چرا سازمان مالیاتی به سراغ خریداران سکه رفت؟

کد خبر: ۹۰۸۵۹۰
|
۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰ 30 June 2019
|
10207 بازدید
|
۸

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیاتی، با اشاره به دلایل سازمان مالیاتی برای بررسی حساب‌های بانکی مودیان، گفت: برای تشخیص مالیات با توجه به معیار قیمت در روز تحویل از سایت بانک مرکزی استعلام انجام می‌شود.

به گزارش «تابناک»، نادر جنتی در گفتگو با تسنیم، با بیان اینکه، کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی بنا به حکم صریح بند‌های ٢و ٤ ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم نسبت به فعالیت‌های اقتصادی خود مشمول مالیات میباشند، گفت: از طرفی به استناد مواد ۱۰۰ و ۱۱۰ قانون مالیت‌های مستقیم، افراد مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت یک سال خود را ابراز و اظهار نمایند، بر این اساس اشخاصی که مبادرت به خرید و فروش سکه می‌نمایند نیز مکلفند اظهارنامه مربوط به این نوع فعالیت خود را تا مهلت مقرر قانونی (اشخاص حقیقی تا پایان خرداد و اشخاص حقوقی تا پایان تیرماه) به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیاتی ادامه داد، با این توصیف این نوع فعالیت نیز مشمول مالیات می‌باشد چرا که هر فعالیتی که معاف از مالیات باشد معافیت آن را قانون به صراحت اعلام و تصریح نموده است، مثل ماده ٨١ که کلیه فعالیت‌های کشاورزی دامداری و دامپروری را از پرداخت مالیات معاف نموده است و یا همینطور ماده ١٤١ که فعالیت‌های صادراتی و ماده ١٤٥ که سود سپرده‌های بانکی را معاف از مالیات اعلام و تصریح نموده است.

به گفته این مقام مسئول در سازمان مالیاتی، چون بنا به حکم اصل ٥١ قانون اساسی هیچ مالیاتی وضع نمی‌شود مگر به موجب قانون و معافیت مالیاتی را نیز قانون مشخص و تعیین می‌کند.
با این توصیف خرید و فروش سکه به استناد بند‌های ٢و٤ ماده ١ و ماده ٩٣ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است و هیچ معافیتی برای آن در قانون پیش بینی نشده است.

جنتی گفت: بر همین اساس از سوی سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون دستور العملی به منظور تسریع و تسهیل در انجام امور مالیاتی اشخاصی که کمتر از ۲۰۰ عدد سکه خرید و فروش نموده باشند صادر کرده که مطابق آن اینگونه افراد نیازی به ارائه و تسلیم اظهارنامه مالیاتی ندارند و مالیات آنان به صورت مقطوع تعیین شده است.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی یادآوری کرد، اشخاص حقیقی که کمتر از ۲۰ سکه خرید و فروش کرده‌اند با محاسباتی که انجام شده با اعمال معافیت ماده ۱۰۱ درآمد آن‌ها به حد نصاب درآمد مشمول مالیات نمی‌رسد و بنابراین افراد مذکور معاف از مالیات هستند.

وی افزود، اشخاصی که طبق آمار بانک مرکزی بیشتر از ۲۰ قطعه سکه خریداری کرده‌اند اظهارنامه‌شان با دیگر فعالیت‌های آنان که اطلاعات آن در پایگاه اطلاعاتی سازمان موجود است از جمله تراکنش‌های بانکی و ... یکجا مورد بررسی و رسیدگی مالیاتی قرار می‌گیرند.

جنتی ادامه داد، پایگاه‌های اطلاعات مالیاتی سازمان امور مالیاتی یکی از ابزار‌های مهم راستای آزمایی اطلاعات اظهار شده از سوی مودیان مالیاتی است.

وی در خصوص نحوه تشخیص قیمت فروش با توجه به معیار روز تحویل در دستور العمل جدید سازمان مالیاتی گفت: از اطلاعات موجود در یکی از سایت‌های بانک مرکزی آرشیو روزانه قیمت‌های فروش سکه در اختیار سازمان مالیاتی قرار دارد و از این معیار برای تشخیص قیمت در روز تحویل استفاده می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
جو نابسامان‌ اقتصادی جامعه زیر سر همین خودرو سازان و خریدران سکه بود !
باید درصدی از این مالیاتها به سپرده گذران بانکی داده بشه. چون‌ در صورت حرکت این سپرده ها به بازار ، وضع از این خرابتر میشد !
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
بعدش میروند با همین استناد سراغ خریداران خودرو و ....
چه میزی در اثر شاهکارهلی اقتصادی دولت گران نشده که حالا مالیات هم می گیرد.
۳ برابر اجناس گران و مالیات ۲۰ درصد میشود ۳۲۰ درصد گرانی
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
مثل ماده ٨١ که کلیه فعالیت‌های کشاورزی دامداری و دامپروری را از پرداخت مالیات معاف نموده است

پس چرا از مرغداری های به هر بهانه ای مالیات می گیرند. این چه مسخره بازی یه. واحدی معاف از مالیات است وادار به ارائه احضارنامه می کنند و بعد به بهانه های مختلفی مالیات 5 سال قبل و یا پیش تر را می گیرند آن هم به زور و آن هم علی الحساب!!!!
مرغداری که در تامین هزینه های تولید و استهلاک دستگاه ها مانده باید پول هنگفتی به کارشناسان مجرب و مورد وثوق(ببخشید کارمندان بازنشته مالیات) دارایی چی ها بدهد تا از گزند این اداره تا حدودی خلاص شود.
این آقایان بیکارند و دنبال دردسر درست کردن برای مردم.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
زیادی تقلا نکنید اولا به احتمال زیاد دیوان عدالت اداری بخش نامه وصول مالیات از پیش خرید سکه را باطل خواهد کرد چون خلاف قانون،خلف وعده و خلاف عدالت است چون قانون عطف به ماسبق هم نمی شود.ثانیا 95 درصد خریداران سکه ها را نفروخته اند پس مشمول مالیات نمی شوند و یا اینکه بابت مهریه داده اند و مشمول مالیات نمی شوند.ثالثا اکثر خریداران بازنشستگان و زنان خانه دار هستند که شما هیچ ابزاری برای وصول مالیات از ایشان ندارید پس نه خودتان را خسته کنید و نه دیگران را
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
فعلا زور سازمان مالیاتی اول از همه به ضعفا و کارمندا میسه هنوز حقوق نگرفته مالیاتشو کسر می کنن
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
هر وقت پول نفت به موقع نرسه . دولت از هر جایی شده پول رو از مردم میگیره. خواه مالیات . جرایم الکی رانندگی . عوارض طرح ترافیک و غیره
كارمند بيچاره
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
فقط از ما كارمندان بلدن ماليات بگيرن دست به نقد !
اندازه يك مغازه دار و بيشتر داريم ماليات حق اعتراض هم نداريم (بر خلاف مغازه دار ها)
دلال ها و كسانيكه درامد ميليلردي دارن يك قرون ماليات نميدن....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
تیشه برداشتید که ریشه یک ذره اعتمادی را هم که مردم به دولت و نظام بانکی داشته اند را از ته بزنید.
شما فکر نمی کنید با این کار که بیش از 114 هزار نفر را نقره داغ کرده اید با در نظر گرفتن اعضا خانواده آنها ، حدود 500 هزار نفر ناراضی پرورش داده اید که به می تواند علیه منافع نظام تبلیغ کنند؟ چرا تا این حد دنبال ایجاد نارضایتی عمومی هستید؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟