«تابناک اقتصادی» بررسی می‌کند؛

هدف آمریکا از تحریم فروش نفت ایران، فراتر از فشار به اقتصاد ایران است/ بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت چه می‌خواهد؟

افزایش تولید نفت آمریکا از ژانویه ۲۰۱۷ تا جولای ۲۰۱۹ روزانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بوده است. این موضوع (افزایش تولید نفت آمریکا) به هیچ وجه در محاسبات اوپک دیده نشده بود و کسی در بازار تصور نمی‌کرد آمریکا با چنین سرعتی به تولید خود بیفزاید. به نظر می رسد، اعمال تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا تنها با هدف کاهش درآمد‌های این دو کشور نبوده است.
کد خبر: ۹۱۰۲۰۹
|
۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۷ 08 July 2019
|
26215 بازدید
|
تابناک اقتصادیهنگامی که آمریکا از برجام خارج شد، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که تحریم‌های نفتی ایران در آبان ماه ۱۳۹۷ بازخواهند گشت. آمریکایی‌ها هدف از تحریم نفتی علیه ایران را به صفر رساندن صادرات نفت کشورمان به منظور کاهش درآمد‌های دولت اعلام کردند. شب گذشته وزیر نفت ایران در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: من فکر می‌کنم یکی از دلایلی که این تحریم‌های نفتی را علیه ایران و ونزوئلا اعمال کردند این است که برای فروش نفت خود بازار باز کنند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در هجدهم اردیبهشت ماه سال گذشته، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد. وی در سخنرانی خود بعد از خروج آمریکا از برجام وعده داد که تحریم‌های ایران در مدت ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه باز خواهند گشت. تحریم نفتی ایران ۱۸۰ روزه گنجانده شده بود؛ یعنی از ۱۴ آبان ۱۳۹۷ هر گونه معامله با شرکت نفت ایران، شرکت ملی نفت کش ایران، شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو) و خریداری نفت، محصولات نفتی و محصولات پتروشیمی از ایران ممنوع شد. در رسانه‌ها هدف آمریکا از این تحریم ها، کاهش درآمد‌های دولت ایران از طریق به صفر رساندن فروش و صادرات نفت ایران اعلام شد.

آمریکا علیرغم تمام تلاش‌های خود هرگز نتوانست فروش نفت ایران را در مهلت ۱۸۰ روزه به صفر برساند و به همین دلیل در آبان ماه سال گذشته اعلام کرد که هشت کشور چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، اسپانیا، یونان و ایتالیا از تحریم‌های نفتی ایران به مدت شش ماه معاف هستند.

زمان پایان معافیت‌های نفتی این هشت کشور، اول ماه می ۲۰۱۹ مصادف با ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ بود. در دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای عدم تمدید معافیت خرید نفت از ایران برای دیگر کشور‌ها خبر داد. در این بیانیه آمده بود: ترامپ تصمیم گرفته که دیگر معافیت‌ها بابت خرید نفت از ایران را که در ماه می‌ تمام می‌شود، تمدید نکند. این موضوع برای این است که صادرات نفت ایران به صفر رسانده و اصلی‌ترین درآمد دولت ایران از آن گرفته شود.
 
در ادامه بیانیه ذکر شده بود: ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سه عضو اصلی تولید انرژی جهان به همراه دوستان و متحدان متعهد هستیم که تقاضای کافی در بازار جهانی نفت ادامه پیدا کند. ما توافق کردیم که تصمیمی زمان بندی شده بگیریم تا اطمینان دهیم تقاضای جهانی در پی کنار گذاشتن نفت ایران از بازار فراهم خواهد شد.
 
هدف آمریکا از تحریم فروش نفت ایران، فراتر از فشار به اقتصاد ایران است/ بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت چه می‌خواهد؟

در یک سال گذشته، دولت آمریکا به رغم تحریم نفتی ایران، نفت ونزوئلا را نیز تحریم کرده است. حالا پرسش اساسی این است که آیا واقعاً هدف دولت آمریکا از تحریم نفتی ایران و ونزوئلا تنها کاهش درآمد‌های این دو کشور به منظور وارد کردن فشار حداکثری به حکومت‌های آن‌ها بوده است؟

برای پاسخ به این پرسش، باید به صحبت‌های شب گذشته (شانزدهم تیر ماه ۱۳۹۸) بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو رجوع کنیم. وزیر نفت در پاسخ به این پرسش مجری که آیا رفتار آمریکا از یک مصرف کننده عمده به یک تولیدکننده عمده در بازار نفت تغییری کرده است یا خیر، گفت: من فکر می‌کنم یکی از دلایلی که این تحریم‌های نفتی را علیه ایران و ونزوئلا اعمال کردند، این است که برای فروش نفت خود بازار باز کنند. وی با بیان اینکه آمریکا ظرف دو سال یعنی در فاصله جولای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، میزان تولید نفت روزانه خود را ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه افزایش داده است، گفت: آمریکا هم اکنون بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در دنیاست و پس از آن روسیه با بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز و عربستان با بیش از ۹ میلیون بشکه در روز در جایگاه بعدی است.
 
وزیر نفت با بیان اینکه اگر ملاک مقایسه را ژانویه ۲۰۱۷ (اولین ماه میلادی) در نظر بگیریم به این میزان تولید نفت آمریکا می‌توان روزانه ۵۰۰ هزار بشکه دیگر اضافه کرد، یعنی در مجموع افزایش تولید نفت آمریکا از ژانویه ۲۰۱۷ تا جولای ۲۰۱۹ روزانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بوده است، گفت: این موضوع (افزایش تولید نفت آمریکا) به هیچ وجه در محاسبات اوپک دیده نشده بود و کسی در بازار تصور نمی‌کرد آمریکا با چنین سرعتی به تولید خود بیفزاید. زنگنه ادامه داد: این مقدار تولید نفت نیازمند بازار است و با کاهش تولید عادی نفت اوپک (کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ای) جبران نمی‌شد و در نتیجه آمریکا باید شوک‌هایی به بازار وارد می‌کرد تا بتواند برای خود بازار پیدا کند. بخشی از تحریم‌ها در این جهت است که آمریکا بتواند به تولید و توسعه شیل اویل ادامه دهد.

داده‌های نمودار زیر از سایت اداره اطلاعات انرژی آمریکا استخراج شده است. آخرین اطلاعات موجود در این سایت مربوط به آپریل ۲۰۱۹ می‌باشد. همان گونه که دیده می‌شود در دو سال اخیر تولید نفت آمریکا رشد چشمگیری را داشته است.

بازارگشایی نفتی به سبک یانکی ها؛ آیا آمریکا با تحریم تنها به دنبال کاهش درآمدهای نفتی ایران و ونزوئلا بود؟

این موضوع نشان می‌دهد که اعمال تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا تنها با هدف کاهش درآمد‌های این دو کشور نبوده بلکه آمریکا به دنبال بازارگشایی برای تولید نفت خود بوده است. گواه این موضوع نیز فروش نفت این کشور به مشتری‌های نفتی ایران بعد از تحریم‌هاست. آخرین اقدام آمریکا در این زمینه، مربوط به فروش یک محموله نفتی به پالایشگاه دولتی مانگالور هند در ۱۴ تیر ماه ۱۳۹۸ بوده است. رویترز در این مورد نوشت: ام ونکاتش، مدیرعامل شرکت دولتی پالایشگاهی و پتروشیمی مانگالور گفته است، این شرکت نخستین محموله نفت تاندر هورس آمریکا را از طریق یک مناقصه برای تحویل در نیمه اکتبر خریداری کرد و این دومین محموله نفتی خریداری شده از آمریکاست. این قرارداد به دنبال جبران نبود نفت ایران با افزایش خرید از آمریکا بسته شده است.

شایان ذکر است، هند از جمله خریداران عمده نفت ایران بود و تا قبل از تحریم‌های نفتی اخیر آمریکا علیه ایران، روزانه بین ٤٥٠ تا ٤٨٠ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کرد. با اجرایی شدن مرحله اول تحریم نفتی آمریکا در آبان ماه سال گذشته، ایالات متحده به هند اجازه داد، به واردات روزانه سیصد هزار بشکه نفت از ایران ادامه دهد، اما مدت معافیت در اردیبهشت ماه سال جاری منقضی شد.

همچنین تا قبل از خروج آمریکا از برجام، صادرات نفتی ایران روزانه به دو میلیون و ٥٠٠ هزار تا دو میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه می‌رسید که پس از اجرایی شدن تحریم‌های نفتی این میزان به حدود یک میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه تنزل پیدا کرد. طبق آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی که در ۲۴ خرداد ماه سال جاری منتشر شد، صادرات نفت ایران در ماه می ۲۰۱۹ نسبت به ماه قبل حدود ۴۸۰ هزار بشکه افت داشته و به حدود ۸۱۰ هزار بشکه رسیده است؛ بنابراین، تنها با تحریم نفتی ایران، هم اکنون عرضه نفت جهانی روزانه بیش از ۱.۸ میلیون بشکه کاهش یافته که آمریکا سعی دارد افزایش نفت خود در سال‌های اخیر را جایگزین آن کند.  
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
ایران باید از خام فروش دست بردارد ... الان ما کسی را لازم داریم تا اقتصاد ایران از دست این نفت و خام فروشی نجات دهد
خام فروشی هنر نیست هنر با ارزش افزوده بالا فروختن مواد نفتی است!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
دوست عزیز خام فروشی راحت ترین و تنها کاریست که بلدند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
فروش نفت خام یعنی :
1ـ وابستگی زیاد بودجه سالیانه به فروش نفت خام و آسیب پذیری ناشی از آن :

2ـ آسیب پذیر بودن نفت در مقابل تحریم‏ها

3ـ پایین بودن میزان اشتغال در بزرگترین صنعت کشور

4ـ عدم توسعه مطلوب صنایع پایین دستی نفت و گاز

الف) عدم تولید مناسب در پالایشگاه‏های کشور

ب‌) عدم توسعه مناسب پتروشیمی‏ها

با این توضیحات هنوز هم دنبال صادرات نفت خام هستید؟
به جای ذخیره نفت روی دریا و صادرات با قاچاق به دنبال استخراج گسترده از منابع مشترک و تبدیل کردن آن به محصولات قابل نگه داری و ارزش افزوده بالا باشید صادراتش هم منفعت بالا دارد.

این هم بخشی از لیست صنایع تبدیلی :
الیاف های مصنوعی ، کودهای شیمیایی ، حلال ها ، مواد پاک کننده. محصولات پتروشیمی و صنایع پتروشیمی
مشاور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
اخوی معلومه از این وضع داری سود می بری.. جنگ برای نفته.. امریکا داره از خام فروشی پولدار میشه توی ساده فکر میگی نفت نفروشیم اگه خدا این نعمت رو بگیره ببینم تو یکی خیلی اهل فکر و
اقتصادی..
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
تحریم نفت ایران کار درستی بود. قدر این نعمت در ایران فعلی دانسته نشده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
اقتصاد بچه پولداری یعنی خام فروشی ، مسیولین بی لیاقت اینجوری بیشتر راحت تر هستند
فدوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
هدف آمریکا از تحریم ایران یک هدف استراتژیک است و نه تکنیکی .
اونها دنبال حذف ایران از بازار جهانی نفت هستند و مسایلی مانند حقوق بشر ، هسته ای ، موشک و غیره بهانه است که در هر صورت اگر اینها هم نبود دنبال یک بهانۀ دیگری می گشتند و پیدا می کردند حتی اگر وجود ساواک در ایران زمان پهلوی رو بهانه می کردند ( بر فرض تغییر نکردن رژیم پهلوی )
کشور بعدی احتمال فراون عربستان است .
ونزوئلا و روسیه را نیز دچار چالش کرده اند ... لیبی هم که از رده خارج شده .
امارات و کویت و ... هم در لیست هستند .
وقتی آمریکا با خام فروشی تا حدودی اقتصاد نابسامانش را سر و سامان داد ( مثلا بیست سال بعد ) به سراغ کشورهای امثال ایران می آید و با منابع عظیم نفت دست نخوردۀ آنها حالی می کند اسایی .
البته اگر موفق شود که این طرح را عملی کند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
چهارتا کارخانه درست و حسابی مثل ارج،پارس،آساک دوچرخ و...رو هم زدند تعطیل کردند شما از عدم خام فروشی حرف میزنید!!!دستهایی هست که از داخل کمر ایران رو بشکنند
محمد قاسمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
این مطلب از سایت الف کپی شده
ناشناس
| Germany |
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
صحیح نفرمایید ولی کشوری که بهدپیازش وابسته است و کارخانه های بومی اش ورشکسته شده و به بساز بفروش ها منتقل شده است چهل سال دیگر احتیاج دارد که در اقتصاد مستقل شود.
اگر امروز تصمیم درست گرفته شود و آدمهای وارد بر سر کار بیایند.!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
آمریکا از صاحب امتیاز بودن علم و تکنلوژی و جذب هزارن نخبه از کشورهای جهان حرف اول را می زد
به راحتی تمامی نخبه های دنیا را جذب شرکت های تولدی خودش می کند و پیشتاز است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
این کارها از تاجری مثل ترامپ بعید نیست. فقط دنبال پول و دوشیدن ثروت کشورهاست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
تهدید کرده بودند که بعداز۶۰ روز تاسیسات اب سنگین اراک را نوسازی میکنند ودرصدغنی سازی راافزایش میدهند بعدگفتند فقط درصدغنی سازی را از ۳٫۶۷ به ۵ درصد افزایش میدهند و امروزاعلام کردند که میزان غنی سازی به ۴٫۵ درصد افزایش یافته !!!!!!!!!!!!!
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
غنی سازی باعث نمیشه که ایران بتونه نفت بفروشه، اتفاقا برعکس باعث میشه که منطقه حساس تر شه و عربستان هم نتونه نفت بفروشه و آمریکا و رسیه حسابی پولدار شن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
الان فرصت طلایی برای اقتصاد ایران فرا رسیده است اگر مسولان دست از این فروش نفت خام دست بردارند و به جای آن دنبال فرصت های جدید بوجود آمده باشند ( صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بسیار بالا )
کافی است ببنید شرکت های خارجی که نفت ایران را می خرند چه استفاده ای از آن می کنند و ما تبدیل شده آنرا صادرات کنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
دقیقاً، حرف درستیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
تو چقدر ساده ای یک کشور مثال بزن با وضعیت مراوداتی جهانی مثل ایران پیشرفت کرده باشد
سینا
| Germany |
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
فرصت طلایی خواهد سوخت چرا که اصلن اراده پیشرفت وجود ندارد
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
ایران یک تفاوت عمده با سایر کشورها داره و اون نیروی کار متخصص و ضریب هوشی بالا هست

اگر این استعداد در کنار منابع عظیم مواد خام داخلی ( سنگ های معدنی ، نفت و ....) باعث یک جهش بزرگ برای ایران می شه
ایران کشور فقیری نیست که دست گدایی به سمت دیگران بلند کند فقط باید مسولانی با فکر و با اراده داشت...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
بدون ارتباط با دنیا هیچ پیشرفتی حاصل نمیشه. همان صنایع تبدیلی و پایین دستی با ارزش افزوده که منظور شما است همگی نیاز به دانش فنی و تجهیزات کلیدی و از همه مهمتر سرمایه گذاری و فاینانس جهانی دارد که در این حالت تحریم مقدور نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
آن مرغی که انجیر میخورد نوکش کج است
و ما اصلا مرغ نداریم که نوکش کج یا راست باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
شما که اینقدر خوب حرف میزنی راهکار هم بده. ما همین الان برای خام فروشی هم مشکل داریم
حالا اگر بخوایم ارزش افزوده درست کنیم باید اولا سرمایه گذاری هنگفتی برای ایجاد پالایشگاه و پتروشیمی و... انجام بدیم که درحال حاضر با توجه به مشکلات فعلی خیلی اسون نیست
دوما با توجه به تخریمها امکان دریافت سرمایه گذار خارجی هم نداریم
سوما باید این پالایشگاهها مجهز به اخرین تکنولوژی تولید باشند وگرنه مشتری خارجی جنس با کیفیت پایین ازمون خریداری نمیکنه
و از همه مهمتر بعد از اینکه سه مشکل بالایی رو حل کردیم تازه باید دنبال مشتری و بازار فروش باشیم که اون هم با توجه به تحریمهای موجود کار بسیار مشکلی است.لطفا همینجوری کلی گویی نکن. اون شرکتهای خارجی که میفرمایید هم سرمایه لازم برای ساخت و توسعه و تجهیز دارند و هم مجهز به اخرین تکنولوژی تولید هستند. اگر به این راحتی بود که تمام تولید کننده های نفتی باید نفت رو فراوری میکردند.نباید خام فروش میبودن !!! البته من نمیگم شدنی نیست. ولی کار راحتی نیست.بسیار تلاش و مجاهدت میخواد. اونچه که برای یک کشور ثروت میاره علم و دانشه به علاوه ی مناسبات بین المللی خوب و البته مدیریت سالم و سختکوش
ایرونی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
واقعا ساده ای...مگر آقایان جز خام فروشی کاری بلد هستند؟اگر پای توریست به ایران باز بشه کی میره امارات؟؟تازه از همه دنیا میان ایران.اگر خط تولید خودروهای خارجی اینجا افتتاح بشه اگر رستورانهای زنجیره ای اروپایی و آمریکایی بیان و هزاران کار دیگه اما آقایان فقط فکر جیبشان هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
مطمئن باشید کشوری که الان در قدرت است برای رسیدن به این نقطه تلاش های فروان کرده است و سختی های بسیاری دیده است و مسولان بافکری داشته که تا به اینجا رسیده و حرف اول رو می زنه
باید از یکجا کار رو شروع کرد اگر بخواهیم شدنی است هر چند که فراز و نشب هم دارد ....
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
امار تولید و صادرات نفت طبق سایت انرژی خیلی پایین تر از رقم ۸۰۰ هزار بشکه است و انها عدد بسیار بسیار کمی اعلام‌کرده اند و اقای زنگنه هم فرموده اند امار نمیدهم مردم نگران میشوند!!!!!!!!
مردم در اینترنت و شبکه های اجتماعی تمام امارها به گوششان میرسد و خود تحلیل می کنند منتهی اقایون واقعیت خطرناک پیش امده برای ایران را میخواهند عادی جلوه دهند.
پالایشگاههای جهانی مگر می ایند قاچاق بخرند و زیر تحریم اوفک امریکا بروند؟؟؟؟؟؟؟
اروپایی ها یکسال وقت تلف کردند .
غنی سازی را سریعا سرعت فراوان و ذخایر اورانیوم ۲۰ درصدی را بالا ببرید.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
غربی ها صدها سال همینجوری دنیا را چپاول کرده اند و ثروت دنیا را از آن خود کرده اند ...با زور و جنگ و الان هم تحریم های اقتصادی و تهدید و ارعاب ... دقیقا مصداق این سخن که کاخ های خودشان را روی ویرانه های زندگی دیگران میسازند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
غربی ها با تولید علم به بشریت خدمت کرده اند ..غربی ها دنیا را چپاول کرده اند قبول ولی منافعی که با تولید علم به بشریت رسانده اند خیلی خیلی بیشتر از ظلم های آنان به کشورهای عقب مانده جهان سومی است .
ای کاش ما هم با تکیه بر فکر و عقل ، کشور خودمان را با استفاده از امکانات علمی غرب می ساختیم همانگونه که شرق آسیا توانست با استفاده از امکانات علمی و صنعتی غرب و تلاش و کوشش خودشان در عرض مدت کوتاهی ره صد ساله را در یک شب طی کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
حق با شماست ولی سلاحی که باهاش بقیه رو چپاول میکنن علمه. ما مشکلمون نداشتن علم و کمبود عمله. اونا زحمت میکشن واسه همین حقشونو می خوان حتی اگه شده به زور.
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
ترکیه در همسایگی ما و مسلمان است ولی با تسامح و تساهل که از دستورات اسلام است
و با استفاده از صنعت توریسم دارد کشورش را بخوبی اداره میکند
و ما اندر زلف بیرون زده دخترکان هستیم و سایتهای گردشگری مان را داریم بدست خود خراب میکنیم
کلید رهایی فقط احیاء توریسم بصورت کاملا آزاد مشابه دو بی و ترکیه و مالزی و اندونزی است
...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
بیچاره تر از کشور ما دیگه نیست.آمریکا و روسیه با زیرکی تمام دارند نفتشون را میفروشند وما هم خواب خوابیم.اسیر برجام و حرف درمانی آقایون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
دکتر محسن رنانی چند سال پیش این موضوع را دید و به مسئولان نامه زد ولی کسی ندید . اقتصاد ورشکسته و نفت روی دستمان ماند . چرا مسئولان به هوش نمی ایند . دشمنی با دنیا در تضاد با اقتصاد است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
دکتر محسن رنانی در کتاب «اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران» که سالها قبل منتشر کرده بود مدعی شده‌است که غرب به روش‌های مختلف و از جمله از طریق ایجاد تنش در خلیج فارس و به ویژه طولانی کردن مناقشه اتمی ایران می‌کوشد قیمت نفت را بالای صد دلار نگهدارد تا از این طریق ضمن کاهش تقاضای نفت، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های نو و نیز در نفت‌های نامتعارف (نفت شیل) را مقرون به صرفه کند. رنانی در این کتاب معتقد است پس از آن که در دوره‌ای نسبتاً بلند (بین هفت تا ده سال) قیمت نفت بالا بود و سرمایه‌گذاری در نفت‌های نامتعارف و نیز انرژیهای نو به اندازه کافی بالا رفت، قیمت نفت شروع به کاهش خواهد کرد و ممکن است تا سقف هزینه تولید (بین ۳۰ تا ۴۰ دلار) کاهش یابد. در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ که قیمت‌های جهانی نفت از بالای صد دلار به حدود ۵۵ دلار سقوط کرد، بیش از ۹ سال از زمان شروع نگارش کتاب و شش سال از زمان ارسال آن برای مقامات ارشد ایران گذشته بود.

متاسفانه مسئولان در حالیکه سرمست از نفت ۱۴۰ دلاری بودند به پیش بینی های رنانی توجه نکردند و مناقشه هسته ای را طولانی کردند تا طبق خواسته آمریکا قیمت نفت بالا بماند و نتیجه این بی توجهی این است که امروز باید شاهد اخراج ایران از بازار نفت و جایگزینی نفت ایران با نفت شیل تولید آمریکا و ونزوئلایی شدن اقتصاد نفتی و رانتی ایران باشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
از نظر غرب زده ها امریکا بابمب اتم ه مارا بزنه خیالی نیست
علی جعفرپناه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
کشوری نفت میخرد که هنرش تبدیل نفت به کالای با ارزش افزوده است. ما اصلا نیازی به نفت و ارزش افزوده ی آن نداریم. چون هنر ما صنایع دستی، زعفران، پسته، خاویار، فرش، برنج و امثالهم است که اگر به بسته بندی، افزایش کیفیت، حذف موانع دولتی دست و پا گیر و تسریع صادرات رسیدگی شود چندین برابر نفت عواید خواهد داشت‌. ولی شما حتی در مهد بعضی کالاهای ایرانی، مشابه چینی آنرا خیلی ساده تر پیدا میکنید. تاسف
پاسخ ها
ایرونی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
همه اینها که گفتی رانت داره و هر کدوم سلطان خودشو داره با سود خودش مثلا برنج ما در دنیا حرف اول رو میزنه میروند برنج پاکستان و هندی میارن دست کیه؟؟خودشون سلطان خودرو و...دست خصوصی و مردم چیزی نیست
ناشناس
| Germany |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
به فرض که فروختی چطور میخوای پولش رو بگیری؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟