جشنواره بینالملل دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران با حضور روسای دو دانشگاه و مشارکت دانشجویان خارجی از ۵۲ کشور جهان افتتاح شد.
به گزارش مهر، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، جشنواره بینالمللی دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران از امروز دوم اردیبهشت ماه در پردیس دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.
این جشنواره تا چهارم اردیبهشتماه میزبان دانشجویان بینالملل دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران است و دانشجویان دستاوردهای علمی و فرهنگی کشورهای خود را در نمایشگاه جشنواره به نمایش گذاشتهاند.
توریسم سلامت و ایجاد شعبه بین الملل دانشگاه در کشورهای دیگر
دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از بازدید از نمایشگاه بینالمللی، دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران را از سرمایههای ملی کشور دانست و گفت: این دو دانشگاه سالهاست که در حوزه بینالمللی فعالیتهای گستردهای را آغاز کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تعداد دانشجویان بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران ۹۵۰ دانشجو از ۴۶ کشور جهان هستند که این دانشجویان اغلب در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری مشغول به تحصیل هستند.
کریمی با اشاره به اقدامات گسترده دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه توریسم سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزون بر فعالیت بینالمللی در عرصه آموزش و پژوهش، خدمات بهداشتی و درمانی را نیز بهویژه به کشورهای همسایه ارائه میدهد. در حال حاضر شمار زیادی از بیماران کشورهای مجاور برای درمانهای پیچیده خود به این دانشگاه مراجعه میکنند.
وی تأسیس شعبه دانشگاه در کشورهای مجاور را از دیگر برنامههای بینالمللی سازی دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران برای ایجاد شعبه بینالمللی در کشورهای مجاور اقدامات بسیاری را آغاز کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: امیدواریم در سالهای آینده افزون بر ۲ هزار دانشجو در دانشگاه و توسعه ارتباطات بینالمللی در کشورهای مجاور، شعبههایی از دانشگاه در کشورهای دیگر نیز ایجاد شود. به این منظور با وزرای علوم و بهداشت عراق در حال مذاکره هستیم و امیدواریم بهزودی این مذاکرات به نتیجه برسد و شعبهای از دانشگاه در این کشور تأسیس شود.
کریمی برپایی نمایشگاه بینالمللی مشترک دو دانشگاه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این دو دانشگاه دارای بنیان و ریشه مشترکی هستند؛ پیشینه آنها به ۱۷۰ سال پیش همزمان با تأسیس دارالفنون توسط امیرکبیر بازمیگردد. امیدواریم با برپایی این نمایشگاه هدف دو دانشگاه که شناساندن این تاریخ به دنیا و کشورهای همسایه و جذب دانشجوی بینالمللی است محقق شود.
عضویت در اتحادیهها و افزایش مبادلات علمی
همچنین دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران نیز در افتتاحیه این جشنواره، یکی از اهداف دانشگاهها را افزایش شمار دانشجویان خارجی دانست و گفت: اعزام و پذیرش دانشجو جز برنامههای قطعی دانشگاه است. این اقدام به تعاملات علمی، توسعه علمی کشورها و دیپلماسی علمی کمک میکند و امیدواریم دانشگاه تهران سفیرانی را در همه دنیا داشته باشد.
رئیس دانشگاه تهران، شرکت در اتحادیهها و افزایش مبادلات علمی را از دیگر سیاستهای دانشگاه تهران در معرفی بهتر این دانشگاه به جهانیان دانست و گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه ارتباطات بینالمللی بین دانشگاههای خارجی و ایرانی افزایشیافته است. در دانشگاه تهران نیز هیئتهای متعددی شیوههای مختلف همکاریهای بینالمللی را طراحی کردهاند.
نیلی احمدآبادی، از ارائه برنامههای آموزشی به زبان غیرفارسی خبر داد و گفت: ارائه برنامههای آموزشی به زبان غیرفارسی در دستور کار دانشگاه تهران قرار دارد. ما فکر میکنیم دانشجوی خارجی که وارد ایران میشود در حین تحصیل، زبان فارسی را نیز یاد میگیرد و با ادبیات ایران آشنا میشود. لذا اینکه به آنان بگوییم ابتدا زبان فارسی یاد بگیرید و بعد وارد دورهها شوند باعث ایجاد محدودیت میشود؛ درنتیجه ما هر دو روش را اجرا میکنیم و امسال تعدادی از برنامههای دانشگاه تهران را به زبان انگلیسی ارائه میدهیم.
رئیس دانشگاه تهران، همکاری این دانشگاه با دانشگاه علوم پزشکی تهران را در توسعه همکاریهای بینالمللی و جذب بیشتر دانشجویان خارجی مؤثر دانست.
نمایشگاه جشنواره بین الملل دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران با ۶۰ غرفه از دوم تا چهارم اردیبهشتماه در محوطه اصلی دانشگاه تهران برپاست.