نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از عدم نظارت سازمان محیط زیست بر اقدامات دستگاههای مربوطه در حوزه ریزگردها گفت: اجرای سیاستهای غلط آبی از سوی وزارت نیرو علت افزایش ریزگردهاست.
به گزارش تابناک به نقل از فارس، عباس پاپی زاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر سیما گفت: بعد از بررسیهای فراوان متوجه شدیم که برخی دستگاههای اجرایی به وظایف خود در خصوص مبارزه و مقابله با گرد و غبار و ریزگرد و آلودگی هوا رسیدگی نمیکنند.
وی افزود: نهاد ناظر بر این دستگاهها و کنترل کننده اقدامات آنها درباره مقابله با ریزگردها و آلودگی هوا و افزایش گرد و غبار طبق قانون سازمان محیط زیست است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: وقتی میدانیم ۷۰ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به خودروها است سازمان محیط زیست باید پاسخ دهد چرا اجازه تولید خودروهای قدیمی با تکنولوژی گذشته را میدهد؟
پاپیزاده با بیان اینکه استانهای درگیر با ریزگرد در کشورمان با ۲ منبع خارجی و داخلی تولید کننده ریزگردها مواجه هستند خاطرنشان کرد: درباره منبع خارجی تولید ریزگرد سازمان محیط زیست و و وزارت خارجه با رایزنی با این کشورها و دیپلماسی بینالمللی و از طریق فائو باید برای رفع این ریزگردها اقدام کنند.
وی افزود: متاسفانه اِعمال و اجرای سیاستهای غلط آبی در سالهای اخیر از سوی وزارت نیرو باعث خشکسالی تالابهای کشور شده و به همین دلیل ریزگردها در کشورمان افزایش پیدا کرده است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: بزرگترین مشکل و چالش استانهای درگیر با ریزگردها خشکسالی تالابها است که همین شرایط منجر به افزایش ریزگردهاست.
پاپی زاده تصریح کرد: تمام تلاشهای دستگاههای اجرایی و سازمانها مقابله کننده با ریزگردها و آلودگی هوا باید عدم خشکسالی تالابها باشد.
وی با اشاره به بارندگی فراوان در سال جاری در کشورمان اظهار داشت: سال پربارانی داریم، اما در سال بر اساس پیش بینیها وضعیت تغییر میکند و به همین دلیل ما نگران افزایش ریزگردها در کشورمان هستیم.
پاپیزاده خاطرنشان کرد: وقتی سازمان محیط زیست مجوز انتقال آب سر از سر منشا رودخانه دز و کارون را میدهد باید پاسخگوی کمآبی در تالابها و افزایش ریزگردها در کشور باشد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: عمده دلیل ریزگردها مربوط به خشکسالیهای تالاب هاست که پس از یک ساعت بعد از وزیدن باد ریزگردها به هوا برمیخیزد.