عبدالرضا هاشم زایی در گفت‌وگو با «تابناک»؛

برای هر بشکه نفت که بفروشیم، باید ۱۵ درصد پورسانت بدهیم/ چاره‌ای نداریم، در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کنیم

بروز سیل‌های ابتدای سال، تحریم‌های نفتی آمریکا و بی مدیریتی‌های داخلی، از جمله عواملی است که به باور بسیاری از کارشناسان اقتصادی و سیاسی، باعث شده تا کشور با بحران‌های شدید اقتصادی روبه رو شود و دامنه این بحران‌ها امروز آنقدر زیاد شده که زندگی تک تک افراد جامعه را هدف قرار داده است.
کد خبر: ۸۹۶۵۵۸
|
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۸ 05 May 2019
|
16955 بازدید

برای هر بشکه نفت که بفروشیم، باید ۱۵ درصد پورسانت بدهیم/ چاره‌ای نداریم، در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کنیمبروز سیل‌های ابتدای سال، تحریم‌های نفتی آمریکا و بی مدیریتی‌های داخلی، از جمله عواملی است که به باور بسیاری از کارشناسان اقتصادی و سیاسی، باعث شده تا کشور با بحران‌های شدید اقتصادی روبه رو شود و دامنه این بحران‌ها امروز آنقدر زیاد شده که زندگی تک تک افراد جامعه را هدف قرار داده است.

به گزارش «تابناک»؛ افزایش روزافزون قیمت‌ها، نگرانی‌های بسیاری در میان مردم ایجاد کرده و به یکی از دغدغه‌های اصلی آنان تبدیل شده است؛ اما پرسشی که امروز بیش از هر زمان دیگری مطرح است و مدام از مسئولان و نمایندگان مجلس پرسیده می‌شود، این است: وضعیت موجود تا چه زمانی ادامه دارد؟!

مسئولان رده بالای حاکمیتی بر این باورند که می‌توانند با دور زدن تحریم‌ها و به اعتبار برخی هم‌پیمانان خود در منطقه، از این وضعیت خارج شوند؛ اما مردم چنین حسی ندارند و نگرانی‌های موجود در جامعه، باعث بالا رفتن احتکار و گرانی‌های روزافزون شده است.

خلاصه آنکه بازار اعتمادی به وعده‌های مسئولان ندارد و از سوی دیگر، بروز بحران‌های موجود، فشار مضاعفی بر بودجه دولت وارد کرده است و این وضعیت، نشان از آن دارد که سال سختی پیش روی خواهیم داشت؛ اما برخی نمایندگان مجلس و سیاسیون می گویند که می‌توان با برخی تغییر رفتار‌ها، اوضاع را کمی مدیریت کرد.

عبدالرضا هاشم زایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که می توان با تغییر برخی نگرش‌ها در سیاست خارجه و پذیرفتن برخی پیمان‌های مالی و بین المللی، اوضاع را تسهیل کرد.

این نماینده اظهار داشت: امسال ما با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنیم. سیل امسال به رغم برکاتش، خسارات بسیاری به کشور وارد کرد و پیش بینی می‌شود، بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بشود؛ خسارتی با مبلغی قابل توجه که در این اوضاع به دولت تحمیل شده است.

وی گفت: کمک‌های خارجی و بین المللی نیز با توجه به اینکه ما نمی‌توانیم با سیستم بانکی دنیا کار کنیم، مزیدبرعلت شده و به همین دلیل، جبران این خسارات‌ به عهده دولت است.

نماینده مردم تهران در ادامه افزود: پیش بینی من این است که وضعیت ما از نظر اقتصادی نسبت به سال گذشته سخت‌تر خواهد بود و مسائل دیگری از جمله مسائل سیاسی که به خاطر نزدیکی انتخابات مجلس در پیش است، می‌تواند در این اوضاع شرایط را بدتر کند و برای نمونه، عده‌ای با حمله به دولت در صحبت‌ها و مصاحبه‌ها شرایط را بدتر خواهند کرد.
ممکن است ما نفت خود را بفروشیم. ما با دور زدن تحریم یا با دوستانی که در منطقه اعتبار دارند، این کار را خواهیم کرد؛ اما انتقال پول بسیار سخت است و تا جایی هم که من می‌دانم، باید بین ۱۲ تا ۱۵ درصد هزینه انتقال بپردازیم؛ به عبارت دیگر، باید ۱۵ درصد پورسانت و هزینه جابجایی برای هر بشکه نفت که می فروشیم، بدهیم؛ یعنی ما اگر یک بشکه نفت را به قیمت ۶۰ دلار بفروشیم، حدود ۹ دلار آن می‌پرد و این هزینه‌ای است که از جیب مردم می‌رود؛ بنابراین، ما چاره‌ای نداریم که در سیاست خارجی و منطقه‌ای خود تجدیدنظر کرده و بیشتر فعالیت کنیم و یکسری از دشمنی‌ها را کم کرده یا کامل خنثی کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات