پاتریک بوکانان؛

آمریکا این کارها را با کره شمالی هم نکرد!

تهدید‌های بولتون و پومپه در کنار هم، یک اولتیماتوم را به داستان اضافه می کند: هر حمله‌ای که توسط حزب الله در لبنان، حوثی‌ها در یمن و یا شبه نظامیان حمایت شده از سوی ایران ـ به اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی یا نیرو‌های آمریکایی در عراق، سوریه و خلیج فارس ـ مستقیم پاسخ تلافی جویانه آمریکا را در مورد ایران به ارمغان خواهد آورد.
کد خبر: ۸۹۷۲۶۵
|
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲ 07 May 2019
|
47090 بازدید

هفته گذشته، ونزوئلا در مگسک اسلحه آمریکا بود. وزیر امور خارجه آمریکا، مایک پومپئو، بیان کرد: در حالی که یک راه حل صلح آمیز مطلوب است، عملیات نظامی اما محتمل است. اگر این امر مورد نیاز است، همان چیزی خواهد بود که ایالات متحده انجام می دهد.

جان بولتون، ولادیمیر پوتین را در خصوص معنای دکترین مونروئه آموزش داده است: اینجا نیمکره ماست. اینجا جای دخالت روس ها نیست.

پس از آنکه ارتش ونزوئلا تصمیم گرفت، نیکلاس مادورو را سرنگون کند، یکشنبه شب، ایران در مگسک تفنگ ما بود.

بولتون به ناو آبراهام لینکلن، ناو گروه آن و یک نیروی بمب افکن دستور حرکت به سمت خاورمیانه داد تا یک پیام واضح و بدون ابهام به حکومت ایران ارسال کند که هر گونه حمله به منافع ایالات متحده و یا متحدان ما با قوا و پاسخ بی رحمانه مواجه خواهد شد.

اما بولتون از کدام «حمله» صحبت می کرد؟

آمریکا این کارها را با کره شمالی هم نکرد!

بر اساس گزارش اکسيوس، اسرائيل به بولتون اخطار داده بود که حملات ايران به منافع ايالات متحده در عراق قریب الوقوع است.

بیشتر بخوانید

پومپئو در حال پرواز به فنلاند هشدار بولتون را تکرار کرد: ما شاهد اقدامات تحریک آمیز از سوی ایرانی‌ها هستیم و ... ایرانی‌ها را مسئول حملات به منافع آمریکا خواهیم دانست.... اگر این اقدامات انجام شود و اگر برخی از نایبان و گروه‌های ثالث این کار را انجام دهند، یک گروه شبه نظامی شیعه یا حوثی‌ها یا حزب الله فرقی نمی کند، ما ... رهبری ایران را مستقیم برای آن اقدام پاسخگو و مسئول می دانیم.

تهدید‌های بولتون و پومپه در کنار هم، یک اولتیماتوم را به داستان اضافه می کند: هر حمله‌ای که توسط حزب الله در لبنان، حوثی‌ها در یمن و یا شبه نظامیان حمایت شده از سوی ایران ـ به اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی یا نیرو‌های آمریکایی در عراق، سوریه و خلیج فارس ـ مستقیم پاسخ تلافی جویانه آمریکا را در مورد ایران به ارمغان خواهد آورد.

آیا رئیس جمهور دونالد ترامپ این تهدید را تأیید کرد؟ به نظر می‌رسد که او هم در حال همراهی است. او از توافق هسته‌ای ایران خارج شده و تحریم‌ها را مجددا اعمال کرده است. هفته گذشته، وی معافیت هشت کشور که اجازه خرید نفت ایران را به آن‌ها داده بود، لغو کرد.

هدف: کاهش صادرات نفت ایران، معادل ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی به صفر، برای تقویت بحران اقتصادی که تا قبل از این هم انتظار می‌رفت، تولید ناخالص داخلی ایران را در سال جاری به میزان ۶ درصد کاهش دهد.

ترامپ همچنین ایران را کشوری تروریستی و سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی نامگذاری کرده است، این اولین بار است که ما این کار را با نیرو‌های مسلح یک کشور خارجی انجام می دهیم. ما حتی این کار را با کره شمالی هم نکردیم.

ایران روز سه شنبه با نام گذاری ایالات متحده به عنوان حامی تروریسم و تعیین نیرو‌های ایالات متحده در خاورمیانه به عنوان گروه تروریستی پاسخ داد.

ایران همچنین هشدار داده است، اگر ما صادرات نفت از طریق خلیج فارس و از مسیر تنگه هرمز را متوقف کنیم، تنگه می‌تواند به روی سایر کشور‌ها بسته شود. از آنجا که ۳۰ درصد از نفت جهان از مسیر تنگه هرمز حمل و نقل می شود، بسته شدن آن می‌تواند موجب یک فاجعه جهانی شود.

در سال ۱۹۷۳، زمانی که رئیس جمهور نیکسون اسرائیل را در جنگ یوم کیپور نجات داد، اعراب اوپک تحریم نفتی را تحمیل کردند. قیمت سوخت تا حدی افزایش یافت که نیکسون برای سفر به فلوریدا برای تعطیلات کریسمس از قطار استفاده کرد.

افزایش قیمت سوخت چنان چهره نیکسون را نزد مردم تخریب کرد که عامل مهمی در حرکت به سمت استیضاح وی شد.

امروز، رتبه تأیید ترامپ در نظرسنجی گالوپ به بالاترین حد خود یعنی ۴۶ درصد رسیده است که مطمئنا به خاطر عملکرد شگفت آور اقتصاد ایالات متحده پس از کاهش مالیات از سوی ترامپ و رفع محدودیت‌های گسترده قانونی است.

در حالی که جنگ خلیج فارس با ایران ممکن است در ابتدا بسیار محبوب باشد، این جنگ چه کاری برای اقتصاد ایالات متحده و یا توانایی ما برای خروج از جنگ‌های دائمی در خاورمیانه ـ آن گونه که ترامپ وعده داده است ـ انجام خواهد داد؟

در اواخر ماه آوریل، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز، کسانی را معرفی کرد که معتقد بود واقعا می‌خواهند میان آمریکا و ایران جنگ به راه اندازند.

بیشتر بخوانید

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، در پاسخ به این پرسش که آیا ترامپ خواهان مقابله و "تغییر رژیم" در ایران است، که بولتون قبل از رسیدن به مقام مشاور امنیت ملی، به دنبال آن بوده، گفت: نه. من اعتقاد ندارم که رئیس جمهور ترامپ می‌خواهد این کار را انجام دهد. من اعتقاد دارم که رئیس جمهور ترامپ به دنبال عمل به وعده انتخاباتی است که بر اساس آن قول داد ایالات متحده را به جنگ دیگری نکشاند. رئیس جمهور ترامپ خود گفته است که ایالات متحده آمریکا ۷ تریلیون دلار در منطقه ما صرف کرده است ... و تنها نتیجه این بود که اکنون ترور بیشتر، نا امنی بیشتر و بی ثباتی بیشتری داریم.

مردم منطقه ما بر این باورند که حضور ایالات متحده ذاتی بی ثبات کننده است. من فکر می‌کنم رئیس جمهور ترامپ با این مسأله موافق است.

اما اگر ترامپ به دنبال مبارزه و جنگ با ایران نیست، چه کسی خواهان آن است؟

ظریف می گوید: من معتقدم که تیم B می‌خواهد ایالات متحده را تحریک کند، و رئیس جمهور ترامپ را مجبور به مقابله‌ای سازد که خواهان آن نیست؛ اما «تیم B» را چه کسانی تشکیل می‌دهد؟

ظریف آن‌ها را مشخص می‌کند: بولتون، بنجامین نتانیاهو، شاهزاده محمد بن سلمان و شاهزاده محمد بن زاید.

اگر تیم B در جاه طلبی‌های خود موفق باشد، این جنگ به نام ترامپ رقم خواهد خورد و ریاست جمهوری ترامپ بهایی است که برای آن پرداخت می شود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟