رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در گفت‌وگو با «تابناک»؛

می‌خواهیم با طرح جدید، نگذاریم باغ دیگری در تهران بمیرد و جایش را سازه بگیرد

همزمان با روز درختکاری گذشته و در شرایطی که گفته می‌شد، مصوبه برج باغ از اعتبار ساقط شده و قرار نیست دیگر گریبان باغی را در تهران بگیرد، شورای شهر تهران، مجوز نابودی ۶۲ باغ بزرگ در پایتخت را صادر کرد؛ مجوزی که سر و صدای بسیاری به راه انداخت و حالا نتیجه آن، ارائه طرحی یک فوریتی در شورا شده که هدف از آن، حفظ باغات و تملک باغات برای جلوگیری از تخریب آن‌هاست.
کد خبر: ۹۰۲۳۶۱
|
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵ 31 May 2019
|
9482 بازدید
|

تاراج فضای سبز تهران بحث تازه‌ای نیست تا جایی که گاه قانون هم به مدد آن آمده است؛ قوانینی مثل مصوبه مشهور به «برج ـ باغ» در شورای شهر تهران که بنا بر آن شرایطی فراهم شد تا صاحبان باغ ها بتوانند ۳۰ درصد مساحت باغشان را زیر ساخت و ساز ببرند؛ مصوبه‌ای که باعث شد هر روز باغات تهران آب بروند و کمتر شوند.

به گزارش «تابناک»؛ اما ماجرا اینجا تمام نمی‌شود. پانزدهم اسفند ۹۷، همزمان با روز درختکاری و در شرایطی که گفته می شد مصوبه برج باغ از اعتبار ساقط شده و قرار نیست، دیگر گریبان باغی را در تهران بگیرد، شورای شهر تهران مجوز نابودی ۶۲ باغ بزرگ در پایتخت را صادر کرد؛ مجوزی که سر و صدای بسیاری به راه انداخت و حالا نتیجه آن، ارائه طرحی یک فوریتی در شورا شده که هدف از آن، حفظ باغات و تملک آنها برای جلوگیری از تخریب آن‌هاست.

طرحی که به منظور جلوگیری از تخریب باغات و املاک ارزشمند شهری و صیانت از آن‌ها و لزوم رعایت حقوق مالکان املاک و افزایش سرانه فضای سبز در مناطق کم برخوردار مطرح شده است؛ طرحی که تلاش دارد با درختکاری و گسترش فضای سبز، باغ‌های تهران را نیز حفظ کند، اما آیا شهرداری تهران به تنهایی می‌تواند در افزایش فضای سبز و حفظ باغات موثر باشد؟ آیا فقط شهرداری مسئول به حد نصاب رساندن فضای سبز است؟

باغات میراث بین نسلی است

ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته سلامت این شورا در گفت و گو با «تابناک» در خصوص طرح تملک باغات می گوید: دو بحث در این زمینه مطرح است؛ نخست لغو مصوبه برج باغ‌ها را داریم که براساس آن دیگر اجازه ساخت و ساز به شکل قبل باغ‌ها نخواهیم داشت و بحث دوم، طرح یک فوریتی تملک باغات است که ۱۵ تن آن را امضا و فوریت آن به تصویب رسیده و اکنون در کمیسیون‌ها در حال بررسی است.

وی در ادامه با بیان اینکه این طرح دو مسأله حفظ باغات و مزارع تهران و از سویی املاک با ارزش تهران (املاک تاریخی و فرهنگی) را مدنظر دارد، می‌گوید: این فضا‌ها به عنوان میراث بین نسلی بوده و ما اجازه نداریم برای امور روزمره شهر از آینده شهر هزینه کنیم. این طرح در راستای موارد مذکور آماده شد و هدفش آن است که شهرداری را موظف به ارائه یک مدل مالی نوین برای تأمین مالی، حفظ و گسترش فضای سبز نماید، به شکلی که بتواند هر فضای سبزی که مالک آن تمایل به فروش دارد، آن را خریداری کند.

با طرح جدید، می خواهیم نگذاریم باغ دیگری در تهران بمیرد و جایش را سازه بگیرد

برج باغ‌ها جای درختان را گرفته است

خداکرمی در ادامه با اشاره به اینکه در بسیاری از کشور‌های تاریخی جهان، خرید و فروش املاک تاریخی با در جریان گذاشتن شهرداری آن کشور صورت می‌گیرد، بیان می‌کند: در این طرح به مالکان احترام گذاشته شده است و اجبار در کار نیست. این در حالی است که همه شاهدیم در سال‌های اخیر برج باغ‌ها جای درختان و فضای سبز را گرفته و منطقه بکری مانند منطقه ۲۲، ظرف ۲۰ سال تبدیل به سنگ و فلز و آجر و بتن شده است. اگر براى سلامت مردم و محیط زیست ارزش قائلیم، واقعا نیاز است هر چه زودتر ساز و کار لازم با تصویب طرح مذکور با مدل مالی مناسب صورت گیرد، چون این امر ضرورت محسوب می‌شود.

رئیس کمیته سلامت در ادامه می گوید: در کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و کمیسیون سلامت محیط زیست، برخى اعضا از دو منظر این طرح را با شرایط فعلی مغایر مطرح کردند. کمیسیون برنامه و بودجه مطرح کرده است که منابع را از کجا تهیه کنیم، در صورتی که ما در این طرح از شهرداری خواستیم مدل‌های جدید مالى تعریف کند. به طور مثال شاید فردی بخواهد باغ خود را به شهرداری بدهد، ولی اسمش سردر آن باغ حک بشود و آن پارک به نام آن شخص شناخته شود و مدل‌های دیگرى مانند وقف و نذر شهرى که می‌توان با بررسی به آن رسید.

خداکرمی می افزاید: همچنین در کمیسیون سلامت محیط زیست نیز رئیس کمیسیون معتقد بود در برنامه سوم و هم در بودجه ٩٨ خرید املاک پیش بینى شده و داریم تملک می‌کنیم، ولی محدودیت داریم و اگر این طرح را مصوب کنیم بعدا ممکن است شهرداری نتواند اجرا کند که البته از نظر بنده این ایراد‌ها توجیه شدنی نیست.

وی با تأکید بر اینکه طرح یاد شده به مرکز مطالعات ارجاع شده تا بررسی اجمالی داشته باشند، می گوید: اگر این طرح رأی هم نیاورد به سمت و سویی خواهد رفت که اهمیت باغات در پایتخت مشخص شود؛ اگر این طرح به تصویب نرسد ممکن است سال‌های بعدی کسانی در مدیریت شهری باشند که این املاک را به سازه تبدیل کرده و این میراث را از دست بدهیم.

خداکرمی در خصوص افزایش قیمت باغات با اجرای این طرح می‌گوید: این امر راه حل دارد، اشتباه بزرگ ما در مدیریت کشور ترس رفتن در راه جدید و پایان دادن به اشتباه است تا امروز بسیاری از املاک تغییر کاربری داده و به برج و مرکز خرید تبدیل شده است و همان روش سنتی را پیش رفتیم، ولی امروز باید به فکر روشى نوین باشیم. اگر مالک باغات تهران فروشنده باشند، این طرح باعث گرانی قیمت آن باغ نمی‌شود، چون قیمت کارشناسی و به روز توسط شهردارى پرداخت و مورد استفاده عمومى قرار خواهد گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
لطفاً وعده كارهاي اينده را ندهيد انهايي كه در راس هستند وعده هايشان پوچ از كار در امد چه رسد به روساي پايينتر .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
نوش دارو پس از مرگ سهراب. تهران نابود شده و فرونشست هاي خيلي ريز را روي آسفالت خيابونا ميشه ديد.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
نه بابا بذار یه قرن بگذره بعد.
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
یکی از ضعیف ترین شوراهای شهر تهران، البته قبلی ها نیز ضعیف بودن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
استدعا دارم بداد باغهای مناطق دماوند و لواسان و اوشان و اطلاع بپرسید که با چراغ سبز نمایندگان دولت مستقر ده ها و بخشها دارند سربه نیست و تبدیل به ویلا میشوند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
من باور نمیکنم
در زمان قالیباف در منطقه ما چند برج باغ و پاساژ بی قواره ساختند
بعد از قالیباف این رویه همچنان ادامه دارد

همش کذب است.
برج باغ ها همچنان کمافی سابق ساخته خواهند شد
Kamran Vakil
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
وقتی میگویند به قیمت کارشناسی! یعنی امضای طلایی و فساد اداری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
چه طرح ساده لوحانه ای:
«به طور مثال شاید فردی بخواهد باغ خود را به شهرداری بدهد، ولی اسمش سردر آن باغ حک بشود و آن پارک به نام آن شخص شناخته شود و مدل‌های دیگرى مانند وقف و نذر شهرى که می‌توان با بررسی به آن رسید»
با یه مصوبه ساده لوحانه در لغو برج باغ، ازش ملک شخصی بنده رو تو این شرایط اقتصادی وحشتناک به یک سوم قبل رساندید. در حالی که سایر املاک سه برابر شده. چه کسی گفته ملک من باید باغ بمونه تا همسایه حالش رو ببره؟؟؟ خب خونه های ۵ طبقه دور ما رو هم خراب کنید که هم ما مشرف نداشته باشیم هم ما هم از باغ بودن اونها لذت ببریم!!!
با یه مصوبه ارزش همه دارایی آدم رو نابود می کنیدهدف تون هم کاملا سیاسی به نظر میاد که مثلا کار قالیباف رو نقض کرده باشید.
غیر از لغو این مصوبه میشه بگید چه کاری برای شهر کردید؟ صرفا از جیب مردم برای شهر کار میکنید؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
طرح جدید برای کدام باغ ها، همه را تبدیل به برج و ویلا کردند حالا متوجه شدید که این ها میراث بین نسلی هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
مسکن مهر روی زمین های ملی و با هزینه ملی ساخته شد تا به زوج ها و ضعفا امانت داده شود و اسن ساختمانها ملی بماند - ولی متاسفانه (خیانت یا دوستی خاله خرسه) سند خورد و این اشخاص که انتخاب آنها زیر سئوال بود مالک شدند و خیلی ها حتی یک روز هم در این خانه ها نرفتند و آنرا به دلالان و دیگران فروختند و سود کردند و نقدینگی آنرا به مشکل جامعه اضافه کردند و یا با خرید خانه در شهرها مشکل قیمت آنرا بیشتر کردند.
- طرحی که قرار بود گره ای را باز کند گره های زیادی اضافه کرد و باعث تورم مسکن شد
- مکان های انتخابی و کیفیت ساخت و سرعت پیمانکاران و بودجه دهی ضعف اجرای این طرح بود
- پول ملی در جیب عده ای به وسیله به هم زدن اقتصاد تبدیل شد
- قوه قضائیه ورود نکرد و کسانی را که پول ملی را به نام اشخاص خاص سند زدند اعدام نکرد دزدی از بیت المال جرم نبود یعنی اگر امامان شیعه بودند این پول را حتی کابین زنانشان بود پس نمیگرفتند. (میگویند قانون عطف به ما سبق نمیشود و شده دیگه !!!!!!)
- در تاریخ از این طرح بعنوان ضعف و بزرگترین سرقت ملی سخن خواهند گفت که کسی اعتنایی نکرد
- خشت اول تورم شدید این دهه همین رویه بود و هنوز هم ادامه دارد
- اگر این طرح بصورت امانت اجرا میشد متقاضی واقعی ساکن میشد و تقاضای مسکن در شهرها کمتر میشد (آیا این منطق واضح نیست)
- الان عده ای امید تورم بیشتر مسکن دارند چون تجربه مسکن مهر شکست خورده و دولت ها دیگر آنرا اجرا نمیکنند یعنی این طرح به نفع مالکان و کسانی که خانه های خالی را دپو کرده اند تمام شد
حسنعلی
|
Germany
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
خانم ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته سلامت شورا:
تازه «می خواهید»؟ درصدد طرح دادن هستید که نمایش دهید کاری انجام داده اید؟ شعار دادن چه زمانی متوقف خواهد شد؟ پس کی مدیران این مرز و بوم برای آبادانی خواهند کوشید؟
من 52 سال است می خوانم و می دانم:
دست در دست هم دهیم به مهر میهن خویش را کنیم آباد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟