اصولگرایان با چه سازوکاری وارد انتخابات می‌شوند؟

کد خبر: ۸۹۵۹۰۵
|
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۶ 01 May 2019
|
3520 بازدید
اظهارنظر‌ها و مصاحبه‌ها هر روز بیشتر رنگ و بوی انتخاباتی می‌گیرد و تعجب هم ندارد. کمتر از یک سال تا انتخابات مجلس باقی است و هر یک از جریان‌های سیاسی رویای کسب اکثریت کرسی‌ها را در سر می‌بافد. تحقق این رویا نیز مقدور نیست اگر از حالا برنامه‌ریزی نکرده و ساز و کار مناسب را نیابند.

به گزارش «آزادی»، اصلاح طلبان هنوز بر سر دوراهی مشارکت یا عدم مشارکت مانده و از مشارکت مشروط می‌گویند. تکلیف رقیب، اما معلوم است. اصولگرایان با چالش فیلتر‌های نظارتی مواجه نیستند و می‌خواهد به هر ترتیب که شده، پیروز میدان باشد. می‌دانند که تنها راهشان ایجاد وحدت درون جریانی است، اما مثل همیشه درباره سازوکاری که این وحدت را ایجاد کند، اختلاف نظر دارند. رفتن ابراهیم ریسی به قوه قضاییه تکلیف شورای وحدت که با محوریت وی تشکیل شده بود و از مدت‌ها قبل جلسات هفتگی برگزار می‌کرد را روشن کرده است. حذف این رقیب، اما به معنی هموار شدن مسیر برای جمنا نیست. جبهه مردمی نیرو‌های انقلاب ناکامی‌هایی در کارنامه دارد که از مقبولیت آن در درون جریان اصولگرایی می‌کاهد. طیف‌های مختلفی از اصولگرایان زیر چتر جمنا قرار نمی‌گیرند و از حالا ساز ناکوک می‌زنند. مثلا جبهه پایداری که در آخرین کنش رسمی خود اعلام کرده بود احتمالا فهرست مستقلی در انتخابات ارائه می‌کند. پایداری‌چی‌ها تنها مخالفان جمنا نیستند.

به عنوان مثال ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین اخیرا گفته بود: «اینکه برخی‌ها بخواهند بردار بزرگتری کنند و برخی فکر کنند مثل دوره‌های گذشته محور تصمیم‌گیری شوند و در جمنا دور هم جمع شدند و اینطور ضربه زدند این‌ها جواب نمی‌دهد و ما در گذشته هم نتوانستیم نتیجه بگیریم. کسانی که سال‌های گذشته مهندسی می‌کردند اجازه دهند دیگران وارد میدان شوند.»

برخی دیگر از فعالان سیاسی اصولگرا نیز به جای اعلام مخالفت‌های صریح با جمنا به دنبال سازوکار جایگزین رفته‌اند. مثلا سیدکمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری معتقد است که جامعتین ظرفیت لازم برای ایجاد وحدت را دارد.

او در گفتگو با «آزادی» گفت: «وزارت کشور در حال آماده شدن برای انتخابات است و احزاب فعلا به صورت درون گروهی موضوع انتخابات را بررسی می‌کنند. هنوز حالت بیرونی ندارد و درست هم نیست که ۱۰ ماه قبل از انتخابات فضا را انتخاباتی کنیم، اما به هر حال احزاب وظیفه دارند که به این موضوع بپردازند، چون انتخابات بهار احزاب است».

وی افزود: «اصولگرایان چه در قالب جمنا یا ساز و کار‌های دیگر تنها یک رویکرد دارند و آن هم این است که به انسجام و همگرایی این جریان کمک کنند. سابقه نشان داده که هر وقت انسجام نبوده به نتیجه خوبی نرسیده‌اند لذا ضروری است که از حالا به این مساله توجه کنند».

سجادی در تشریح ظرفیت‌های جریان اصولگرا برای ایجاد وحدت، گفت: «در میان اصولگرایان گروه‌های مرجعی مثل جامعه روحانیت مبارز و ... وجود دارند که ظریف به انسجام رساندن اصولگرایان را دارند. به ویژه اینکه جامعه روحانیت مبارزه به تدریج در حال ایجاد یک ساختار حزبی است و می‌خواهد در استان‌ها نیز فعال شود. انتظار هم می‌رود که به عنوان یک گروه مرجع در زمینه ایجاد وحدت نقش آفرین باشد.»

وی با تاکید بر اینکه جبهه پیروان خط امام و رهبری تلاش می‌کند به همگرایی سایر اصولگرایان کمک کند، گفت: «در شهر‌های بزرگ مثل تهران مردم نمی‌توانند هزار کاندید را بررسی کنند و ناگزیر هستند که به فهرست‌ها اعتماد کنند. تلاش اصولگرایان این است که در نهایت به یک لیست اصلی و مشترک برسند».

سخنگوی جبهه پیروان در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگریان از کار تشکیلاتی در قالب جمنا و شورای وحدت گذشته به شیوه‌های قدیمی شیخوخیت باز می‌گردند؟ گفت: «من به عنوان یک جامعه شناس سیاسی که این رشته را درس می‌دهد معتقدم که اگر جامعتین فعال شود و به میدان آید، اکثریت اصولگرایان از آن‌ها حرف شنوی خواهند داشت و ایده آل و خواست غالب اصولگرایان این است که به همگرایی برسیم.»

وی با اشاره به اینکه «وحدت به معنای فلسفی اصلا عملی نیست و نوعی ائتلاف مورد نظر است» گفت: «جامعتین ظرفیت ایجاد چنین اعتلافی را دارد. اقداماتی نیز در این راستا آغاز شده و تاکنون سه جلسه جامعه روحانیت مبارز با دبیران کل احزاب اصولگرا حول همین محور برگزار شده است. به نظر من اگر فکر و همت بیشتر باشد، حتما این وحدت محقق می‌شود.»

سجادی درباره اینکه آیا همه طیف‌ها خصوصا طرفداران جمنا به وحدت حول محور جامعتین رضایت خواهند دارد یا خیر؟ گفت: «جمنا یا سایر ساختار‌ها به تنهایی نمی‌توانند کاری انجام دهند. این‌ها در صورتی به نتیجه می‌رسند که به مثابه یک چتر بزرگ عمل کرده و همه اصولگریان را را جمع کنند. درست است که جمنا به فعالیت خود ادامه می‌دهند، اما در نهایت آنچه از دوستان میشنویم. این است که همه به ایجاد وحدت فکر می‌کنند».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟