در چند سال اخیر، همواره گزارشهای زیادی در رابطه با ارتباط اسرائیل و گروههای تروریستی در سوریه منتشر شده است؛ گزارشهایی که معمولا با سکوت و گاه تأیید مقامات اسرائیلی همراه بوده است.
به گزارش «تابناک»؛ در این میان، آنچه مشخص است، اینکه اسرائیل از وجود و حضور گروههای تروریستی در سوریه نفع میبرد و در همین راستا حمایتهای پنهانی زیادی از این گروهها و به ویژه داعش شده است.
این در حالی است که مقامات صهیونیست، مدعی مبارزه با داعش بوده و خود را یکی از بازیگران مؤثر در مبارزه با داعش معرفی کرده اند.
با این حال، مقامات و رسانه های اسرائیلی در مواقعی خواسته یا ناخواسته از لزوم زنده ماندن داعش و سایر گروه های ترروریستی سخن گفته اند.
در همین رابطه، روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» در مطلبی با تیتر « داعش هنوز زنده است؛ خبر خوبی برای اسرائیل»، با حملات تروریستی اخیر در سریلانکا از سوی داعش پرداخت و نوشت: داعش این هفته اثبات کرد، هنوز زنده است. همزمان به حملات ویرانگر داعش در سریلانکا، گزارش ها حاکی از آن است که داعش در سوریه و عراق حیات خود را احیا کرده است. این خبر بدی برای اسرائیل نیست.
داعش صرفا یک سازمان نیست، بلکه یک ایده و ایدئولوژی است که برای بسیاری جذاب است. واضح است که زیرساخت های داعش در عراق و سوریه از بین رفته، ولی بدون تردید ایدئولوژی و تفکر داعش را نمی توان با بمب از بین برد.
بیشتر بخوانید
حملات تروریستی هفته گذشته در سریلانکا نیز نشان داد که داعش هنوز زنده است و به راحتی نمی توان آن را از بین برد. این بزرگترین و خشن ترین حمله تروریستی سازماندهی شده از سوی داعش از سال 2015 تاکنون بود.
داعش اخیرا توانسته حملاتی را در شمال عراق و شرق سوریه راه اندازی کند. گزارش ها حاکی از آن است که ارتش سوریه در حال مبارزه با داعش در شهر تدمر است و یک تحلیلگر آمریکایی مرکز مطالعات جنگ نیز به احیای داعش در مناطقی از عراق و سوریه اشاره کرده است.
داعش شانس کمی برای ایجاد یک نهاد سیاسی دارد. با این حال، داعش همچنان طرح هایی را برای آزار دادن بشار اسد و متحدانش اجرا می کند. حضور داعش در عراق و سوریه برای اخلال در محور شیعه به رهبری ایران از اهمیت راهبردی برای اسرائیل برخوردار است و مانع از گسترش هلال شیعی به سوی مدیترانه می شود.
ظهور داعش و عدم تمایل جهان برای برخورد با آن از جمله عواملی بود که اوباما را برای تعامل با ایران متقاعد کرد. در واقع، اوباما ایران را یک شریک برای مبارزه با داعش در نظر داشت؛ اما اسرائیل و ترامپ اکنون خوشحال می شوند یک بار دیگر ایران را مشغول مبارزه با داعش ببینند؛ با این تفاوت که نباید نگران همکاری ترامپ برای مبارزه مجدد با داعش بود.
چندی پیش نیز مرکز اطلاعات تروریستی و اطلاعاتی اسرائیل در گزارشی با تیتر «همگرایی موقت» بین منافع این رژیم و گروه داعش در سوریه بر سر مبارزه با حضور ایران سخن گفته است.