۳ برابر شدن جمعیت سالمندان ایران طی سه دهه آینده

کد خبر: ۹۰۴۸۰۳
|
۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱ 11 June 2019
|
3755 بازدید

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با تاکید بر ضرورت تدوین دستورالعملی روشن برای تعیین و تفکیک وظایف هر ارگان در شورای سالمندی، گفت: در کشور ما طی ۳ دهه آینده جمعیت سالمندی ۳ برابر می‌شود که همین مساله اهمیت برنامه ریزی برای برخورد با این موضوع را دوچندان می‌کند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد علی محسنی بندپی در اولین جلسه شورای سالمندان شهرستان شمیرانات که با حضور فرماندار شمیرانات و سایر مسئولان زیربط در دانشگاه بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با اشاره به مساله سالمندان در داخل کشور، عنوان کرد: متاسفانه در یک مدت و فاصله زمانی کوتاه یک اتفاق بزرگ و وحشتناک در حال رخ دادن است. طی چند دهه آینده جمعیت سالمندی ما از ۸ تا ۹ درصد به ۳۰ درصد می‌رسد یعنی از هر ۳ نفر یک نفر سالمند خواهد بود و سالمندی به دنبال خود مسایل و مشکلات دیگری خواهد داشت که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه کشورهایی همچون فرانسه، آلمان و آمریکا برای ۲ برابر شدن جمعیت سالمندی بین ۸۰ تا ۱۲۰ سال فرصت داشتند، عنوان کرد: این در حالیست که در کشور ما طی ۳ دهه آینده جمعیت سالمندی ۳ برابر می‌شود و باید برای آن برنامه‌ریزی شود.

رییس انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به وجود ۷ هزار فیزیوتراپ در کشور، گفت: با توجه به تجربیات حاصل شده در این حوزه، بهترین راه برای ارتقای سلامت سالمندان را ترویج و آموزش "خودمراقبتی" می‌دانم.

وی با انتقاد نسبت به وضعیت بهداشت و درمان کشور، عنوان کرد: متاسفانه تمام توان سیستم بر درمان متمرکز شده و پیشگیری کنار گذاشته شده است، این در حالیست که سیاست دنیا کاملا در این زمینه برعکس است، به عبارتی سیستم درمانی و بهداشتی کشورها به قبل از افتادن سالمند فکر کرده نه به افتادن و شکستگی و استفاده از پروتزهای درمانی؛ آموزش سالمندان برای خود مراقبتی بسیار ارزشمندتر از فراهم کردن آخرین تکنولوژی ‌های گرانقیمت درمانیست، چراکه با آموزش در دوره سالمندی می‌توان از بروز بسیاری از معضلات این حوزه پیشگیری کرد.

محسنی با تاکید بر ضرورت تدوین دستورالعملی روشن برای تعیین وظایف هر ارگان در شورای سلامت سالمندی، اظهار کرد: انجمن‌های علمی کشو ر پتانسیل‌های ارزشمندی برای ارائه آموزش‌های بهداشتی و سلامت به سالمندان هستند که در تمامی نقاط کشور نیز حضور دارند.

به گزارش ایسنا، همچنین دکتر احمد دلبری رییس انجمن طب سالمندان با اشاره به ایجاد رشته‌های مرتبط با طب سالمندی در مقاطع مختلف دانشگاه بهزیستی و توانبخشی، اظهار کرد: با این حال متاسفانه به نظر می رسد که در حوزه سالمندی در سطح جامعه به صورت جزیره‌ای و ناهماهنگ عمل می‌شود و هنوز از بسیاری از کشورهای دنیا عقب تر هستیم.

وی با بیان اینکه در آینده در حوزه سالمندی با چالش‌های جدی روبرو می‌شویم، عنوان کرد: اگرچه سند سالمندی تصویب شده ولی هنوز برنامه عملیاتی آن تصویب نشده که همین مساله یک چالش بزرگ است.

وی با تاکید بر ضرورت اقدام و عمل دانایی محور در حوزه طب سالمندی، اظهار کرد: مرکز تحقیقات طب سالمندی در زمینه بررسی نیاز و اولویت امروز سالمندان تحقیقاتی انجام داده که طی آن بر ضرورت ارتقای سواد سلامت سالمندان تاکید شده است. بنابراین باید در این زمینه با تولید محتوای آموزشی مناسب اقدام شود. به عنوان نمونه بسیاری از بازنشستگان و سالمندان نمی دانند که چگونه باید برای دوران بازنشستگی و سالمندی آماده شوند و هیچ برنامه‌ای هم برای این دوران دیده نشده است.

دلبری در خاتمه با بیان اینکه سن بازنشستگی در کشور ما زیر ۵۵ سال است، گفت: در همین راستا و برای ارتقای سواد سلامت سالمندان یکسری بروشور و بسته‌های خدمات آموزشی تهیه شده که در حال برنامه ریزی برای توزیع آنها به صورت فیزیکی و در رسانه‌ها و فضاهای مجازی هستیم، البته دانشگاه در مسیر آموزش عمومی اقدامات خوبی انجام داده به گونه‌ای که طی سال گذشته ۷۰مرکز ما بیش از ۲۵۰ برنامه آموزشی در رادیو و تلویزیون اجرا کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟