«گاندو» را باید یکی از خبرسازترین سریالهای تلویزیون دانست. سریالی امنیتی، پلیسی که به واسطه شبیهسازی شخصیتهای واقعی و زمان حاضر مورد توجه قرار گرفته است. ادعای این سریال درباره شهادت حسن تهرانیمقدم، اما بیش از وجوه دیگر جنجال آفرین شده است. این سریال که توسط موسسه آوینی ساخته و هر شب از شبکه سه سیما پخش میشود، مدعی است که انفجار هشت سال قبل بیدگنه یک اقدام تروریستی بوده است.
به گزارش
«آزادی»، از این رو، مامور امنیتی در یکی از سکانسهای فیلم میگوید: «ابتدا ما فکر میکردیم انفجار یک سانحه بوده، اما دوسال بعد در اسنادی که ویکی لیکس منتشر کرد، مشخص شد جاسوسی که با نام رحمت والی به عنوان کارمند به این پایگاه وارد شده بود این عملیات تروریستی را به دستور آمریکاییها و موساد و همکاری گروهک مجاهدین خلق انجام داده است.»
این ادعا در حالی طرح شده که مقامات مسئول و فرماندهان سپاه پاسداران هشت سال قبل احتمال دخیل بودن نیروهای خارجی را رد کرده و تاکید کرده بودند که انفجار مورد بحث یک حادثه بوده است. اسماعیل کوثری جانشین فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران در پاسخ به خبرنگار «آزادی» درباره علت تفاوت روایت «گاندو» با مواضع اعلامی سپاه در سال ۹۰ گفت: «من همان زمان در این باره اظهار نظر کردم و اکنون اطلاع بیشتری ندارم. بروید از خودشان بپرسید».
وی در گفت و گویی با خبرآنلاین نیز گفته است: «احتمالا به مرور زمان که اخبار و اطلاعات درباره انفجار تکمیل شده به این نتیجه رسیده باشند و من نمیتوانم دقیق در این باره نظری بدهم.»
منصور حقیقتپور، فعال سیاسی اصولگرا که هم سابقه حضور در سپاه و هم کمیسیون امنیت ملی مجلس را دارد نیز از اظهارنظر در این باره طفره میرود. او در پاسخ به سوال
«آزادی» گفت: «من در این زمینه اطلاعاتی ندارم که بر مبنای آن صحبت کنم. اما از آنجا که واقعیت را نمیدانم نمیتوانم بگویم که سریال واقعیت را تحریف کرده است. ضمن اینکه دستگاه امنیتی وقتی موضوعی را اظهار میکند که اسناد و مدارک آن را داشته باشد.»
محمد حسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم نیز در گفتگو با
«آزادی» ضمن تاکید بر اینکه اطلاع دقیقی در اینباره ندارد، گفت: «به هر حال از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون همیشه بحث نفوذ وجود داشته و نمیتوان این مساله را کنار گذاشت. از همان زمان که ستون ۵ در دوران جنگ تحمیلی در یگانها نظامی نفوذ میکردند تا وقتی عوامل نفوذی مسبب شهادت شهید رجایی، باهنر، شهید بهشتی و یاران او شدند. امروز بعد از ۳۸ سال مشخص شده که این عوامل اتفاقا از نزدیکان شهید بهشتی بودند، در دولت حضور داشتند و اعتماد مسئولین را به خود جلب کرده بود لذا در بحث شهادت شهید تهرانی مقدم نیز باید زمان بگذرد تا موضوع مشخص شود».
وی با تاکید بر اینکه «شهید تهرانی مقدم و همکاران او افرادی نبودند که بگوییم یک کار مهندسی اشتباه انجام داده و موجب انفجار شدند. با توجه به دقت نظر او و همکارانش نمیتوان گفت: اشتباه در داخل بوده و باید منتظر گذشت زمان بود تا ابعاد پشت پرده این موضوع روشن شود.» آصفری افزود: «امروز سازمانهای موساد و ... تلاشهای گستردهای را انجام میدهند. در سایتهای هستهای نیز با عوامل نفوذی مواجه شدیم که برخی سانترفیوژهای ما را دستکاری کردند و موجب برخی انفجارها شدند لذا جریان نفوذ همیشه فعال بوده و وجود شده است».
این نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه «نمیتوانم تروریستی بودن آن انفجار را تایید کنم» گفت: «دستگاه امنیتی باید در این باره نظر بدهد». وی همچنین درباره اینکه به فرض تکمیل پرونده و تروریستی شناخته شدن انفجار مذکور چرا از طریق یک سریال تلویزیونی بیان شده است؟ گفت: «سریال که روشن است فیلم است و نمیتوان آن را یک مستند واقعی به حساب آورد. البته سناریو فیلمها نیز بر اساس واقعیتها تهیه میشود ضمن اینکه عوامل دست اندر کار این سریال دوستانی هستند که بالاخره اطلاعات لازم را دارند و بدون برنامه چیزی را نمیگویند». آصفری در پایان خاطرنشان کرد: «در کل جریان نفوذ در کشور وجود دارد و بعید نیست که در شهادت تهرانی مقدم هم دست داشته باشند.»