نتایج انتخابات پارلمان اروپا حاکی از آن است که احزاب اروپاستیز توانستند بیش از ۱۷۰ کرسی یعنی در حدود ۲۳ درصد از آرا را تصاحب کنند.
به گزارش تابناک، یورو نیوز با این مقدمه گزارش داد، نقطه مشترک این احزاب راست افراطی ضدیت آنها با اتحادیه اروپا است اما فراتر از این اشتراک، هر یک از این حزبها برنامههایی دارد که لزوماً منجر به ائتلاف آنها نخواهد شد.
ماتئو سالوینی، وزیر کشور ایتالیا که توانست کرسیهایش در پارلمان را به ۷۰ تا ۷۵ عدد ارتقا دهد، تلاش خواهد کرد تا احزاب راستگرای افراطی را دور هم جمع کند تا یک گروه ۱۵۰ نفره از قانونگذاران پارلمان اروپا را تشکیل دهد.
سالوینی اعلام کرد که تاکنون این مسأله را با سران احزاب راستگرا از جمله مارین لوپن، نایجل فاراژ و ویکتور اوربان مطرح کرده است.
اروپاستیزی باعث شد تا احزاب راست افراط گرا به قدرت برسند اما این احزاب برای اینکه بتوانند سیاستهای اتحادیه اروپا را تغییر دهند، باید بتوانند حمایت دیگر گروههای پارلمان اروپا را جلب کنند. برای این کار، احزاب اروپاستیز باید در مورد مسائل مختلف همسو شوند. مسائلی همچون مشکلات پناهندگان تا رابطه با روسیه که مورد اختلاف بسیاری از گروهها قرار دارد.
احتمال پیوستن ویکتور اوربان، نخست وزیر راستگرای مجارستان به سالوینی بالا است؛ چرا که حزب «مردم اروپا» به علت اختلاف بر سر مسائل مختلف حضور حزب متبوع او را معلق کرده است. حزب فیدز توانست ۵۳ درصد از آرا را به خود اختصاص دهد و ۱۳ کرسی را در پارلمان اروپا کسب کند.
با این حال احتمال میرود مشکل پناهندگان در کشورهای اروپایی از مسائل اختلاف برانگیز این اتحاد شود. ایتالیا خواستار تقسیم پناهندگان میان کشورهای اتحادیه اروپا است در حالی که کشورهای اروپای شرقی با این طرح به شدت مخالف هستند.
حزب قانون و عدالت لهستان که توانست ۲۳ کرسی را در پارلمان اروپا کسب کند اعلام کرده که آماده مذاکره با حزب لگای سالوینی است اما مسأله روسیه در این مذاکرات میتواند مشکلزا باشد. این حزب راست گرا حاضر به قبول رابطهای دوستانه با روسیه نیست. در مقابل احزاب متبوع سالوینی و مارین لوپن خواهان بهبود بخشیدن رابطه با روسیه است.
یکی از بزرگترین احزاب اروپاستیز که توانست وارد پارلمان اروپا شود، حزب تازه تأسیس بریگزیت به رهبری نایجل فاراژ است اما اگر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا طبق برنامه پیش رود، آخر ماه اکتبر تمام نمایندگان بریتانیا پارلمان اروپا را ترک خواهند کرد.
برخی از تحلیل گران معتقدند با وجود پیروزی بی سابقه احزاب اروپاستیز، اختلافات اساسی این گروهها بر سر مسائل ملیگرایانه منجر به عدم ائتلاف آنان و خنثی شدن اثرشان در سیاستهای اتحادیه اروپا خواهد شد.