آمار فارغ ‌التحصیلان بیکار بین ۱۷ تا ۴۰ درصد است

کد خبر: ۸۹۲۹۰۶
|
۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴ 19 April 2019
|
2915 بازدید

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره حذف رشته‌های بدون بازار کار گفت: بعضی از رشته‌هایی که اقبال نداشته‌اند با درخواست خود دانشگاه‌ها حذف شدند.

به گزارش ایلنا، مجتبی شریعتی نیاسر (معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) با اشاره به حذف رشته‌هایی که بازار کار ندارند و این که چرا وزارت علوم بعد از سال‌ها جذب دانشجویان در این زمینه حالا به فکر حذف رشته‌های بدون اشتغال افتاده است، گفت: جمعیت فارغ‌التحصیلان بیکار ما به تناسب اینکه در چه مقطع و در چه رشته‌ای درس می‌‎خوانند بین ۱۷ تا ۴۰ درصد است.

وی ادامه داد: چند سالی است که مسئله حذف رشته‌های بدون بازار کار مطرح شده است و طبق استخراجی که از آمارهای سازمان سنجش انجام داده‌ایم، متوجه شدیم برخی از رشته‌ها اصلا اقبال ندارند و به همین دلیل این رشته‌ها را به تناسب محل و دانشگاهی که مجری آن است، شناسایی می‌کنیم و رشته‌محل‌هایی که مورد اقبال واقع شدند را جایگزین و یا ظرفیت آن رشته ها را صفر خواهیم کرد، البته تا زمانی که احساس کنیم جامعه به آنها نیاز ندارد. به این ترتیب شمار فارغ‌التحصیلان را مهار می‌کنیم.

شریعتی‌نیاسر درباره آینده شغلی برخی از رشته‌ها گفت: اینطور نیست که ما بگوییم فلان رشته اصلا آینده شغلی ندارد، همه رشته‌ها آینده شغلی دارند ولی تناسب بازار در اینجا مطرح است. از نظر ما هیچ رشته‌ای عدم تناسب شغلی ندارد، ولی باید ظرفیت بازار را به نسبت رشته بررسی کرد. فی‌النفسه نمی‌توان گفت فلان رشته به درد نمی‌خورد، خیلی از دانشگاه‌های سطح یک ما رشته‌هایی که شاید بازار کار اندکی داشته باشند را برای حرکت در مرزهای دانش دایر می‌کنند که ما نیز از آنها حمایت می‌کنیم؛ به هر حال باید سطح دانش دانشجویان بالا برود و ما در همین رشته‌ها هرگز ظرفیت خالی در دانشگاه‌های سطح یک نداشته‌ایم.

وی با تاکید بر مهار ظرفیت فارغ‌التحصیلان گفت: نکته مهم اینجاست که ما فقط باید بتوانیم یک مقدار ظرفیت‌هایمان را مهار کنیم، همچنین میان مراکز دانشگاهی یک هم‌افزایی ایجاد کنیم تا دانشجویانی که در دانشگاه‌ها پذیرش می‌شوند، متناسب با نیاز منطقه خودشان و متناسب با ظرفیتی که آن واحد دانشگاهی دارند ورود پیدا کنند و نه بیشتر.

معاون آموزشی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که آیا حذف این رشته‌ها آغاز شده است؟ گفت: بعضی از رشته‌هایی که اقبال نداشته‌اند با درخواست خود دانشگاه‌ها حذف شدند، ولی ما یک سیاست ساماندهی را نیز دنبال می‌کنیم که به دانشگاه‌ها اعلام خواهیم کرد تا رشته‌های بدون بازار کار را حذف کنند، ولی فعلا ارزیابی‌هایمان را به دانشگاه‌ها اعلام نکردیم. همچنین از سوی دانشگاه‌ها مورادی را داشته‌ایم که گفته‌اند فلان رشته اقبال ندارد و دیگر به ما ظرفیت پذیرش در این رشته را ندهید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟