در حالی که قیمت شکر همچنان روند افزایشی در پیش گرفته، مسئولان می گویند مشکلی در تامین این کالا وجود ندارد و عمده مشکلات در شبکه توزیع است.
به گزارش مهر، قیمت شکر اوایل اسفندماه سال گذشته دچار نوسان شده بود و برخی مسئولان کاهش تولید نیشکر و تأخیر در برداشت آن را از جمله مهمترین دلایل این مساله عنوان کردند و آن زمان اظهارداشتند: برداشت نیشکر در استان خوزستان آغاز شده و با عرضه شکر حاصل از این نیشکرها، قیمت به زودی در بازار افت میکند.
حتی برخی از مسئولان اظهارنگرانی کرده بودند با ورود این حجم شکر به بازار، قیمت به شدت افت کند.
این در حالی است که طی هفتههای اخیر قیمت شکر مجدداً روند افزایشی پیدا کرده و این بار در برخی نقاط شهر حتی از مرز ١٠ هزارتومان نیز گذشته است. گزارشهای میدانی خبرنگار مهر نشان میدهد هر بسته ٩٠٠ گرمی شکر در مغازههای سطح شهر بین ٩ هزار تومان تا ١٠ هزار و ٥٠٠ تومان عرضه میشود.
برخی از فروشندگان نیز با بیان اینکه قیمت شکر در عمده فروشی به کیلویی ٨٩٠٠ تومان رسیده است، به خبرنگار مهرگفتند: ما از آوردن و فروش این محصول خودداری کردیم چون قیمت آن خیلی بالا رفته است.
یکی از فروشندگان درباره اینکه آیا با کمبود شکر در بازار مواجه هستیم؟، به خبرنگار مهر افزود: خیر، شکر وجود دارد اما آن را دپو کردهاند و عرضه نمیکنند.
همچنین براساس مشاهدات میدانی خبرنگار مهر قیمت این کالا در فروشگاههای زنجیرهای از جمله کوروش، ٤١٠٠ تومان است البته مسئول فروش این فروشگاه اظهارداشت: موجودی شکر آنها روز گذشته (سه شنبه) به پایان رسیده و مجدداً در روز جمعه شارژ خواهد شد.
قیمت مصوب شکر تغییر نکرده است
در همین زمینه، بهمن دانایی دبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر گفت: هماکنون نرخ مصوب شکر درب کارخانه و در بازار مصرف تغییری نکرده و همچنان براساس آخرین مصوبه سوم شهریورماه سال گذشته ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم شکر سفید درب کارخانه برای مصرفکننده ۳۰۰۰ تومان، شکر فله برای مصرفکننده ۳۴۰۰ تومان، شکر بستهبندی ۹۰۰ گرمی ۴,۰۰۰ تومان و شکر بستهبندی یک کیلوگرمی ۴,۴۰۰ تومان تعیین شده است و براساس همین مصوبه عرضه این محصول با قیمت بیشتر مصداق گرانفروشی بوده و در صورت مشاهده براساس مقررات باید با آن برخورد شود.
در تأمین مشکلی نداریم، عمده مشکل در شبکه توزیع است
یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی و معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در این زمینه اظهارداشت: اگر چه برخی از مسائل پیش بینی نشده نظیر سیل و به گروگان گرفته شدن شکرهای تولید کشور در سیلاب معضلی در تأمین کالا بوده اما در بخش تأمین کالا در شرایط مناسبی هستیم.
وی ادامه داد: در تأمین مشکلی نداریم و عمده مشکلات در شبکه توزیع است به طور مثال درحوزه شکر بارانهای مداومی که از آبان سال گذشته شروع شد در منطقه خوزستان حالت باتلاقی ایجاد کرد که امکان برداشت را سخت کرد. برداشت شکر سفید نیز همزمان شد با سیل اخیر که مشکلاتی در شبکه توزیع ایجاد کرد. برخلاف تمامی مشکلاتی تأمین و توزیع کالا انجام میشود. دپوی کالا نیز ناشی از مشکل در شبکه توزیع کالا و روان نبودن است البته ممکن است جریان انتقال ارز و غیره مشکل باشد اما به طور کلی در تأمین کالا مشکلی نداریم. کالایی که وارد کشور میشود باید به شبکه توزیع برسد که ممکن است در این مراحل مشکلاتی از جمله ترخیص کالا نیز داشته باشیم.
توزیع ١٤٠ هزارتن شکر برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان
براین اساس و باتوجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم دولت اعلام کرده کمبودی در زمینه شکر وجود ندارد و طبق اعلام ستاد تنظیم بازار در ماه مبارک رمضان، ۱۴۰ هزار تن شکر با هدف تأمین کالای مورد نیاز صنف، صنعت و خانوار توزیع میشود که ۱۲۰ هزار تن از این محصول برای صنف و صنعت و ۲۰ هزار تن برای مصرف خانوار خواهد بود که قیمت شکر توزیعی در این طرح ۳ هزار و ۴۰۰ تومان است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.