سالانه افرادی زیادی برای دریافت انواع ویزای کانادا به خصوص ویزای مولتی و ویزای تحصیلی درخواست خود را به اداره مهاجرت این کشور ارسال میکنند. بسیاری از این درخواستها تنها به دلیل عدم رعایت برخی نکات به ظاهر کوچک رد میشوند.
در همین راستا، به کمک دارالترجمه ایران کانادا با بیش از ۱۰ سال تجربه در زمینه اخذ اقامت کانادا، برخی از این اشتباهات را با شما در میان میگذاریم تا با رعایت این نکات، به راحتی از ریجکت شدن ویزایتان جلوگیری کنید.
هر یک از قوانین ویزا را با هدف مشخصی وضع کردهاند. شما موظف هستید همهٔ آنها را کامل رعایت کنید. اگر نه، شانس تأیید ویزایتان را از دست میدهید.
کنسولگری درخواستهایی را که در آنها قوانین ویزا بهطورکامل رعایت نشده باشد رد میکند. حتی اگر قبول کند، از شما خواهد خواست که مدارک تکمیلی را ارسال کنید. درغیراینصورت در نهایت ریجکت ویزا حتمی است.
بهعنوانمثال، اگر نوع ویزا طوری است که معمولا بهمدت ۳۰ روز اعطا میشود، سعی نکنید برنامهٔ سفرتان را ۴۵ روزه نشان دهید و برای ویزای ۴۵ روزه درخواست بدهید.
در هنگام ورود به خاک کشور مقصد از افسر مربوطه ۳۰ روزه درخواست میکنید. افسر ویزا میگوید این قوانین سفتوسخت هستند و امکان تغییر آنها وجود ندارد. بنابراین از شما میخواهد برگردید و یک بلیط ۱۵ روزه خریداری کنید و دوباره برای ویزا درخواست دهید.
حال باید در در فرودگاه هزینهٔ دیگری پرداخت کنید تا بهصورت اینترنتی بلیط بخرید. این کار نه تنها وقت و پولتان را هدر داد، بلکه احتمال ریجکتشدن ویزایتان را بالا برد. افسر میتوانست اصلا به شما فرصت خریداری بلیط را ندهد و فقط ویزا را رد کند.
کوچسرفینگ، هیچهایکینگ و نظایر آنها بهنوعی پرچم قرمز محسوب میشوند. این گونه سفرها رایگان هستند و افرادی که اینطور سفر میکنند در کشور مقصد پولی خرج نمیکنند و در عوض از افرادی که از این نوع مسافران حمایت میکنند کمک میگیرند.
افسران ویزا ممکن است با این مفاهیم بهدرستی آشنایی نداشته باشند و اینطور نتیجه بگیرند که شما برای حمایت از خودتان پول کافی ندارید.
در پاسخ به پرسش افسر برای هدفتان از سفر کافی است بگویید بهعنوان توریست وارد کشور میشوید و هدفتان گردش است. اما اگر طبق قوانین درخواست ویزا باید رسید رزرو هتل را ارائه دهید، میتوانید از هتلی استفاده کنید که پس از تأیید ویزا بتوانید آن را لغو کرده و پولتان را پس بگیرید.
یادتان باشد حرفی از ایربیانبی به میان نیاورید! ایربیانبی هنوز بهطورکامل پذیرفته نشده است. افسران ویزا ممکن است با ایربیانبی موافق نباشند.
این مورد هم از آن پرچمهای قرمزی است که ممکن است سبب ریجکت ویزایتان شود. هرگز با افسران ویزا درباره کارهای داوطلبانه، کار در سفر، کار در مزرعه اُرگانیک (ووفینگ – افرادی که از طریق کار داوطلبانه در مزارع ارگانیک سفر هم میکنند و در مقابل به آنها غذا و محل زندگی و نظایر آنها داده میشود و فرد از مسافرتش هم لذت میبرد) و کارهایی از این دست صحبت نکنید.
ویزای توریستی کانادا که به ویزای مولتی هم مشهور است، مؤکدا برای اهداف گردشگری است. مشارکت در هر گونه فعالیت که در ازای آن چیزی (حتی میتواند شامل وجه نقد نباشد) پرداخت شود، بدون داشتن ویزای کار، کاملا غیرقانونی است.
درصورتیکه چنین مواردی را در روند درخواست ویزای شما کشف کنند، بیبروبرگرد یا ویزایتان رد میشود یا ممکن است شما را در لیست سیاه قرار دهند.
اگر در پورت ورودی (در بخش مهاجرت فرودگاه) متوجه این موضوع شوند، ممکن است شما را دستگیر، جریمه یا اخراج کنند یا حتی بهشکل دائمی ورود به کانادا را برایتان ممنوع کنند.
کار داوطلبانه، کار در مزارع و کارهای از راه دور در سفر، همگی بهلحاظ فنی کار درنظرگرفته میشوند. درست است که برای خدماتی که ارائه میدهید پولی دریافت نمیکنید، اما از غذا، مسکن و موارد رایگان دیگر بهرهمند میشوید. دریافت هر چیزی در ازای کار و زمان، اجرت محسوب میشود.
موارد بیشماری وجود دارد که مسافران بهدلیل ذکر دلایل مهاجرت از جمله کارهای داوطلبانه و نظایر آنها مشمول بازجویی، جریمه و اخراج شدهاند.
حتی اگر قصد چنین کارهایی را دارید لزومی ندارد آنها را عنوان کنید.
افسران ویزا و مهاجرت ممکن است اصلا مفهوم کار از راه دور و شیوه زندگی مستقل از مکان و دیجیتال نومد را ندانند. این موارد هنوز جا نیفتادهاند و بار مالیاتی جدی دارند. حتی اگر دیجیتال نومد باشید، اگر از شما پرسیدند فقط بگویید میخواهید از کشور بازدید کنید.
بهعنوانمثال شخصی بود که در اولین سفرش به افسر ویزا گفت که در طی سفرش کارهایش را از راه دور انجام خواهد داد. ویزایش را رد کردند. در سفر دوم دوباره او را بازداشت کردند، زیرا مقامات مهاجرت او را در سفر اولش در لیست سیاه قرار داده بودند. این بار ویزایش را تأیید کردند؛ اما از او خواستند در طول سفرش بههیچعنوان لپتاپش را باز نکند!
اگر قرار است اسپانسر داشته باشید، همهٔ بار درخواست روی او خواهد بود. این بدان معناست که موفقیت تأیید ویزای شما کاملا به اسپانسرتان بستگی دارد.
عواملی مانند پیگیری سوابق، وضعیت حقوقی، تعهدات مالیاتی، ریجکت شدن ویزاهای قبلی و مواردی از این قبیل درباره اسپانسرتان در پذیرش ویزای شما نقش مهمی ایفا میکنند. بنابراین اگر او را خوب نشناسید، ممکن است به مشکل برخورد کنید.
اگر بهدنبال راه بیدردسری هستید، بهتر است خودتان ویزا درخواست بدهید. تا زمانیکه میتوانید مدارک خواستهشده را فراهم کنید و پول کافی هم در بانک دارید، واقعا نیازی به اسپانسر نیست.
بهعنوانمثال، شخصی برای ویزا درخواست داده بود و سه بار درخواستش رد شده بود. دلیل ریجکت ویزایش را به او نگفتند. واقعیت این بود که هر سه بار اسپانسرش برایش درخواست کرده بود و نیازی به او نبود که مدارک یا حتی رزرو بلیط پرواز یا هتل را ارائه دهد. موفقیت پذیرش درخواست ویزا بهطورکامل به اسپانسرش بستگی داشت.
استثنا: اگر اسپانسرتان عضوی از خانواده که بهخوبی او را میشناسید باشد مشکلی وجود نخواهد داشت. خواهر و برادر، همسر، والدین و فرزندان نمونههایی از بهترین اسپانسرها هستند.
گفتنی است هیچ چیز اشتباهی در استفاده از آژانس مسافرتی برای درخواست ویزا وجود ندارد، اما بیشتر مدیران آژانسهای مسافرتی حتی برای خودشان هم ویزا درخواست نمیکنند و شاید بتوان گفت خودشان هرگز به خارج از کشور مسافرت نکردهاند. تمام تجربیات آنها فقط از طریق درخواست ویزاهایی که برای دیگران انجام دادهاند به دست آمده است و هیچ تجربه شخصی ندارند. هنگامیکه چیزی مطابق برنامه پیش نمیرود، آنها فقط میگویند که ویزا پذیرفته نشده است و هیچ تضمینی برای پذیرش موفقیتآمیز ویزایتان در ازای پولی که دریافت کردهاند نمیدهند. از ابتدا اعلام میکنند که در این مورد مسئولیتی ندارند.
بهترین کار این است که از شرکتهای متخصص در زمینه مهاجرت یا افرادیکه بهعنوانمثال برای مهاجرت به کانادا برای خودشان ویزا درخواست کردهاند یا به آنجا سفر کردهاند راهنمایی بخواهید. آنها بهتر میتوانند در روند درخواست ویزا و جزئیات پیچیده آن که خودتان یا آژانسهای مسافرتی ممکن است از آن اطلاع نداشته باشید به شما کمک کنند.
در رسانههای اجتماعی بهدنبال افرادی بگردید که مدام در سفر هستند و سفرهایشان اغلب طولانی است. این افراد در وبلاگهایشان از سفرهایشان مینویسند و دربارهٔ روند دریافت ویزا مطلب منتشر میکنند. بهعنوانمثال ممکن است مسیر اخذ پذیرش تحصیلی کانادا و ویزای تحصیلی را طی کرده باشند. بنابراین کاملا از چندوچون آن خبر دارند. آنها تجربیاتشان را در اختیارتان میگذارند. بهاینترتیب چیزهای زیادی درباره ویزاها میآموزید.
استثنا: فقط چند کشور هستند که درخواست ویزا از آنها حتما باید از طریق آژانسهای مسافرتی مجاز صورت گیرد. برای نمونه میتوان به امارات متحده عربی اشاره کرد.
این از لحاظ فنی اشتباه محسوب نمیشود، اما بهشکل مستقیم بر نتیجه ویزای شما تأثیر خواهد گذاشت. بهتر است همیشه عادت کنید که تا زمانیکه ویزایتان تأیید نشده است، بلیط یا هتلی را رزرو کنید که وجه آن قابلاسترداد باشد.
هرگز بلیط پرواز را قبل از تأیید ویزا خریداری نکنید. همیشه بلیط را رزرو کنید یا هتلی را بگیرید که در صورت تأییدنشدن ویزا، پولی که پرداختهاید قابلاسترداد باشد.
گاهی اوقات بهدلیل اطمینان از اینکه ویزایتان را قبول میکنند بلیطهای پرواز را خریداری میکنید. آنگاه درحالیکه حتی انتظارش را ندارید، ویزایتان رد میشود. در این حالت مبلغی که پرداختهاید دیگر قابلاسترداد نخواهد بود.
استثنا: فقط ویزای بدو ورود و درخواست برای معافیت از ویزاست که حتما به بلیط خریداریشدهٔ رفتوبرگشتی نیاز دارد. درغیراینصورت برای هر ویزای دیگری بلیط یا هتل را فقط رزرو کنید و مطمئن شوید که وجه پرداختی قابلاسترداد باشد.
برای اطلاع از انواع ویزای کانادا و شرایط دریافت هر یک از آنها، به لینک زیر مراجعه کنید.