دومین روز هفته، تابلوی صرافیها خبر از ادامه کاهش نرخ ارز به ویژه دلار و یورو دادند. افت قیمتی که دلار را پس از مدتها به میانه کانال ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رساند تا شاهد کاهش نرخ این ارز در بازار آزاد با سامانه نیما باشیم. همچنین امروز به دلیل تعطیلی بازارهای جهانی، شاهد ثبات نرخ ۴۷ ارز در بانک مرکزی بودیم.
به گزارش
تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (یکشنبه بیست و سوم تیرماه ۹۸) بازار ارز، بر اساس اطلاعات سامانه سنا بانک مرکزی که بیانگر میانگین وزنی نرخ خرید و فروش ارزبر مبنای معاملات ثبت شده در سامانه نظارت ارز توسط بانکها و صرافیهای مجاز کل کشور است؛ هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۱۲۴۰۰ تومان خریداری شد و با کاهش ۱۰۰ تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت ۱۲۵۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد. پیش از این در روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته، دلار به این سطح قیمت رسیده بود و پس از آن شاهد فراز و فرود نرخ دلار تا سطح ۱۵ هزار تومان نیز بودیم، ولی تا به امروز دلار به نرخ ۱۲۵۰۰ تومان معامله نشده بود.
همچنین بر این اساس، یورو دیگر ارز پرطرفدار بازار، امروز به نرخ ۱۴۳۰۰ تومان خریداری شد و در مقابل، به قیمت ۱۴۴۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد. این نرخ نسبت به روز شنبه، ۱۰۰ تومان کاهش داشته است.
نرخ رسمی ۴۷ ارز ثابت ماندبر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز «یکشنبه بیست و سوم تیرماه ۹۸» بدون تغییر نسبت به گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین در روز جاری هر پوند انگلیس بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۵۲ هزار و ۸۰۴ ریال و هر یورو نیز بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۷ هزار و ۳۹۵ ریال ارزشگذاری شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۲ هزار و ۶۷۵ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۴۸۲ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۹۲۳ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۴۰ ریال، روپیه هند ۶۱۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۱۰۶ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۵۱۸ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۸۶۰ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۳۶۸ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال و دلار کانادا ۳۲ هزار و ۱۸۱ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۱۱۹ ریال، راند آفریقای جنوبی سه هزار و ۹ ریال، لیر ترکیه ۷ هزار و ۳۴۳ ریال، روبل روسیه ۶۶۷ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۲۸ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۴۸۹ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۹ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۴۲ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۷۴۶ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۳۸۵ ریال، کیات میانمار ۲۸ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۸ هزار و ۱۰۹ ریال تعیین شد.
افزون بر این، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۸۱۱ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار ۵۷ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۱۰۴ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۵هزار و ۹۵۵ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۲۱۳ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۵ هزار و ۶۷۶ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۹۴۲ ریال، لاری گرجستان ۱۴ هزار و ۷۹۰ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۳ هزار و ۳ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۴ ریال، روبل جدید بلاروس ۲۰ هزار و ۶۳۹ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۱۴۹ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۴۵۰ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ریال ارزشگذاری شد.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ نرخ ارز این روزها بدون توجه به تحولات سیاسی و اظهار نظرهای خصمانه مقامات آمریکایی برای فشار بیشتر بر اقتصاد ایران، مسیر کاهشی را برگزیده است. روندی که دلایل مختلفی همچون، کاهش تقاضا، افزایش عرضه، بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد، کاهش نرخ حواله درهم و در نهایت چشم انداز مثبت از راه اندازی بازار متشکل ارزی در آینده نزدیک را در بر دارد. اما آنچه مسلم است بازارساز و سیاست گذار ارزی، در هفتههای اخیر توانسته جوسازی رسانههای معاند و همچنین تلاش دلالان برای نوسان گیری و بر هم زدن نظم بازار را، به نوعی پیش خور کند و اجازه تاثیرگذاری منفی بر روند معاملات را نمیدهد.
در این میان همتی، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نزدیک شدن نرخ ارز بازار آزاد به ارز نیما اظهار داشت: خوشبختانه بازار ارز از ثبات برخوردار است و روند بازگشت ارز حاصل از صادرات بهبود یافته است که نشانه استقبال فعالان اقتصادی از سیاستهای ارزی اخیر است.
معصومه آقاپور علیشاهی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در خصوص تفاوت نرخ نیما و بازار آزاد معتقد است: دولت باید تلاش کند که نرخ ارز را تثبیت و قیمت دلار در بازار آزاد را به نرخ نیمایی نزدیک کند که در صورت یکی شدن قیمت در این دو بازار تشکیل بازار متشکل ارزی توجیه دارد، در غیر اینصورت تا زمانی که این تفاوت قیمت وجود داشته باشد بازار متشکل شکل نخواهد گرفت.
برخی از فعالان به کاهش نرخ ارز توسط بازارساز اشاره میکنند و معتقدند کاهش اختلاف نرخ نیما و آزاد در شرایط کنونی با هدف کاهش تقاضا در بازار آزاد و تقویت بازار ثانویه میباشد.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر و نرخهای امروز، اختلاف نرخ دلار در سامانه نیما و بازار آزاد به یک هزار تومان رسیده است و اختلاف یورو نیز به ۱۲۰۰ تومان کاهش یافته است.