شروط عجیب برخی مدارس برای ثبت‌نام دانش‌آموزان

کد خبر: ۹۱۳۱۳۳
|
۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸ 22 July 2019
|
7837 بازدید
|
۴

خانواده‌ها مشکلات مختلفی را از مصائب ثبت‌نام در مدارس روایت می‌کنند از دست رد مدارس دولتی به خانواده‌ها با بهانه "جا نداریم" تا تعیین شرط خرید کولر یا دستگاه فتوکپی مدرسه برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدرسه!

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس در جریان است و خانواده‌ها نیز از مسائل و مشکلاتی می‌گویند که برای ثبت‌نام پیش پای آنها وجود دارد، از سوی دیگر سال‌هاست که مشکلات ثبت‌نام در مدارس برای خانواده‌ها همچنان روی دور تکرار است و مشخص نیست چه زمانی قرار است واحد نظارت و ارزیابی آموزش‌وپرورش نسبت به مشکلات خانواده‌ها هم حساس شود!

سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش که اخیراً در یکی از مصاحبه‌های خود گفته بود، اصلاً وزارت یعنی چه؟ و ثبت‌نام آسان و روان دانش‌آموزان را یکی از چند مسئله‌ای دانست که به آن می‌اندیشد حتی بیشتر از رسیدن به پُست وزارت؛‌ پس چرا برای حل مشکلات خانواده‌ها در فصل ثبت‌نام واکنشی انجام نمی‌دهد؟

هم‌اکنون در کنار آپشن‌های مختلف ثبت‌نام در مدارس دولتی که هر کدام مشکلی را پیش پای خانواده‌ها قرار می‌دهد، دریافت پول توسط مدارس دولتی نیز یکی از مشکلاتی است که مردم از آن شکایت دارند و حتی جالب اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام در مدارس دولتی باید دست به جیب برده و زمانی که از مدرسه می‌شنوند، جا نداریم، هزینه‌ای را پرداخت کنند تا شاید دانش‌آموز ثبت‌نام شود؟!

در گزارشی که پیش از این از مشکلات خانواده‌ها در فصل ثبت‌نام منعکس کردیم، این پرسش را از مسئولان آموزش‌وپرورش شهر تهران مطرح کردیم که اساساً چگونه یک مدرسه دولتی می‌تواند به خانواده بگوید جا ندارم و ثبت‌نام نمی‌کنم؟! تکلیف این خانواده چیست؟ قید تحصیل فرزندش را بزنند! یا اینکه در این وضعیت اقتصادی و تورم سرسام‌آور باید وسایل زندگی خود را بفروشند تا فرزند خود را در مدرسه غیردولتی ثبت‌نام کنند البته این اتفاق هم‌اکنون هم رخ می‌دهد در همین باره محمدرضا واعظ مهدوی؛ معاون سابق سازمان برنامه و بودجه گفته بود: 9 درصد خانواده‌های ایرانی برای تحصیل فرزندانشان باید وسایل زندگی را بفروشند!

سؤالی که حداقل انتظار، پاسخ به آن از سوی مسئولان آموزش‌وپرورش شهر تهران بود اما به نظر می‌رسد اولویت‌های مهمتر دیگری نسبت به مسائل و مشکلات مردم وجود دارد!

برخی مدارس هنگام ثبت‌نام و برخی پس از مهر ماه با تشکیل جلسه انجمن اولیا و مربیان به بهانه‌های مختلف از جمله برگزاری کلاس‌های فوق برنامه اقدام به دریافت پول می‌کنند، در این میان بیشترین اعتراض نسبت به روند فعالیت مدارس هیئت‌امنایی است، مدارسی که در اصل مدارس دولتی هستند اما با عنوان هیئت‌امنا به دریافت شهریه از خانواده‌ها بابت فوق برنامه‌هایی اقدام می‌کنند که طبق قانون قرار است اختیاری باشد اما طبق معمول باز هم با نادیده گرفتن قوانین، حالت اجبار به خود می‌گیرد!

روایت نماینده کارگران از شروط مدارس دولتی برای ثبت‌نام؛ کمک مالی کنید

در همین باره، حمیدرضا امام قلی‌تبار؛ بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از مشکل تعدادی از کارگران کشور برای ثبت‌نام فرزندانشان در برخی استان‌های کشور خبر داد و گفت: متأسفانه برخی مدارس دولتی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان شرط تعیین می‌کنند؛ برخی مدارس به خانواده‌ها گفته‌اند اگر کولر یا دستگاه فتوکپی مدرسه را بخرند فرزندشان را ثبت‌نام می‌‌کنند!! یا می‌گویند فلان رقم را به عنوان کمک به مدرسه بدهید؛ آموزش‌وپرورش مدارس را مرزبندی کرده است و برخی خانواده‌ها که می‌خواهند در مدرسه دیگری ثبت‌نام کنند که جزو محدوده تعیین شده نیست با درخواست‌هایی مواجه می‌شوند مثلاً اگر به مدرسه کمک مالی کنند از آنها ثبت‌نام می‌شود و باید به عنوان خیّر در مباحث مالی مدرسه کمک کنند.

او همچنین گفت: متأسفانه در گیرودار هجوم همه‌جانبه افزایش نرخ تورم،کاهش قدرت خرید، افزایش فقر و افزایش فاصله طبقاتی و ده‌ها مشکلات ریز و درشت در جامعه کارگری کشور، ثبت‌نام فرزندان کارگران در مدارس دولتی (هیئت امنایی) چالش جدی دیگری است که در چند سال اخیر در فصل تابستان به مشکلات این قشر اضافه کرده است.

مقصر اصلی دولت است نه مدارس

البته مهدی طاهر‌خانی؛ یکی از معلمان به این مسئله اشاره می‌کند که هم‌اکنون سه سالی می‌شود، هیچ کمکی از سوی دولت تحت عنوان "سرانه" به مدارس دولتی پرداخت نمی‌شود! و مدارس حتی توان تأمین مخارج و هزینه تجهیزات مورد نیاز را ندارند بنابراین مجبورند شروطی را برای ثبت‌نام تعیین کنند، به نوعی باید به مدیر مدرسه حق داد، مقصر این شرایط او نیست بلکه مقصر اصلی دولت است که از مدارس حمایت نمی‌کند.

او معتقد است که مشکل اصلی در بحث دریافت شهریه و قانون‌شکنی در حوزه مدارس دولتی را باید در مدارس هیئت‌امنایی جست‌و‌جو کرد که به بهانه کلاس‌های فوق برنامه شهریه‌های بالایی از خانواده‌ها می‌گیرند اما در مقابل گزارش دقیقی به آنها ارائه نمی‌دهند تا مشخص شود هزینه هر کلاس فوق‌برنامه دقیقاً چقدر تمام می‌شود.

پول بدهید برای مدرسه مستخدم بیاوریم

مادر دیگری که برای ثبت‌نام فرندش در پایه دهم به یکی از مدارس پاکدشت مراجعه کرده است از دریافت 300 هزار تومان تحت عنوان کمک‌های اجباری به مدارس آن هم هنگام ثبت‌نام خبر داد و به ما گفت: مدرسه می‌گوید، دانش‌آموزان هر کلاسی باید کلاس درس خود و کل دانش‌آموزان هم حیاط مدرسه را تمیز کنند یا اینکه کمک مالی کنید برای مدرسه مستخدم بیاوریم چون مدرسه مستخدم ندارد!

او همچنین از دریافت 500 هزار تومان توسط هنرستان دیگری خبر می‌دهد که حتی موجب انصراف برخی خانواده‌ها از ثبت‌نام در هنرستان شده است!

فوق برنامه‌های اجباری

مدارس نمونه دولتی نیز حکایت خاص خود را دارند و در این میان تخلفات مشهود آنها بسیار عجیب است، پدری که فرزندش در یکی از مدارس نمونه دولتی پسرانه منطقه 2 تحصیل می‌کند درباره اقدامات مدرسه برای برگزاری کلاس کنکور در پایه دوازهم به تسنیم گفت: برای پایه دوازدهم آنچه که آموزش‌وپرورش برای کلاس‌های تابستانی مصوب کرده 800 هزار تومان است اما کاری که مدرسه می‌کند این است که مبلغ شهریه مدرسه و کلاس‌‌های کنکور مدرسه را یک کاسه کرده و در مجموع 8 میلیون و 500 هزار تومان از خانواده‌ها دریافت می‌کنند! و جالب است که از نیمه‌های اسفند بچه‌ها را رها می‌کنند و می‌گویند هر فردی که می‌خواهد به پانسیون نوروزی بیاید و برای آن نیز پول اضافه می‌گیرند! مثلاً به ازای یک ماه 200 هزار تومان دریافت می‌کنند و در این پانسیون فقط یک میز و نیمکت گذاشته‌اند که بچه‌ها بنشینند و درس بخوانند.

او بیان‌کرد:‌ مدرسه علاوه بر ساعت مصوب آموزش، برای برخی دروس کلاس فوق برنامه می‌گذارد و شرکت در آنها اجباری است البته این کار را از تابستان شروع می‌کنند، سال گذشته تعداد 30 نفر از دانش‌آموزان به کلاس تابستانی نیامدند و مهر ماه کلاس آنها را جدا کردند و حتی ساعت زنگ تفریح آنها نیز متفاوت از سایرین بود، برخی خانواده‌ها اعتراض کردند اما کادر مدرسه به آنها گفتند اگر هزینه کلاس تابستانی را پرداخت کنند، کلاس فرزند آنها را با سایرین یکسان می‌کنند و آنها نیز به پرداخت هزینه کلاس‌های تابستانی اقدام کردند!

کاسبی با فوق برنامه‌ها و کلاس‌های کنکور

این پدر حتی گفت که به خاطر تخلفات مدرسه، مدیر را تغییر داده‌اند اما باز هم همان ساختار گذشته حاکم است و به بهانه کنکور ،نیروهای آزاد را به مدرسه می‌آوردند و ساعات رسمی آموزش که باید توسط معلم رسمی ارائه شود توسط این نیروها ارائه می‌شود.

او معتقد است که کلاس‌های کنکور و فوق‌‌برنامه در مدارس به یک کاسبی تبدیل شده و مدارس به خانواده‌ها می‌گویند فلان نیروی آزاد برند را می‌آوریم در حالیکه از اساس ادعای آنها صحیح نیست؛ در سایر پایه‌های تحصیلی هم در فصل تابستان کلاس فوق‌برنامه دارند و بخشی از دروس سال تحصیلی جدید را ارائه می‌دهند بنابراین خانواده‌ها ملزم به ثبت‌نام هستند، سال گذشته پسرم، یک فصل ریاضی را از کلاس‌های تابستانی عقب ماند و هر چه اصرار کردم دیگر درس ندادند و گفتند باید تابستان می‌آمد بنابراین ناچار شدم تا معلم خصوصی بگیرم و جالب اینکه نظارت منطقه هم کاملاً تعطیل است، آموزش‌وپرورش مدعی است بخش بازرسی دارد اما باید جای آن گلدان بگذارند چون به هیچ کاری نمی‌آید؛ متأسفانه مدارس هر کاری انجام دهند خانواده‌‌ها باید تمکین کنند چون واقعاً صدایشان به جایینمی‌رسد.

به گزارش تسنیم، بازهم همزمان با فصل ثبت‌نام مدارس، مشکلات تکراری هر سال، مشاهده می‌شوند در حالیکه آموزش‌وپرورش شهر تهران از فعال شدن تیم‌های نظارت و بازرسی در فصل ثبت‌نام خبر می‌دهد اما همچنان خانواده‌ها هر سال گرفتار مشکلات تکراری هستند و مسئولان آموزش‌وپرورش شهر تهران نهایت نیز معتقدند که اگر خانواده‌ها برای ثبت‌نام دچار مشکل شدند به ستاد ثبت‌نام منطقه مراجعه کند؛ تدابیری اندیشیده شده که مردم دچار عذاب نشوند اما آیا واقعاً ستادهای ثبت‌نام گره‌ای از مشکلات مردم باز می‌کنند یا به دنبال توجیه خانواده‌ها هستند؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
همه چیز حسین قلی خانی شده
بهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
درود- برای ثبت نام دخترم به یکی از مدارس دولتی مراجعه کردیم، فرمودند خارج از محدوده هستید و چنانچه تمایل به ثبت نام دارید الزاما باید مبلغ قابل توجهی مساعدت کنید سئوال کردم مبلغ چقدر است فرمودند برای دانش آموزان خودمان سیصد هزار تومان و برای خارج از محدوده 500 هزار تومان در زمان ثبت نام دانش آموزان قدیمی اولیا مبلغ 100 یا 150 هزار تومان واریز میکردند. با عنوان خارج از محدوده در مدرسه دولتی از اینجانب 5 برابر مبلغ رایج دریافت شد. یعنی مدیر و یا معاون یک مدرسه با ادعای تعلیم و پرورش کودکان به راحتی قانون اساسی کشور را در رابطه با حق تحصیل رایگان نیز نادیده میگیرند!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
ای بابا شما هم؟ جا نداریم یعنی سر کیسه رو شل کن بیاد.
شما کجا زندگی می کنی!؟ ها؟
محمدقاسم باغستانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
من عضو بهزیستی هستم امروز دخترم رو بردم مدرسه میگند که باید کنکور بده و اگر قبول شد قبولش می کنیم حالا پول و هزینه ها به کنار ساعتی 35 هزار تومان فقط برای کلاس ریضی میخواهند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟