نرخ دلار تا کجا می‌ریزد؟

کد خبر: ۹۱۱۱۶۸
|
۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۱ 13 July 2019
|
5910 بازدید
|
۳

رقم‌های مختلفی برای نرخ واقعی دلار بیان می‌شود اما ویژگی مشترک بیشتر این تحلیل‌ها این است که رقم ۱۲ یا ۱۳ هزار تومان را برای نرخ دلار، بالا و غیرواقعی می‌دانند.

روند نزولی نرخ دلار در هفته‌های اخیر و عقب نشینی قیمت از کانال ۱۵ هزار به ۱۲ هزار تومانی، گمانه زنی‌ها درباره میزان کاهش قیمت‌ها و همچنین نرخ واقعی دلار را افزایش داده است.

برخی معتقد هستند که افت قیمت‌ها موقتی است و بزودی دوباره به دلایل شرایط اقتصادی و سیاسی، نرخ دلار به سوی کانال ۱۵ و ۱۶ هزار تومان حرکت می‌کند، اما شماری از تحلیلگران و کارشناسان معتقد هستند که مسیر قیمت‌ها به سوی کاهش خواهد بود، البته امکان دارد به دلیل برخی تنش‌ها در سیاست خارجی، افت قیمت‌ها با تأخیر مواجه شود.

دلال ارزی: دلار پایین نمی‌آید

میرزاپور از دلالان ارزی که علاوه بر فعالیت در یک صرافی به معاملات کف خیابان (بازار سیاه) نیز علاقه مند است به خبرنگار اقتصادی ایرنا می‌گوید: چشم انداز قیمت دلار، رو به بالاست و قیمت ۱۲ هزار تومانی برای دلار موقتی است.

وی معتقد است: در هفته‌های آتی قیمت دلار دوباره افزایش می‌یابد و کاهش فعلی قیمت‌ها ناشی از فشار بانک مرکزی است.

اجماع نظر کارشناسان برای کاهش قیمت‌ها

اما برخلاف این دلال ارزی، کارشناسان اقتصادی و ارزی و مسؤولان مرتبط نظر دیگری دارند و چشم اندازی نرخ دلار را کاهشی می‌دانند.

با وجود وحدت نظر درباره میزان کاهش قیمت‌ها، بر سر میزان کاهش قیمت‌ها و همچنین نرخ واقعی دلار اختلاف نظرهایی وجود دارد.

وزیر اقتصاد: نرخ واقعی ارز زیر ۸ هزار تومان هست

وزیر امور اقتصادی و دارایی اوایل تیرماه امسال در نشست خبری درباره بازر نرخ ارز گفت: هیچکدام از مدل‌های اقتصادی نرخ بالاتر از هشت هزار تومان را برای نرخ ارز نشان نمی‌دهند و حتی صحبت از نرخ سه هزار و ۸۰۰ تومان تا پنج هزار تومان است.

وزیر اقتصاد افزود: گفته می‌شود اگر شرایط عادی سیاسی برقرار شود نرخ ارز به زیر هشت هزار تومان کاهش می‌رسد.

همتی: نرخ‌های فعلی ارز پایدار نیست

رئیس کل بانک مرکزی علاقه‌ای به اعلام قیمت برای نرخ نهایی دلار ندارد اما می‌گوید: نرخ‌های فعلی ارز پایدار نیست و هر لحظه ممکن است تغییر کند.

عبدالناصر همتی گفت: «من نمی‌توانم بگویم نرخ ارز در آینده چه خواهد شد ولی قطعاً این نرخ‌ها ارزش ذاتی پول ما نیست».

وی با بیان اینکه نرخ ارز تابع متغیرهای اقتصادی و سیاسی است، به مردم توصیه کرد: این نرخ‌ها نرخ پایدار نیست و هر لحظه ممکن است تغییر کند و بهتر است مردم عادی در بازار ارز سرمایه‌گذاری نکنند.

وی با تاکید بر اینکه به متغیرهای اقتصادی و ذخایر ارزی کاملاً اشراف داریم، گفت: وضعمان از نظر ذخیر اسکناس بسیار خوب است، اما متغیرهای سیاسی روی نرخ ارز تأثیرگذار است که مبنای اقتصادی ندارد.

سوداگران، عامل افزایش قیمت ارز

«آلبرت بغزیان» کارشناس بازار ارز در گفت وگو با ایرنا گفته است: سوداگران بزرگ ارزی که در بازار ارز فعالیت دارند، نقش اصلی و مهم را در بازار ارز و رشد قیمت‌ها بازی می‌کنند.

وی با بیان اینکه مردم عادی سهم زیادی در رشد نرخ ارز ندارند، گفت: ارز مانند هر کالایی دارای تقاضاست، اما میزان خرید و تقاضای مردم محدود است و نمی‌تواند باعث رشد شدید قیمت‌ها شود.

احتمال کاهش قیمت دلار تا ۵ هزار تومان

کارشناس بازار ارز معتقد است که قیمت فعلی ارز واقعی نیست و در صورت فراهم آمدن شرایط، نرخ دلار به حدود پنج هزار تومان کاهش خواهد یافت.

به گفته میثم رادپور، عوامل بنیادی اقتصادی عامل رشد اخیر نرخ ارز نبوده اند.

وی به ایرنا گفته است: مهمترین عاملی که باعث رشد نرخ ارز در هفته‌های گذشته شد تورم انتظاری بود، بنابراین شرایط بنیادی، باعث رشد قیمت ارز نشده، بلکه بازیگران بازار انتظار رشد قیمت را داشته اند.

عوامل کاهش نرخ ارز

مهم‌ترین عوامل کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر، کاهش تنش‌های سیاست خارجی و مدیریت بازار پولی و بانکی توسط دولت و بانک مرکزی است.

با وجود اینکه با خروج آمریکا از برجام، برخی تحریم‌ها دوباره بازگشت و فشارهای اقتصادی ایجاد شد، اما با مدیریت مالی دولت و همراهی مردم، شوک ناشی از این تصمیم آمریکا به تدریج تخلیه شد به طوری که آغاز کاهش تعهدات برجامی ایران و تعیین مهلت ۶۰ روزه توسط ایران و وقوع ماجرای حمله به نفتکش‌ها در منطقه و سرنگونی پهباد جاسوس آمریکایی نیز نتوانست باعث ایجاد تلاطم و بی ثباتی در بازار ارز شود.

علاوه بر تخلیه شوک‌های مربوط به تحولات سیاست خارجی، مهم‌ترین عامل کاهش نرخ ارز، نقش آفرینی سنگین بانک مرکزی در بازار ارز و آماده سازی مقدمات آغاز به کار بازار متشکل ارزی بوده است.

تصمیمات اخذ شده توسط بانک مرکزی و از بین رفتن تأثیر تنش‌های مربوط به سیاست خارجی، چشم انداز بازار ارز را مثبت کرده است به طوری که فعالان این بازار امیدی برای افزایش شدید قیمت‌ها ندارند و بالعکس چشم انتظار کاهش قیمت‌ها هستند.

البته درباره رقم کاهش قیمت، وحدت نظر وجود نداشته و میزان آن به تحولات اقتصادی و سیاسی پیش رو بستگی دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲
وقتی قیمت دارو 4 برابر ، مسکن و خودرو 3 برابر و مواد غذایی 5 برابر شده ؛ دلار چه کاره بیدی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲
حرف آن کارشناسان محترم بانک مرکزی فقط برای خالی کردن دوش خود از مسئولیت اصلی اشان یعنی حفظ ارزش پول ملی است وگرنه در تمام این چند دهه گذشته ، چه وقت شاهد بودیم قیمت دلار کاهش یابد ؟
به طور متوسط ، هر ده سال قیمت دلار ده برابر شده است ،
حال که افزایش قیمت سال گذشته ، اثر خود را روی کالاهای مصرفی گذاشه ، تورم افزایش یافته و با تحریم شدید نفتی و بانکی مواجه هستیم ، صحت از دلار 5 هزار تومانی فقط نمک به زخم مردم پاشیدن است
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲
دلار بیاد پایین یا بره بالا قیمتها فقط یک سیر را بلدند سیر صعودی . همین الان که صحبت از دلار پنج هزار تومانی است خیلی از قیمتها در حال صعودند . اگر توانستید یک مقطع زمانی را نام ببرید که قیمتها در آن سیر نزولی داشته اند می توانید به آن ببالید و گرنه این بازی کاملا لو رفته است که اول دلار را می برید تا آسمان هفتم بعد قیمتها کمر مردم را می شکنند بعد برای فریب دوباره مردم می گویید دلار در حال ریزش قیمتی است .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات