پیمانه اقتصادی؛

احتمال عقب نشینی شش ماهه ترامپ از اعمال تعرفه بر واردات خودرو به آمریکا/ ۱۲ میلیارد دلار ارز صادراتی همچنان خارج از کشور/ یک مقام مسئول: گرانی برنج ارتباطی به کمبود عرضه ندارد

این پیمانه تیتر‌هایی همچون رشد اقتصادی اندک ششمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو، آمریکا برای تنبیه ترکیه توافق تجارت ترجیحی با این کشور را لغو کرد، بازار اوراق مسکن؛ صعود نرم «تسه»‌ها به کانال ۵۰ هزار، سهام آسیایی رشد کرد، اما نتوانست این هفته را با سود به پایان ببرد، روند خروج سرمایه روسیه از آمریکا ادامه دارد، تداوم کاهش قیمت جهانی طلا، تلاطم در بازار مسکن؛ نرخ‌ها ساعتی بالا می‌رود و پیش بینی افزایش ۸ درصدی قیمت جهانی نقره را در بر دارد.
کد خبر: ۸۹۹۸۶۲
|
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 18 May 2019
|
8698 بازدید
|
۹

تابناک اقتصادیپیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون رشد اقتصادی اندک ششمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو، آمریکا برای تنبیه ترکیه توافق تجارت ترجیحی با این کشور را لغو کرد، بازار اوراق مسکن؛ صعود نرم «تسه»‌ها به کانال ۵۰ هزار، سهام آسیایی رشد کرد، اما نتوانست این هفته را با سود به پایان ببرد، روند خروج سرمایه روسیه از آمریکا ادامه دارد، تداوم کاهش قیمت جهانی طلا، تلاطم در بازار مسکن؛ نرخ‌ها ساعتی بالا می‌رود و پیش بینی افزایش ۸ درصدی قیمت جهانی نقره را در بر دارد.

رشد اقتصادی اندک ششمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو

مرکز آمار هلند در گزارش جدید خود اعلام کرد اقتصاد این کشور با حفظ نرخ رشد سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ و ثبت رشد ۰.۵ درصدی به کار خود در فصل نخست سال جاری خاتمه داده است. طبق اعلام این مرکز رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به مارس معادل ۱.۷ درصد بوده است. به گفته مرکز آمار هلند، بار اصلی رشد اقتصادی بر روی مخارج مصرفی و سرمایه‌ای بوده است. در این مدت سرمایه گذاری‌ها در مسکن و همچنین زیرساخت‌ها ۴.۵ درصد افزایش داشته است. برای بیستمین فصل متوالی مخارج مصرفی خانوارهای هلندی افزایشی بوده است. بیشترین مخارج خانوارها مربوط به لوازم منزل، برق و خدمات بوده است. متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی هلند در سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۸ به طور متوسط ۲.۲۳ درصد بوده است که بالاترین نرخ رشد مربوط به سه ماهه چهارم سال ۱۹۹۹ با رشد ۶.۱ درصدی و کمترین رشد نیز رشد منفی ۴.۹ درصدی سه ماهه دوم سال ۲۰۰۹ بوده است. هلند ششمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو و یکی از قطب‌های حمل و نقل اروپا است. اقتصاد این کشور وابستگی شدیدی به تجارت خارجی دارد و صادرات معادل ۸۳ درصد تولید ناخالص داخلی و واردات معادل ۷۲ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.

آمریکا برای تنبیه ترکیه توافق تجارت ترجیحی با این کشور را لغو کرد

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا توافق تجارت ترجیحی ترکیه با آمریکا را لغو کرد. این توافق به ترکیه اجازه می‌داد تا در برخی حوزه‌ها بدون پرداخت تعرفه گمرکی به بازار آمریکا دسترسی پیدا کند. این اقدام ترامپ به نظر می‌رسد برای تنبیه ترکیه و به دلیل اصرار آنکارا برای خرید سامانه پدافند هوایی S400 صورت گرفته است. دو ماه پیش آمریکا ترکیه را تهدید کرده بود که به ارائه طرح جامع تعرفه‌های ترجیحی به ترکیه پایان خواهد داد. ترامپ با اعلام اینکه ترکیه دیگر یک کشور در حال توسعه نیست، توافق تجارت ترجیحی با این کشور را لغو کرد. در سال 2017، ترکیه بیش از 8 میلیارد دلار به آمریکا صادرات داشته است که 18 درصد معادل 1.66 میلیارد دلار آن در قالب تجارت ترجیحی معاف از پرداخت گمرکی بوده است. این توافق شامل واردات جواهرات، فلزات گرانبها، قطعات خودرو، برخی محصولات کشاورزی، شیلات و دیگر کالاهای تجاری از ترکیه به آمریکا می‌شده است. البته آمریکا به ترکیه اعلام کرده است که تعرفه واردات فولاد از این کشور را از 50درصد به 25 درصد کاهش خواهد داد و علیرغم این اعلام لیر ترکیه همچنان به این اقدامات واکنش منفی نشان داده و ارزش آن در برابر دلار به 6.06 لیر به ازای هر دلار کاهش یافته است.

احتمال عقب نشینی شش ماهه ترامپ از اعمال تعرفه بر واردات خودرو به آمریکا

بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خبر داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا وادار شده است تا درجهت ممانعت از شکست مذاکرات تجاری با ژاپن و اروپا، تصمیم خود را برای اعمال تعرفه‌های خودروهای وارداتی از این دو منطقه به آمریکا تا شش ماه به تعویق بیندازد. این در حالی است که طی هفته گذشته و به نتیجه نرسیدن مذاکرات با پکن، تنش‌های تجاری چین و آمریکا به اوج خود رسیده‌اند. اگر این خبر صحت داشته باشد، به آن معنا است که ترامپ با فرارسیدن ضرب‌الاجل اعمال تعرفه تجاری ۲۵ درصدی بر خودروها و قطعات وارداتی در ۱۸ می (امروز) این تصمیم را عملی نخواهد کرد. ترامپ و برخی از مشاوران او نظیر ویلبور راس، وزیر بازرگانی و پیتر ناوارو، مشاور تجاری او موافق اعمال تعرفه‌ها بر خودروهای وارداتی هستند. البته منابع آگاه خبر داده‌اند که حتی در میان مدافعان طرح اعمال تعرفه‌ها بر خودرو، بحث‌های فراوانی در مورد مقیاس اجرای این تصمیم ایجاد شده که این امر موجب پیچیده‌تر شدن موضوع شده است.

بازار اوراق مسکن؛ صعود نرم «تسه»ها به کانال 50 هزار

قیمت هر ورقه «تسه» اسفند 96 (تسه9610) در معاملات هفته گذشته یک درصد دیگر افزایش یافت و با ثبت دو هفته صعودی، به 50 هزار و 465 تومان رسید. تقریبا قیمت تمام امتیازهای وام مسکن با رشد هفتگی اخیر توانستند از سطح 50 هزار تومان عبور کنند و در ارتفاعی بالاتر بایستند. با وجود اینکه آخرین آمارهای روزانه از افزایش تعداد معاملات مسکن در تهران خبر می‌دهد، اما به زعم کارشناسان این رشدهای مقطعی به معنای خروج بازار مسکن از رکود نیست و انتظار می‌رود در مقیاس ماهانه شاهد تداوم روند نزولی معاملات باشیم. به نقل از دنیای اقتصاد؛ از این چشم‌انداز، به نظر نمی‌رسد قیمت امتیازهای وام مسکن هم به تبعیت از تثبیت سیاست‌های حاکم بر این حوزه، تغییر قابل توجهی را تجربه کند و احتمالا طی روزهای آتی، رفت و برگشت‌های محدودی حول همین مرز روانی داشته باشد.

سهام آسیایی رشد کرد اما نتوانست این هفته را با سود به پایان ببرد

روز جمعه، اعلام درآمدهای خوب شرکت‌ها باعث شد سهام آسیایی اندکی رشد کند اما با تنش‌های تجاری چین و آمریکا، این هفته خود را در منطقه منفی به پایان رساند. سهام چین تحت تأثیر اقدام ترامپ برای محروم کردن شرکت هوآوی از خرید اقلام تکنولوژی کلیدی آمریکایی سقوط کردند.

رودریگو کارتیل، استراتژیست ارشد تبادلات خارجی در بانک ملی استرالیا گفت: در حالی که اخبار صفحه اول روزنامه‌های تجاری نشان از افزایش تنش‌ها دارد، نمی‌توان هیجان خاصی در بازارها ایجاد کرد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند اقدام ترامپ در مورد هوآوی نشان می‌دهد که او گزینه بسیار افراطی جنگ تمام عیار تکنولوژی با چین را انتخاب کرده است. فعلاً سهام آسیایی از یک وقفه در ضرردهی خود خوشحال هستند. شاخص بورس نیکی ژاپن ۰.۹۸ درصد رشد کرد، در حالی سهام کره‌جنوبی تحت شاخص کوسپی ۰.۱۶ درصد بالا آمد. با رشد قیمت کالاها و سود سهام صنایع مرتبط با معدن، ای‌اس‌اکس استرالیا با ۰.۶۱ درصد رشد به بالاترین سطح ۱۱ ساله خود دست یافت. اما افزایش تنش‌های تجاری با آمریکا باعث شد سهام شرکت‌های چینی سقوط کنند و شاخص بورس شانگهای ۱.۴۶ درصد از ارزش خود را از دست بدهد. در هنگ‌کنگ هم شاخص هانگ‌سنگ ۰.۷۷ درصد پایین آمد. گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن سودهای اولیه امروز خود را از دست داد و ۰.۱ درصد پایین آمد، تا تنها اندکی بالاتر از کمترین سطح ۱۵ هفته‌ای خود قرار بگیرد. این شاخص در معاملات این هفته ۲ درصد از ارزش خود را از دست داده است. در بازار ارز، نرخ برابری یوآن چین با دلار به سوی ۶.۹۰۰ افت کرد. با افزایش سود اوراق خزانه‌داری آمریکا، شاخص دلار تقویت شد و به ۹۷.۸۳۱ واحد رسید که بالاترین سطح ۲ هفته‌ای آن است. در برابر ین، دلار اندکی عقب نشست و در نرخ برابری ۱۰۹.۹۲ واحد معامله شد.

۱۲ میلیارد دلار ارز صادراتی همچنان خارج از کشور

عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی در یک یادداشت اینستاگرامی نوشت: صادرات غیرنفتی، نقش مهمی در رونق تولید، اشتغال و خصوصاً ثبات بازار ارز و تقویت ارزش پول ملی دارد، لازم دیدم، در مورد میزان برگشت ارز ناشی از آن، توضیح بدهم: سال 97، ارز برگشتی بر اساس روش‌های ابلاغی بانک مرکزی یعنی، فروش در سامانه نیما، عرضه در صرافی‌ها، واردات در مقابل صادرات خود، واگذاری ارز پروانه صادراتی و نیز واگذاری به بانک مرکزی، به رقمی معادل 18.7 میلیارد دلار رسید. با توجه به برآوردی که از خالص ارز صادراتی، با لحاظ هزینه‌های مبادلاتی ناشی از تحریم و متداول بودن تسویه ریالی صادرات در نیمه اول سال قبل، می‌شود، تا کنون، نزدیک 60 درصد ارز ناشی از صادرات، به چرخه اقتصاد برگشته است.

به گفته همتی توجه به چند نکته همه ضروری است؛

1- ارز صادرات فصل زمستان هنوز فرصت کافی برای برگشت دارد

2- اسامی صادرکنندگانی که تا به حال ارزی را برنگردانده‌اند به مرجع قضایی اعلام شده است

3- از تمامی صادرکنندگانی که به مسئولیت ملی خود در شرایط ویژه اقتصادی کشور عمل کرده‌اند قدردانی می‌کنیم

4- بر اساس هماهنگی‌های انجام گرفته با اتحادیه‌های صادراتی، اتاق بازرگانی و اقدامات در دست اجرا، امیدوارم شاهد تحول جدی در برگشت ارز به چرخه اقتصاد باشیم.

بر این اساس، با توجه به اعلام عملکرد ۶۰ درصدی در تحقق هدف بانک مرکزی، هنوز سرنوشت ۱۲ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات مشخص نشده است.

روند خروج سرمایه روسیه از آمریکا ادامه دارد

روسیه که در یک سال اخیر بیش از 80 میلیارد دلار از سرمایه های خود را از آمریکا خارج کرده است در ماه گذشته میلادی 800 میلیون دلار دیگر از از سیستم مالی آمریکا بیرون کشید. به نقل از شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه، سرمایه این کشور در سیستم مالی آمریکا اکنون به 13 میلیارد و 716 میلیون دلار کاهش یافته است. از این مبلغ، پنج میلیارد و 503 میلیون دلار اوراق بدهی های بلند مدت و هشت میلیارد و 213 میلیون دلار بدهی کوتاه مدت بود. روسیه در فروردین ماه 97، 96 میلیارد دلار اوراق قرضه خزانه داری آمریکا را در اختیار داشت اما اکنون حدود 14 میلیارد دلار اوراق قرضه آمریکا دارد که پایین ترین سطح در یک دهه اخیر است. به این ترتیب روسیه از ردیف 33 کشور دارنده بیشترین اوراق بدهی های خارجی آمریکا بیرون آمده است.

اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا یک برگه بدهی با نرخ بهره ثابت است که سررسید آن معمولا 10 ساله است، بهره این اوراق هر سال دو بار پرداخت می شود. چین بزرگترین دارنده اوراق قرضه آمریکا است اما این کشور از ماه نوامبر سال گذشته تاکنون میزان این اوراق را 10.4 میلیارد دلار کاهش داده و همینک یکهزار میلیارد و 120 میلیون دلار اوراق قرضه آمریکایی در اختیار دارد. ژاپن هم با در اختیار داشتن اوراق قرضه به ارزش یکهزار میلیارد و 780 میلیون دلار در مکان دوم دارندگان اوراق قرضه آمریکا قرار دارد. روسیه از دو سال پیش کاهش سرمایه گذاری خود در اوراق قرضه آمریکا با هدف مقابله با تحریم های آمریکا را آغاز کرد. از دیگر اقدامات روسیه، کاهش وابستگی به دلار در پرداخت های بین المللی این کشور بوده است و توافقاتی که از سال 2013 تا 2019 در این خصوص میان روسیه و دیگر کشورها منعقد شد یکی از دلایل موفقیت اجرای این رویکرد بوده است.

تداوم کاهش قیمت جهانی طلا

روز گذشته، قیمت طلا پس از اینکه در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی با بزرگترین کاهش یک روزه در یک ماه اخیر روبه رو شد، تحت تاثیر رشد ارزش دلار و بهبود ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاری روز جمعه به روند کاهشی خود ادامه داد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جمعه بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۲۸۵.۰۱ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز پنجشنبه ۰.۸ درصد سقوط کرده بود که بزرگترین کاهش یک روزه در یک ماه گذشته بود. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش، در ۱۲۸۵.۲۰ دلار ایستاد.

پیش بینی افزایش ۸ درصدی قیمت جهانی نقره

تحلیلگران کالای بانک امریکا مریل لینچ اظهار کردند که انتظار دارند قیمت نقره در محدوده ۱۵ دلار در هر اونس تثبیت شود و تا پایان سال میلادی جاری به ۱۵.۹۰ دلار افزایش پیدا کند که به منزله رشد ۸ درصدی از سطح فعلی قیمت است. بهای معاملات نقره برای تحویل در ژوئیه آخرین بار ۱۴.۷۷۵ دلار معامله شد که ۰.۱ درصد افت روزانه داشت. این پیش‌بینی در شرایطی مطرح شده که نسبت قیمت طلا به نقره به بالاترین حد در چند دهه اخیر صعود کرده است. این نسبت نشان می‌دهد با چند اونس نقره می‌توان یک اونس طلا خریداری کرد. افزایش این رقم به معنای عملکرد ضعیف نقره است. میانگین نسبت قیمت طلا به نقره معمولاً ۶۰ است. با این حال تحلیلگران بانک امریکا مریل لینچ به دلیل افت عرضه معدنی و ثابت ماندن تقاضای سرمایه گذاری، نسبت به رشد قیمت نقره خوش بین مانده‌اند. این تحلیلگران خاطرنشان کرده‌اند که معاملات صندوق های سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه نقره نشان می‌دهد که بازار این فلز ارزشمند قوی مانده و با وجود اینکه نقره عملکرد چندان درخشانی نداشته اما سرمایه‌گذاران تمایلی برای فروش دارایی‌های نقره خود ندارند.

یک مقام مسئول: گرانی برنج ارتباطی به کمبود عرضه ندارد

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج به بازار عرضه شده است، اظهار کرد: با توجه به مصرف ماهانه حدود ۲۴۰ هزار تن برنج و احتساب واردات در ۵۰ روزه نخست امسال، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود عرضه برنج به بازار وجود ندارد و این میزان تا زمان عرضه محصول، جوابگوی نیاز داخل خواهد بود. کریمی با اشاره به اینکه افزایش قیمت برنج ارتباطی به کمبود عرضه ندارد، بیان کرد: با توجه به عدم کاهش تولید داخل در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ و همچنین افزایش ۱۲ درصدی میزان واردات در ۵۰ روز نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل می‌توان گفت که این افزایش قیمت ناشی از کمبود برنج در بازار نیست. وی در پایان در توصیه‌ای به خانوار‌ها گفت: با توجه به آنکه افزایش قیمت هیچ ارتباطی به کمبود برنج در بازار ندارد، از این روی، به خانوار‌ها توصیه می‌شود که به شایعاتی مبنی بر خرید برنج بیش از نیاز توجه نکنند و همانند گذشته در حد نیاز معمول مایحتاج خود را تأمین کنند. /باشگاه خبرنگاران جوان

تلاطم در بازار مسکن؛ نرخ‌ها ساعتی بالا می‌رود

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تلاطمات بازار مسکن به ویژه حوزه اجاره، گفت: متأسفانه در شرایط کنونی هیچ نظارتی در این بخش وجود ندارد و قیمت ها طبق سلیقه مالکان و به صورت ساعتی در حال بالا رفتن است و در این میان هیچ دستگاهی خود را مسئول کنترل و نظارت بر قیمت مسکن نمی داند. برخی کارشناسان نسبت به عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی در عدم کنترل قیمت بازار مسکن انتقاد دارند، اما مسئولان این سازمان اعلام می کنند که برای کنترل بازار باید قیمت منطقه ای تعریف شود تا تعزیرات بر این مبنا با متخلفان برخورد کند.

وی افزود: من در چند سال گذشته بارها اعلام کرده ام برای مدیریت بازار مسکن، باید قیمت پایه ای در هر منطقه تعیین شود تا بر اساس آن، بازار کنترل شود، البته برخی معتقد به اقتصاد آزاد و تعیین قیمت ها در بازار هستند، اما به نظر من، این مسأله زمانی می تواند اجرایی شود که دولت در عرصه تولید گسترده مسکن به نتیجه رسیده باشد. رضایی کوچی با اعلام اینکه در شرایط کنونی کشور با کمبود 4 میلیون واحد مسکن رو به رو است، گفت: تولید گسترده مسکن و اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی نقش برجسته ای در کنترل قیمت ها خواهند داشت، اما هر دو مسأله تاکنون عملیاتی نشده است. این نماینده مردم در مجلس دهم در گفت‌وگو با خانه ملت، با انتقاد از عملکرد دستگاه ها و سازمان ها در عدم اجرای دستورات رئیس جمهور برای واگذاری اراضی دولت جهت تولید مسکن، گفت: متأسفانه با وجود دستور رئیس جمهور، هنوز یک متر زمین برای تولید مسکن توسط سازمان ها واگذار نشده است و دستگاه ها عملا به اموال و اراضی خود چسبیده اند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
گرانی ها فقط به دولت ربط دارد
هیچکس به اندازه دولت مقصر گرانی ها نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
گرانی برنج و هر کالا و خدمات دیگر ارتباط تنگا تنگی با بی تفاوتی دستگاه ی نظارتی دارد.
ناشناس
|
France
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
ماششالا سی ان ان انقدر خبر برا امریکا نمیره که شما میرید میگن هلند با اون درامدش دوسوم خوزستانه بجای امریکا هلند رو بررسی کنی بهتر نی؟
ناشناس
|
France
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
شنبه ۲۸ اردیبهشت (اولین روز اجرای طرح بازارارزمتشکل)
یورو ۱۶۶۰۰
دلار۱۴۷۷۰
سکه ۵۰۰۰۰۰۰
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
صاحبخانه برادرم گفته بایدکرایه رادوبرابربکنی
هرکی هرکی شده
مستاجرهابایدمتحدشوندوهمگی درخیابان چادربزنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
به هر طرف که بنگرید آشفته بازاری می بینید. این از درایت مقامات است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
مقاومت کردن با من
اختلاس و احتکار از تو
کم خوردن و کم پوشیدن با من
عشق و حال توی ویلاهای لواسان از تو
شرمندگی در برابر اهل و عیال با من
ریخت و پاش و مسافرت اروپا از تو
پراید 50 میلیونی با من
لکسوس و بنز آخرین مدل از تو
مرگ بر آمریکا گفتن با صدای بلند با من
تحصیل و گرین کارت از تو
نون خشکه و لنگ با من
خرما و بستنی با روکش طلا از تو
پس انداز کردن ذره ذره با من
یک شبه صندوق را خالی کردن از تو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
گمان می کنم با نفوذ هایی که دلالان و رانت خواران پیدا کرده اند امکان کاهش قیمت ها تقریبا غیر ممکنه با دلار چهار هزار و دویست تومانی ارزاق عمومی یا نیاوردند یا در بازار ازاد فروختند و قوه قضائیه را گرفتار این پرونده ها کردند ولی باز هم اصرار به تداوم این کار دارند بهتر ان است که برنج و سایر ارزاق عمومی فقط و فقط به فروشگاههای رفاه و کوروش و مشابه این ها داده شود که احتمال فساد کمتر است و الا دلالان و رانت خواران دنبال منافع خود هستند نباید به انها میدان داده شود
ناشناس
|
Switzerland
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
کل نظام در گرانی مقصره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟