در پی انتشار ویدیویی دردناک درباره برخی قصورهای منجر به تصادفی مرگبار در حومه شیراز، شمار زیادی از مردم و جمعی از مسئولان به ماجرا واکنش نشان دادند.
به گزارش «تابناک»؛ ماجرا از این قرار است که طی تصادفی مرگبار در محور خرامه به شیراز، دختر جوانی جان میبازد و دو همراه وی نیز روانه بیمارستان میشوند. تصادفی خونین که با برخورد خودرو ۲۰۶ به مانعهای گذاشته شده در مسیری که مسدود شده به وقوع پیوسته است.
رویدادی غمبار و ناراحت کننده که با ویدئویی که پر راننده متوفی تهیه کرده، بازتاب وسیعی در شبکههای اجتماعی یافته و موجی از همدردی و انتقاد به عملکرد مسئولان از جمله پلیس راهور و اداره راهداری را به وجود آورده که شبکههای اجتماعی را در نوردیده است.
در این ویدیوی کوتاه و یک دقیقه ای، پدر غم دیده مسیر منتهی به محل رویداد را طی میکند و با بغض در گلو، شرح میدهد که علایم هشدار دهنده در خصوص بسته بودن مسیر دو طرفه و تبدیل راه به جاده دو طرفه و معمولی، ناکافی بوده است؛ آنقدر ناکافی که در روز هم فرار از برخورد با موانع بتنی و وقوع فاجعه ساده نیست، چه برسد به تاریکی شب که حادثه در آن زمان به وقوع پیوسته است.
این مرد در ادامه ویدیو و در حالی که صدایش از سر ناراحتی و غم یا شاید درماندگی به لرزه افتاده، از همگان میخواهد توضیحاتش را دست به دست کنند تا همگان دریابند که چه بلایی بر سر وی و دختر جوانمرگ شده اش آمده است. توصیهای که بسیار کارگر افتاده و موجب شده بسیاری از ایرانیان در زمانی کوتاه دریابند در محور خرامه-شیراز چه گذشته است.
تکاپوی عظیمی در شبکههای اجتماعی که موجب شده سیل واکنش مسئولان به جریان افتد و حتی کار به ساخت ویدیو نیز کشیده شود. ویدیویی برای نشان دادن وجود تابلوهای هشدار دهنده در طول این محور و نصب موانع سرعتکاه و ارائه توضیحاتی از این قبیل که تصادف رخ داده نتیجه رعایت نکردن سرعت مطمئنه و بی توجهی به تابلوها و علایم هشداردهنده بوده است.
اما این فیلم نتوانست بازنشر وسیع دردنامه پدر داغدار را متوقف کند که گویی برعکس عمل کرد و به همگان نشان داد این تصادف مرگبار نیمه پنهانی دارد که نیازمند بررسی دقیق و موشکافانه است؛ بررسی که به تشکیل پروندهای ویژه در این خصوص در استان شد تا حجتالاسلام سیدکاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس تأکید کند که اگر تخلف، سهل انگاری یا قصور شخص یا اشخاصی در این خصوص محرز شود، برخورد قاطع قانونی را به دنبال خواهد داشت.
پیرو این اظهار نظر بود که برخی رسانهها منبع ویدیو را نامشخص خوانده و تلاش کردند کلیت ماجرا را زیر سؤال ببرند؛ غافل از آنکه نظر مردم و مسئولان چیز دیگری است. نظری که در دستور وزیر راه و شهرسازی هم تا حدودی متجلی بود که دستور پیگیری و تحقیق فوری برای صحت و سقم و بررسی جدی ابعاد رویداد و روشن شدن حقایق، همچنین برخورد با مقصران احتمالی در صورت صحت خبر را صادر کرد.
پس از این دستور بود که خبر رسید مدیرکل راهداری استان فارس در گفتوگو با برخی رسانهها هرگونه قصوری را رد کرده و گفته: «حتی تابلوهایی با زمینههای فسفری برای مواقعی که حساسیتهای آن منطقه بالاست، نصب شده بود و در سرتاسر مسیرهای دو خطه این بزرگراه تابلوهای سبقت ممنوع هم نصب شده است. در یک سال گذشته طبق اعلام پلیس راهور یک سانحه تصادف هم در این بزرگراه رخ نداده و طبق شواهد موجود این تصادف به دلیل ناایمن نبودن و نصب علایم نیست.»
جالب اینکه آقای مدیرکل در ادامه سخنانش از برگزاری جلسه در استانداری در این خصوص خبر داده تا مشخص شود که بررسی این رویداد در استانداری نیز در دستور کار قرار دارد؛ حادثهای که زمانش رسیده بود اختلاف نظر مسئولان در خصوص آن علنی شود و این اتفاق با اظهار نظر سرهنگ عبدالهاشم دهقانی، رئیس پلیس راه شمالی استان فارس رخ داد که تأکید کرد، افزون بر تخطی راننده از سرعت مطمئنه، ضعف علائم هشدار دهنده در نقطه هدف هم در بروز این رویداد نقش داشته است.
موضوعی که مورد تأیید پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفت که تأکید کرد بعد از این تصادف مرگبار به تابلوهای هشدار دهنده افزوده شده است. اقدامی که نشان میدهد این مسیر فاقد علائم هشدار دهنده به میزان کافی بوده و به عبارت ساده تر، قصوری آشکار در بروز حادثه جانی نقش ایفا کرده است. قصوری که از دید سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، می تواند شامل مجهز نبودن خودروی تولید داخل به ایربگ در ستونهای بغل بر اساس استاندارد جهانی هم باشد.
سلسله اظهارنظرهایی که بی شک پایان ماجرا نیست و در روزهای بعد ادامه خواهد یافت، هرچند هر اتفاقی رخ دهد، نخواهد توانست جای خالی دختری که چشم از جهان بسته را برای پدر داغداری که با تهیه یک ویدیو شروع کننده این موج واکنشها بوده، بگیرد. پدری که شاید امیدوار بود تلاشش به نشان دادن قصور و تقصیراتی که جان شماری از هموطنان مان را در جادهها میگیرد منجر شود و ظاهرا در مورد نقطه محل حادثه در محور خرامه به شیراز موفق شده، هرچند این نقاط بسیار پرشمارند و گره زدن رفع و رجوعشان به صدای بغض آلود پدران غیرممکن است!