نخست وزیر پاکستان گفت: تحریم ها به ایران کمک کرده است خودکفا شود؛ پاکستان نیز می خواهد در 15 سال آینده اقتصاد خود را بازسازی کند.
به گزارش ایرنا، «عمران خان» روز (یکشنبه) به ایران سفر کرد و روز دوشنبه در تهران مورد استقبال رسمی رئیس جمهوری کشورمان قرار گرفت.
وی همچنین امروز در یک نشست اقتصادی با حضور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و نمایندگان بخش خصوصی ایران شرکت کرد.
عمران خان در این نشست با اشاره به تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران تصریح کرد: اکنون زمان این است که راه هایی برای گسترش روابط تجاری پیدا کنیم.
وی با اشاره به کشورهای موفق در جنوب آسیای شرقی گفت: این کشورها روابط تجاری دوجانبه موفقی با همسایگان خود دارند اما ایران، هند، پاکستان و افغانستان تجارت بالایی با یکدیگر ندارند.
عمران خان تاکید کرد «تجارت هرچه بیشتر باشد، روابط قوی تر می شود».
نخست وزیر پاکستان یادآوری کرد: آلمان و ژاپن در جنگ جهانی دوم میلیون ها نفر را به قتل رساندند اما اکنون شرکت های تجاری مشترکی دارند.
وی ادامه داد: ایران و پاکستان نسبت به دیگر کشورها روابط بهتری دارند، دوستی آنها فراز و نشیب هایی داشته اما هیچگاه دشمنی نداشته اند.
به گفته وی، 10 درصد برنج وارداتی مورد نیاز ایران از پاکستان تامین می شود که می توان این میزان را افزایش داد.
وی اطمینان خاطر داد که به عنوان نخست وزیر پاکستان از هیچ تلاشی برای گسترش روابط ایران و پاکستان دریغ نمی کند.
** پاکستان در بخش گاز به کمک ایران نیاز دارد
در این دیدار دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در حوزه نفت گفت: ایران ۱۰۴ مگاوات برق به پاکستان انتقال می دهد اما زیرساخت های افزایش این میزان هنوز وجود ندارد.
«ندیم بابر» افزود: ۱۰ سال پیش برای ساخت خط لوله گاز توافقنامه ای بین ایران و پاکستان امضا شد که به دلیل تحریم ها هنوز اجرایی نشده است.
بابر بر ضعف صنعت گاز در پاکستان تاکید کرد و ادامه داد: در تلاشیم بدون نقض تحریم ها و با رعایت سازوکار حقوقی، از ایران گاز دریافت کنیم.
به گفته وی، پاکستان به گاز مایع (ال.پی.جی) نیاز فوری دارد که حدود ۳۰ درصد نیاز خود به گاز را از طریق خطوط گاز و ۱۵ تا ۲۰ درصد دیگر را با استفاده از ال.پی.جی پاسخ می دهد.
این مقام تاکید کرد «نمیتوانیم اتصال خط لوله را ارتقا دهیم».
وی از برنامه پاکستان برای برگزاری معاملات تهاتری ال.پی.جی خبر داد.
بابر همچنین تاکید کرد برخی محصولات نفتی به صورت غیررسمی وارد پاکستان می شود که باید ساختار قانونی پیدا کند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان امروز در بیانیه ای مشترک نهادها و وزارتخانههای ذیربط خود را مکلف کردند تا سازوکارهای لازم را برای افزایش حداکثری فعالیتهای پولی، اقتصادی و بازرگانی فراهم کنند.
2 طرف همچنین مقرر کردند به منظور رایزنی درباره این موضوع ها، نیمه دوم سال 1398 بیست و یکمین دور مذاکرات کمیته مشترک اقتصادی را در پاکستان برگزار کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.