منصوری:

واگذاری‌ها باید در اتاق شیشه‌ای انجام شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید گردش سرمایه در شرکت‌های خصولتی سه برابر بودجه ملی است و در صورتی که اعتبارت این شرکت‌ها ساماندهی شود بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور برطرف می‌شود.
کد خبر: ۹۱۰۴۸۹
|
۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۷ 09 July 2019
|
2458 بازدید

محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت   با اشاره به مشکلات پیش روی صنایع و راهکارهای رفع آنها، گفت: اگرچه تحریم مشکلات بسیاری برای کشور ایجاد کرده اما یکی از مزیت‌های آن را می‌توان رونق تولید داخل برشمرد؛ تولیدکنندگان از شرایط کنونی رضایت داشته و معتقدند با اعمال تحریم‌ها فضا برای رونق تولید داخلی فراهم شده است.

رونق یخچال‎سازی در هیاهوی تحریمی

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر لوازم خانگی و به ویژه یخچال‌سازی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حال تولید است، تصریح کرد: صنعتی که دولتی باشد از بین می‌رود زیرا مدیران دولتی بدون توجه به درآمد و نیاز واقعی واحد تولیدی، تسهیلات بسیاری دریافت می‌کنند و پس از بدهکار کردن مجموعه، نه تنها توانایی بازپرداخت این تسهیلات را ندارند بلکه حقوق پرسنل خود را نیز با زحمت واریز می‌کنند.

دولت از صحنه خصوصی‌سازی کنار گذاشته شود

منصوری با اشاره به اینکه اگرچه خصوصی‌سازی درمان درد واحدهای صنعتی کشور است اما منظور از واگذاری شیوه کنونی نیست، بیان کرد: خصوصی‌سازی باید از دولت گرفته و در اختیار حاکمیت قرار گیرد.

 عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: خصوصی سازی نباید در اختیار وزیر اقتصاد و دارایی باشد که وزیر نیز مسئولیت این موضوع مهم را به یک فرد واگذار کند.

واگذاری‌ها در اتاق شیشه‌ای صورت گیرد

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه واگذاری‌ها باید در اتاق شیشه‌ای و کاملا شفاف صورت گیرد، خاطرنشان کرد: شرکت‌هایی که به دنبال واگذاری هستند باید ویژگی‌های شرکت خود را در اینترنت منتشر کنند تا خریداران از قیمت این واحد تولیدی آگاه شوند در این شرایط خصوصی‌سازی واقعی است.

منصوری یادآور شد: واگذاری بسیاری از شرکت‌ها مانند ماشین‌سازی تبریز تنها با حضور دو یا سه خریدار انجام گرفت و هیچ نهادی اطلاعات کامل و دقیقی از روند واگذاری این شرکت‌ها نداشت.

منصوری گفت: پس از انتشار آگهی برای واگذاری واحد تولیدی در وهله نخست باید اهلیت خریداران تایید شود سپس میان قیمت ارائه شده توسط خریداران واجد شرایط، بهترین انتخاب صورت گیرد.

ورشکستگی بنگاه‌های صنعتی با دریافت تسهیلاتی چند برابر ارزش شرکت

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: خریداران واحدهای تولیدی، تسهیلاتی چند برابر ارزش شرکت از بانک‌ها دریافت کرده و در بازپرداخت آن با مشکل روبه رو شدند؛ به کارگیری این سیاست موجب ورشکستگی بنگاه‌های صنعتی شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه گردش سرمایه در شرکت‌های خصولتی سه برابر بودجه ملی است، گفت: در صورتی که بودجه شرکت‌های دولتی و خصولتی ساماندهی شود بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور برطرف می‌شود.

کارخانه های دولتی حقوق کارمندان را به سختی پرداخت می‌کنند

منصوری با بیان اینکه اگرچه تمامی دولت‌ها دم از خصوصی‌سازی می‌زنند اما هیچ یک از آنها جرات خصوصی سازی واقعی را ندارند، تاکید کرد: در صورتی که واگذاری‌ به درستی صورت گیرد بهره‌وری افزایش پیدا می کند؛ در گذشته کارخانه‌های خصوصی هر شش ماه یکبار معادل یک ماه حقوق، پاداش به حساب کارگران واریز می‌کردند؛ این اقدام به این معناست که کارخانه درآمدزایی و سود مناسب دارد در حالیکه در حال حاضر شرکت های دولتی حقوق کارمندان را نیز به سختی پرداخت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حضور حقوق هزار دلاری به دلیل کاهش ارزش پول ملی به صد دلار تنزل پیدا کرده است، ادامه داد: حقوق یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در شرایط کنونی معادل ۱۰۰ دلار است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در صورتی که از ظرفیت شرکت‌های خارجی استفاده و جوینت وینچر استفاده شود بسیاری صنایع تا حدود زیادی رفع می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟