این روزها، معیشت دغدغه اصلی مردم شده و کسانی که حقوقبگیر هستند و تا دیروز میتوانستند مایحتاج ضروری خود را در یک ماه تأمین کنند، این روزها درآمدشان کفاف ده روز از ماه را هم نمیدهد.
به گزارش «تابناک»؛ بالا رفتن قیمتها در بازار و افزایش قیمت اقلام مصرفی، فشارها را آنچنان زیاد کرده که حتی رژیمهای غذایی مردم نیز در حال تغییر است؛ حذف گوشت از وعدههای غذایی، حذف میوه و اقلام فرهنگی نقطه آغاز این فرایند است.
وقتی با بسیاری از خانوادههای فرهنگی و کارگری صحبت میشود، اولین کالایی که از سبد خرید خود حذف کرده اند، اقلام فرهنگی است. همچنین تغییرات در رژیمهای غذایی از جمله حذف سبزیجات و میوهها نیز از موارد دیگری بوده که شایع شده است.
بنا بر این گزارش، پایین آمدن توان قدرت خرید و همچنین حذف پس انداز از سبد هزینهای خانوارها، باعث نگرانی برخی مسئولان و نمایندگان مجلس شده است.
آنان بر این باورند که تحریمهای خارجی دلیل این آشفتگیها نیست، بلکه بی مدیریتی عامل اصلی این گرانیها بوده و درواقع دولت با تصمیمات آنی و خلق الساعه، خود باعث بروز این مشکلات شده است.
رسول خضری در گفتوگو با تابناک در این باره اظهار داشت: تحریمهای خارجی همیشه بوده و ۴۹۰ سال است با این مشکل مواجهیم، ولی هر بار توانسته ایم از سد آنها بگذریم و کشور را به نحو خوبی اداره کنیم؛ اما مشکل کنونی ما که به نظر من، بدتر از تحریمهای خارجی است، تحریمهای داخلی است که خود ایجاد کرده ایم و همین است که پدر ما را درآورده؛ بخشنامههای خلق الساعه، بی برنامگیهای اقتصادی، عدم برنامه ریزی و از این دست موارد، باعث مشکلات شدید شده است.
وی افزود: هم اکنون ما بیش از ۷ میلیون بیکار در شهرهای مرزی داریم و در واقع این افراد از نظر اقتصادی کاملا زمینگیر هستند و به گل نشسته اند؛ معابر کولبری را بدون فکر و برنامه ریزی، کاملا بسته اند و کارتهایی داده اند که اصلا کارایی ندارند. در یک جمله، تحریم داخلی و سوءمدیریت و ضعف شدید دولت در برنامه ریزی، باعث شده از نظر اقتصادی وضعیت این گونه شود.
این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: مردم بزرگواری نشان می دهند و از سر صبر چیزی نمیگویند؛ اما باید مجموعه ار خودش خجالت بکشد و بیشتر از این باعث افزایش فشار بر مردم نشود. بیماری هلندی که میگویند، ما به بدترین نوعش در ایران دچار شده ایم، چون ما از تولید داخل حمایت نمیکنیم و توجهی به آن نداریم و با مصوبات الکی، عرصه را بر تولید و صادرات و واردات تنگ میکنیم؛ بنابراین، تا زمانی که دولت برنامه ریزی درستی نداشته باشد، هر میزان هم که دلار به بازار تزریق کند، قیمتها کاهش پیدا نخواهد کرد و تنها پول به جیب یکسری دلال سرازیر می شود.
وی در پایان افزود: دولت باید در داخل هماهنگیهای لازم و وزرای اقتصادی نیز توان لازم برای ایجاد این هماهنگیها را داشته باشند و اگر لازم باشد، تغییراتی در کابینه داده و زودتر این کارها انجام گیرد؛ البته اگر دولت نخواهد، این اقدامات را انجام دهد، مجلس خود دست به کار میشود.