد رسمی، میزان دقیق خسارات را اعلام نکرده، ولی برخی مسئولان و حتی نمایندگان از خسارات چند ده هزار میلیاردی سخن به میان می آورند.

جلال میرزایی، نماینده مردم ایلام در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: مجلس باید بر پرداخت خسارت، نظارت جدی داشته باشد، یا خود اعتبارات را با توجه به گزارش‌های دقیق ـ که از سوی نهاد‌های مرتبط حاضر در مناطق سیل زده داده می‌شود ـ تعیین تکلیف کند.

این نماینده در پاسخ به این که گفته می‌شود، خسارت سیل بیش از ۵۰ هزار میلیارد است، گفت: این گزارش‌ها قابل اعتنا نیستند و حتی برآوردی که وزیر کشور گفته و اعلام کرده که میزان خسارت حدود ۳۲ هزار میلیارد است نیز درست نیست و نمی‌توان گفت، میزان حسارت دقیقا چه اندازه بوده است.

وی در این باره ادامه داد: اگر مجلس بخواهد در این مورد به وظیفه نظارتی خود عمل کند، باید گزارش دقیقی از مناطق سیل زده داشته باشد و مشخص شود، کجا خسارت و کدام بخش آسیب زیادی دیده. همچنین باید مشخص شود، کدام استان و شهرستان و یا کدام بخش دچار آسیب شده و چه میزان آسیب به آنجا رسیده است. پس از آن متناسب با میزان خسارت، اعتبار در نظر گرفته شود؛ بنابراین، اینکه وزیر بیاید و آمار کلی در اختیار مجلس گذارد و اعلام کند، ما فلان میزان خسارت دیده ایم، پس باید فلان مقدار به ما اعتبار بدهید، درست نیست.

وی همچنین افزود: در کشور‌های دیگر، زمانی که پارلمان می‌خواهد اعتباری تخصیص دهد، حتی روی یک دلار آن هم حساب می‌کند و از مسئولان مطالبه جدی کرده و پیگیری می‌کند تا پول در سر جای خود بنشیند و هزینه اضافه نشود.

وی در ادامه یادآور شد: به نظر من، شیوه برخورد با حوادث در کشور ما، به بازنگری نیاز دارد و مجلس هم باید مراقبت بیشتری داشته باشد و با ورود بموقع از هدر رفتن سرمایه‌ها جلوگیری کند، چون بار‌ها شده که ما اعتباراتی برای منطقه‌ای در نظر گرفته ایم، ولی زمانی که به شهرستان مراجعه می‌شود، می‌بینیم پولی به دست خسارت دیده اصلی نرسیده است. معمولا این گونه است که ما یک چیز کلی را در مجلس تصویب می‌کنیم، ولی به جای اینکه اعتبارات به محل خسارت اختصاص داه شود، از جا‌های دیگر سر درمی آورد. به نظر من، باید تعریف دقیقی از خسارات و میزان آن داشته باشیم و برآورد‌هایی که می‌شود، اختصاصی و جزئی باشد تا اعتبار آن تأمین شود.

وی گفت: اینکه گفته می‌شود، ۲۴ استان درگیر سیل بوده، درست نیست. واقعیت این است که در ۲۴ استان بارندگی داشتیم؛ اما چهار استان با سیل مواجه شده است. در این استان‌ها هم کل استان آسیب ندیده و چند شهر در هر استان دچار خسارت شده است.
گویا رقابتی میان وزرا برای گرفتن اعتبار به بهانه سیل ایجاد شده که همین خود باعث آسیب زیاد به کشور می شود.

برخی وزرا با بزرگ نمایی سیل به دنبال افزایش اعتبارات وزارت خانه‌های خود هستند؛ بنابراین، این تفکر اعضای هیأت دولت، تفکری اشتباه است و مجلس نباید بر پایه این برآورد‌های کلی اعتباری به دولت بدهد. باید گفت، اعتبارات ما اندک است و بودجه سال ۹۸ بسته شده، ولی قرار است بخشی از اعتبارات از صندوق توسعه ملی پرداخت شود، حال آنکه خود این صندوق هم به دلیل برداشت ۲.۵ میلیارد دلار از آن با کمبود اعتبار روبه روست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
گدایان ثروتمند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
سلام
با آگاهی و شناخت کامل و تعهد اخلاقی می گویم: بسیاری از براوردها در مورد خسارت سیل به کشاورزی اشتباه است و در عدد 4 ضرب شده اند. دولت باید در ارزیابی خسارت از دانشگاه ها استفاده می کرد، نه از کارشناسان دستگاه ها. خسارت خیلی کمتر از این چیزی است که گفته می شود به ویژه در بخش کشاورزی.
متخصص کشاورزی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
خسارت ها صرفا در بخش کشاورزی خلاصه نمی شود. البته این نظر به معنی رد فرمایش جناب عالی نیست. دولت از تمامی دست اندرکاران برای ارزیابی دقیق میزان خسارت ها باید استفاده نماید.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
اقای نماینده محترم .
مگر انها د ر یک جلسه کنار هم نمی شیند .مگر اینها با هم مذاکره نمیکند وقتی وزیر صنع می شود وزیر رفاء پس اینها از هزینه خود که هیچ از اعتبارات دیگر وزارت ها هم خبر دارد.
در ثانی مگر ما مسلمان نیستیم . این موارد در شان یک مملکت امام زمانی نیست و نخواهد بود .
کمی تفکر تمام مشکلات را حل خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
اگه ته بودجه چیزی ماند به مردم نیم نگاهی داشته باشید.

میدونم نمی ماند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
دارن از آب گل آلود ماهی میگیرن
ناشناس
|
Sweden
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
چند استان را آب برده آنوقت می گویید وزرا خسارات را زیادی بزرگ کرده اند ؟ معلوم است سرنوشت و زندگی مردم اصلا برای شما ارزشی ندارد بزودی که آب ها از آسیاب افتاد بکلی مردم بویژه روستاییان فراموش خواهند شد.
پاسخ ها
حسن
| United States of America |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
مردمان سیل زده، عزیر همه ملت هستند. بحث اینه که عدهای می خوان به بهانه سیل زده ها بودجه برای خودشون بگیرند نه مردم سیل زده.
زینال بندری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
بودجه و منابع مملکت را تبدیل به گوشت قربانی نکنید تنها یک وزارت خانه یا ستاد مسوولیت این کار را بر عهده گیرد و هر گونه پرداخت خسارت یا کمک به صورت دقیق و هدفمند انجام گیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
هزار بار این موضوع رو تو این کامنت ها نوشتم ولی تو امانت دار خوبی نیستی تابناک چون هیچکدومو منتشر نکردی!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
بنده در امورمالی یکی از همین و ارت خانه کار می کنم الان هزینه خسارت همچی را سه لا پهن لا حساب می کنند که اگر به فرض محال به اندازه هزینه واقعی اش اعتبار دادن نیمی از آن را در امور دیگر هزینه کنند و بعد بگویند چون به میزان درخواستی تخصیص داده نشده همه ناتوانی های مدیریتیشان را توجیه کنند .
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
آینده نشان خواهد داد که این تعویق تاریخ کنکور ارشد به نفع هموطنان سیل زده هستش یا به نفع عده‌ای فرصت طلب که خودشان را جای اون عزیزان جا زده‌اند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟