فتاوای آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره) در مورد اموال گمشده

فتاوای آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره) در مورد اموال گمشده
کد خبر: ۸۹۳۴۶۸
|
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۶ 21 April 2019
|
4448 بازدید

فتاوای آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره)
سؤال1245: - چيزى كه پيدا مى‌شود، در روزگار ما چگونه بايد تلاش كرد تا به دست صاحب آن برسد؟

جواب: باسمه تعالى؛ در صورتى كه علامتى داشته باشد و احتمال داده شود كه با تعريف صاحبش را پيدا كنند، تعريف لازم است، مگر چيزهاى كم‌ارزشى كه اگر گم شود يا جا بماند در جايى، صاحبش از آن اعراض مى‌كند، مثل قوطى كبريت يا مداد و امثال آن كه در اين صورت، تعريف لازم نيست؛ و در مواردى كه تعريف لازم است، بايد در جاهايى كه گمشده‌ها را اعلام مى‌كنند و افرادى كه مالشان گم شده به آنجا رجوع مى‌كنند، اعلام شود، و لو بواسطۀ نصب اعلاميه، و الله العالم.

سؤال1246: كوپنى پيدا شده، وظيفه چيست؟

جواب: باسمه تعالى؛ بايد از طرف صاحبش به فقير صدقه بدهد، و اگر خوف آن باشد كه تا به دست فقير برسد و فقير از آن استفاده كند، كوپن باطل شود، آن را بفروشد يا خودش كوپن را بردارد و قيمت آن را به فقير صدقه بدهد، و الله العالم.

سؤال1247: قرآنى را در يكى از پاركها پيدا كردم و آن را برداشتم، لطفاً بفرماييد تكليفم نسبت به آن چيست؟

جواب: باسمه تعالى؛ اگر از پيدا كردن صاحبش مأيوسيد، آن را به فقيرى كه احتياج به قرآن دارد، از طرف صاحبش صدقه بدهيد، و الله العالم.

سؤال1248: در ميان اتوبوسها و خودروهاى مسافربرى و چايخانه‌ها و مهمان‌پذيرها و غيره اگر چيزى پيدا شود، حكم لقطه را دارد؟

جواب: باسمه تعالى؛ حكم مال مجهول المالك را دارد، در صورتى كه صاحب مال، آن را جا گذاشته باشد، مثل كيف دستى و بغچۀ لباس، و اگر از دست شخص افتاده باشد، حكم لقطه را دارد، و الله العالم.

ج2:

سؤال1184 -اگر مالى مثل ژاكت يا پيراهن دست دوم پيدا كنى و دنبال صاحب آن بگردى و او را نيابى و اين ژاكت يا پيراهن نيز به فروش نرسد كه پول حاصل از فروش آن در صندوق صدقه ريخته شود، آيا مى‌توانيم با اين لباس يا پيراهن نماز بخوانيم؟

جواب:بسمه تعالى -در صورتى كه مأيوس بشود از پيدا كردن صاحب آن يا يك سال از پيدا كردن چيز بگذرد و اعلام كرده و صاحبش پيدا نشده است، در اين صورت قيمت آن را به فقير مؤمن صدقه مى‌دهد و آن را براى خودش برمى‌دارد، و در اين صورت نماز خواندن در آن مانعى ندارد، و اللّه العالم.

سؤال1185 -اينكه گفته شده اگر گمشده كمتر از يك درهم ارزش داشته باشد مى‌توان آن را با قصد تمليك صاحب شد، حال اگر اميد پيدا كردن صاحبش بسيار بود، باز مى‌توان آن را براى خويش تملّك نمود يا خير؟

جواب:بسمه تعالى -در فرض مزبور تملّك مانعى ندارد، و اللّه العالم

سؤال1186 -من يك سال قبل نوار كاستى پيدا كردم و تلاشى در پيدا كردن صاحب آن نكردم، الآن پشيمان هستم و امكان پيدا كردن صاحب آن الآن وجود ندارد، قيمت آن در بيرون 600 تومان است، من الآن چه وظيفه‌اى بر گردن دارم؟

جواب:بسمه تعالى -در فرض سؤال كه فعلا امكان پيدا كردن صاحب آن موجود نيست پول آن را به فقير صدقه بدهيد، و اللّه العالم.

سؤال1187 -اگر شخصى صد هزار تومان از شخصى بستانكار است يك قطعه چك به او مى‌دهد تا از بانك وصول كند ولى او چك را گم مى‌كند و شخص ثالثى چك را پيدا كرده و پولش را از بانك دريافت مى‌كند، حكمش را بيان فرماييد.

جواب:بسمه تعالى -اگر گيرندۀ چك در حفظ آن كوتاهى كرده ذمّۀ بدهكار برىء مى‌شود، و اللّه العالم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟