یکی از رمزهای موفقیت در کنکور، داشتن برنامهریزی دقیق و منسجم برای مطالعه درسهای پایه و پیشدانشگاهی برای کنکور است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از مهمترین آزمونهای زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی عمر تحصیلی او به حساب میآید؛ خاطراتی که میتواند شیرین یا تلخ باشد.
در واقع کنکور را میتوان ثمره ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم میزند و در این بین نکته مهم و قابل توجه، چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطفی برای رسیدن به موفقیت است.
روش درست مطالعه برای کنکور، برنامهریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.
برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساختهاید و میتوان با آرامش کامل و برنامهریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوریها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های موفقیت را کسب کنید و نتیجهای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.
اهمیت ورزش و تغذیه برای کنکوریها
سهیل سراج مشاور تحصیلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه دانشآموزان باید به ورزش و تغذیه خود اهمیت دهند، بیان کرد: ورزش در روحیه افراد بسیار تأثیرگذار است، اگر ابتدای سال اگر دانشآموز یاد بگیرد که در بین ساعات مطالعه، ورزش و تحرک داشته باشد تأثیرات آن را به خوبی خواهد دید.
سراج گفت: تغذیه در جسم و روح دانشآموز تأثیرات مثبتی دارد، برخی از دانشآموزان ممکن است دچار کمبودهای ویتامینی مانند آهن باشند که در نتیجه آن فرد دچار کسالت خواهد شد،خواب آلودگی هنگام مطالعه یکی از مشکلات کنکوریها به دلیل کمبود آهن است، در همین راستا توصیه میشود کنکوریها با مشاهده این عوامل آزمایش خون دهند تا اگر دچار کمبود ویتامین یا کلسیم باشد بتوان آن را تشخیص داد.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: با یک دوره درمان درست میتوان مشکل خوابآلودگی را برطرف کرد چرا که واقعاً تأثیرگذار است؛ در این حالت فرد دچار خوابآلودگی، کسالت، بیحوصلگی و عدم تمرکز میشود.
کنکوریها دور مصرف نوشابه را خط بکشند
وی با اشاره به اینکه برخی از دانشآموزان برای از بین بردن خوابآلودگی خود به سراغ موادی چون نوشابه میروند، گفت: این گونه مواد ممکن است در ساعتهای اولیه گلوکز بسیار زیادی به شما تزریق و انرژی زیادی حاصل کند، اما بعد از آن بدن انسولین ترشح میکند و حجم قند را پایین میآورد و فرد دچار خوابآلودگی خواهد شد به همین دلیل نوشابه اصلاً گزینه خوبی برای رفع خستگی نیست.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: موادی مانند قهوه و کافئین ممکن است در بیداری فرد موثر باشد اما اگر بدن مصرف کننده پذیرای این چنین موادی نباشد برای فرد مشکلاتی ایجاد میشود؛ اگر بدن احساس خستگی دارد باید سیکل خواب تنظیم شود، کنکوریها باید به ساعت خواب خود توجه کند و در مکان آرام بخوابند تا دچار استرس نشوند.
کاهش تمرکز با مصرف ترشیجات
سراج درباره تغذیه درست دانشآموزان، گفت: مصرف موادی چون ترشیجات تمرکز را کاهش میدهد و سیستم عصبی را تحریک میکند؛ صبحانه در افزایش تمرکز بسیار تأثیرگذار است و اینکه میگویند مصرف پنیر در ابتدای صبح باعث کاهش یادگیری خنگ میشود، این چنین نیست.
وی گفت: فستفودها یا غذاهای غیرخانگی که از مواد اولیه سالم تهیه نشدهاند انتخاب مناسبی برای کنکوریها نیستند، چرا که اگر دانشآموز لحظهای مسموم شود دچار بیماریهای مختلفی میشود، این شرایط نه تنها او را از درس خواندن عقب میاندازد بلکه او را دچار مشکلات جسمی میکند و استرس فرد دوچندان خواهد شد؛ میوه حتما باید جزیی از برنامه غذایی دانشآموزان باشد، خرما قند بسیار مفیدی دارد که حتما باید آن را مصرف کرد.
این مشاور تحصیلی یادآوری کرد: در این ۲ ماه باقیمانده حتما باید سیکل خواب کنکوریها منظم باشد و زمانی که واقعا خوابشان میآید بخوابند، ۸ ساعت خواب کامل یکی از واجبات ر برنامه کنکوریهاست.