درنگاه مدیر عامل بیمه معلم:

از حادثه تلخ سیل تا توسعه فرهنگ بیمه در کشور

کد خبر: ۸۹۵۹۷۵
|
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱ 01 May 2019
|
4045 بازدید
سال ۹۸ با وقوع سیلی گسترده در استان‌های مختلف کشور و برجا ماندن خرابی‌های بسیار آغاز شد که بنابر گفته وزیر محترم کشور، برآورد خسارت سیل بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان است.

متاسفانه با توجه به حجم گسترده سیل، تنها ده درصد از خسارات مزبور تحت پوشش بیمه بوده به طوری‌که بنابر آمار رسمی بین ۵ تا ۷ درصد واحد‌های مسکونی در کشور از پوشش بیمه حوادث طبیعی برخوردار هستند و تنها یک پنجم زمین‌های کشاورزی تحت پوشش بیمه هستند.

از سوی دیگر قسمت اعظم راه‌های کشور در این حادثه دچار خسارات قابل توجهی شده‌اند که اغلب از پوشش بیمه برخوردار نبوده‌اند.

در این راستا به نظر می‌رسد سیل فروردین ۹۸ نکات قابل ملاحظه‌ای برای صنعت بیمه و دولتمردان داشت که باید راهکار‌های عملیاتی برای آن اندیشیده شود.

در این زمینه توسعه فرهنگ بیمه در میان اقشار مختلف جامعه از راهکار‌های زیر بنایی است که صنعت بیمه باید در این مسیر بیش از گذشته تلاش کند.

خوشبختانه با سیاست‌های رئیس کل محترم بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت گسترش چتر بیمه‌ای در جامعه، این مهم می‌تواند با خرد جمعی بیمه‌گران تحقق یابد و در این زمینه علاوه بر اینکه شرکت‌های بیمه لازم است بسته‌های مختلف آموزشی برای بیمه گزاران خود تدوین و ارائه کنند، سندیکای بیمه‌گران ایران نیز می‌تواند محلی برای تضارب آرای جهت یافتن راهکاری برای توسعه بیمه باشد.

بدون شک افزایش کیک بیمه نه تنها به سود بیمه‌گران خواهد بود که سبب پررنگ شدن نقش بیمه در حل چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور می‌شود و چه بسا با افزایش پوشش بیمه‌ای، از بار مالی دولت جهت جبران خسارت بلایای طبیعی خواهد کاست و این امر خود بر نقش بی بدیل صنعت بیمه در توسعه اجتماعی و اقتصادی صحه خواهد گذاشت.

نکته قابل توجه دیگر آن است که شبکه فروش از آنجا که سفیران و مبلغان محصولات بیمه‌ای هستند می‌توانند نقش بسزایی در توسعه فرهنگ بیمه داشته باشند در این راستا آموزش شبکه فروش توسط بیمه‌گران می‌تواند در فروش آگاهانه محصولات بیمه‌ای اثرگذار باشد.

اما سیل امسال اگر چه شوکی نوروزی بر کشور و صنعت بیمه وارد آورد، اما پیامد آن درس‌های بزرگی برای صنعت بیمه داشت که مهمترین آن ضرورت مدیریت و ارزیابی ریسک توسط شرکت‌های بیمه است.

رخداد امسال نشان داد، ایجاد کمیته‌های ریسک و درگیر شدن هیات مدیره و بدنه اجرایی شرکت‌های بیمه با ارزیابی بهینه ریسک‌های مختلف بسیار ضرورت دارد چرا که سنجش و ارزیابی ریسک‌های مختلف می‌تواند بر روی میزان حق بیمه و در نهایت خسارت پرداختی اثر گذار باشد.

از طرف دیگر به دلیل اینکه ایران جزو ده کشور بلاخیز جهان است ارتباط مستمر نهاد‌های بیمه‌ای با مراکز مختلف از جمله شهرداری‌ها، مراکز نظام مهندسی، وزارت راه و. باید تنگاتنگ باشد چرا که ایجاد سازه‌های شهری و روستایی در نقاط مختلف ایران با در نظر گرفتن تنوع اقلیمی می‌تواند در تقسیم بندی ریسک‌ها و در نهایت پوشش‌های بیمه‌ای و نرخ آن دخیل باشد.

ایجاد صندوق حوادث طبیعی که سال‌ها از پیشنهاد ایجاد آن می‌گذرد از جمله راهکار‌هایی است که وقوع سیل اخیر بر ضرورت ایجاد ان صحه نهاد که امیدواریم با پیگیری‌های مستمر بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و همراهی دولت محترم، جامه عمل بدان پوشانده شود.

باید تاکید کرد ضرورت اتخاذ پوشش‌های اتکایی مناسب، درس بزرگ دیگری است که رخداد‌های طبیعی اخیر برای صنعت بیمه به همراه آورد.

با توجه به آنچه گذشت، صنعت بیمه همیشه در رخداد‌های طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله کرمانشاه، پتروشیمی بوعلی، معدن یورت، سیل ۹۸ و. نشان داد که سهم بزرگی در جبران خسارات داشته است که با همکاری دولتمردان با اختصاص بودجه بیمه‌ای مناسب به دستگاه‌های و توسعه فرهنگ بیمه توسط شرکت‌های بیمه این سهم می‌تواند افزایش یابد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟