به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۳۱ فروردین ۱۳۰۸، حاج میرزاکاشف السلطنه اولین واردکننده چای و انتقال دهنده تکنیک و روش چایکاری در ایران بر اثر یک سانحه رانندگی در بوشهر جان خود را از دست داد.
۳۱ فروردین ۱۳۲۲، وزارت دارایی با پیشنهاد بانک ملی ایران، مبنی بر انعقاد قرارداد چاپ اسکناس با کمپانی برادیروی ویلکینسن موافقت کرد.
۳۱ فروردین ۱۳۶۱، اساسنامه بنیاد شهید در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
۳۱ فروردین ۱۳۸۹، بهبهانی وزیر راه از طرح خروج تدریجی توپولوفها از ناوگان هوایی کشور خبر داد.
۳۱ فروردین ۱۳۹۰، ستاد هدفمندی یارانهها در اطلاعیهای اعلام کرد: از اردیبهشت، یارانه نان از ۴۰۰۰۰ ریال در ماه برای هر نفر به ۵۰،۰۰۰ ریال افزایش مییابد.
۳۱ فروردین ۱۳۹۱، مقامات سوئیس اعلام کردند که دولت این کشور تحریمهای مالی علیه ایران را از طریق توقیف سرمایههای ۱۱ شرکت و شخص ایرانی افزایش داده، اما تصمیم گرفته است بانک مرکزی ایران را تحریم نکند.
۳۱ فروردین ۱۳۹۳، علی طیب نیا وزیر اقتصاد اعلام کرد با توجه به سرعت کاهش تورم، رشد نرخ سود بانکی نیز در آینده متوقف خواهد شد.
۳۱ فروردین ۱۳۹۴، رئیسکل بانک مرکزی در آخرین روز سفر خود به آمریکا جهت شرکت در اجلاس بهاره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی با خانم لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول ملاقات کرد. در این جلسه رئیسکل بانک مرکزی توضیحاتی در مورد دستاوردهای اقتصادی از جمله خروج از رکود تورمی و افزایش رشد اقتصادی، کاهش نرخ تورم و آرامش و ثبات در اقتصاد طی یک سال اخیر را ارائه کرد و این امر را نتیجه اعمال سیاستهای درست، هماهنگی بین اعضای هیات دولت و حمایتهای رئیسجمهور عنوان کرد. او در ادامه اظهار کرد که در حال حاضر آرامش به بازار ارز بازگشته و انتظارات مثبت نسبت به آینده تقویت شده است.
۳۱ فروردین ۱۳۹۵، روزنامه وال استریت ژورنال از بروکسل خبر داد که اتحادیه اروپا در ماه مه (اردیبهشت/ خرداد) کارشناسان امنیت پرواز خود را به ایران اعزام میکند تا ایران ایر را از لیست سیاه هواپیماییهای ناامن خارج کند. وال استریت ژورنال به نقل از جاکوب آداموویچ سخنگوی کمیسیون اروپا (بازوی اجرایی اتحادیه اروپا) خبر داد که در سال ۲۰۱۰ ایران ایر به دلیل نگرانیهایی در مورد امنیت هواپیماهایش در لیست سیاه این اتحادیه قرار گرفت. با این حال ۱۲ هواپیمای ایرانایر از این تحریم مستثنی شدند و این شرکت توانست برخی پروازهای اروپایی خود را ادامه دهد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد